PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=468032}

Pingwiny z Madagaskaru

The Penguins of Madagascar
2008 - 2013
8,0 127 tys. ocen
8,0 10 1 127179
8,0 20 krytyków
Pingwiny z Madagaskaru
powrót do forum serialu Pingwiny z Madagaskaru

Jeśli takowy temat już był, to serdecznie przepraszam. Szukałem i nie znalazłem, więc
mam nadzieję, że go nie było.

Jak w temacie. Jak zaczęliście?

ocenił(a) serial na 8

Cóż...:D siedziałam se przed telewizją i się nudziłam w pewien pochmurny sobotni dzień. Nagle jakaś reklama była że zaraz idą pingwiny z madagaskaru. A ponieważ uwielbiałam Madagaskar i ich bochaterów. Uznałam że to też powinno być fajne. Ale jak się zaczęło, jak mnie to robawiło, to już dawno takiej bajki nie oglądałam. Śmiałam się aż do łez ;D i później weszłam se na youtuba i zaczęłam oglądać odcinki. I się uzależniłam ;D to moja historia

ocenił(a) serial na 10
LastDay

Hehe ^^ Moja jest nieco inna. A zaczęło się, kiedy postanowiliśmy kupić Cyfrowy Polsat. Nickelodeon był przez 6 miesięcy gratis. Obejrzałam jeden odc. i przepadłam ^^ Potem, gdy mi odcięli po tym pół roku Nicka, to ogladałam na CC, a teraz znów na Nicku ^^

użytkownik usunięty

Nie napisałem w temacie, to teraz napiszę.

Moja jest prosta: lubiłem (przynajmniej wtedy) Madagaskar 1 i 2. Pewnego słonecznego i jakże upalnego dnia, po skończeniu roboty w polu wróciłem do domu, gdzie zastałem siostrę, oglądającą... Zgadnijcie, co. Ależ oczywiście, że Pingwiny z Madagaskaru. To był bodajże odcinek... tak, to był odcinek "Zoo Tube". I teraz nie rozumiem, dlaczego tak po prostu... odszedłem od telewizora! Nie interesowało mnie to... Skandal, no nie? Ale kilka dni później, brat zaczął oglądać ten serial, bo po prostu spodobał mu się, to ja zacząłem trochę oglądać z nim. Nie byłem specjalnie zainteresowany. Co ciekawe, on już tego nie ogląda, a ja tak... Co z resztą widać...

ja tam w necie dawien dawno czytałem, że Pingwiny mają się doczekać własnej produkcji, więc pozostało mi tylko czekać na premierę w polskiej telewizji

Zawsze lubiłam Madagaskary 1 i 2, również Operacja Swiąteczna mi się podobała. Gdy czytałam sobie o nich na wikipedi,znalazłam Madagwiazdkę. Nigdy jej nie widziałam,więc poszukałam jej na yt, obejrzałam i mi się spodobała. Znalazłam przy filmiku odnośnik do serialu. Zaciekawiona ,odpaliłam jeden odcinek , konkretnie ,,Koleje losu'' , i się zakochałam w pingwinach :D

Dawno, dawno temu, w pewną ciemną, deszczową noc... A konkretnie w słoneczne popołudnie w sierpniu nudziłam się, bo wiadomo - wakacje, wszyscy wyjechali, tylko ja zostałam w domu. A że obejrzałam już chyba wszystkie możliwe filmy, przeczytałam wszystkie książki w domu, wysłuchałam wszystkich fajnych piosenek, to włączyłam telewizor. Akurat na CC. Akurat zaczynała się czołówka. "O, to przecież te pingwiny... z tego no... Madagaskaru!". Obejrzałam 4 odcinki (w lato leciało 6 pod rząd, 2 pierwsze musiałam przegapić) i... postanowiłam, że skoro nie mam nic lepszego do roboty, to mogę je codziennie oglądać. W niecałe 2 tygodnie zleciała 1 seria, w internecie obejrzałam 2. I zakochałam się w tej kreskówce. Tyle.
Kto pierwszy napisze z ironią "Wzruszyła mnie twoja historia"?

Flutterlie

Po prostu musze spróbować każdej animacji.

ocenił(a) serial na 8

Więc to było tak...

Kiedyś siedziałam sobie w internecie i poczytałam, że "Pingwiny z Madagaskaru" to bardzo fajny i śmieszny serial, więc obejrzałam na youtubie odcinek pod tytułem "To kwestia czasu". Można powiedzieć, że obejrzałam to tylko ze względu na Króla Juliana. Pomyślałam sobie, że może być, ale już nie oglądałam kolejnych odcinków.
Kilka miesięcy później dowiedziałam się, że nasza telewizja udostępniła nam Comedy Central. W sobotni ranek skakałam sobie po programach i natrafiłam na odcinek "Zaginiony Skarb złotego wiewióra". Nie było nic lepszego, więc zostawiłam. I urzekł mnie ten odcinek. Zaczęłam oglądać ten serial w internecie, na Comedy Central i w pewnym momencie się uzależniłam. :P

ocenił(a) serial na 10

Ja i pingwiny???
Miałam może z 12 lat,włączyłam rano przed szkołą CC(jak zwykle za wcześnie wstałam ;P),patrzę a tu pingwiny.
Zaintrygował mnie tytuł "P

ocenił(a) serial na 10
Angela1997

"Permanentna Inwigilacja"(od zawsze kochałam trudne wyrazy) i obejrzałam.
Potem kolejny,następny,jeszcze jeden.
W szkole tego dnia gadałam tylko o pingusiach.
O dziwo nie przepadałam za Kowalskim-o zgrozo!
Jednak potem odcinki zaczęły się powtarzać,znudziło mnie oglądanie powtórek i...dałam sobie spokój.
Kolejny rzut na tą kreskówkę zaczął się po obejrzeniu 10-godzinnego maratonu na Nicku.
To było w październiku zeszłego roku i trwa aż do teraz.
Tym razem nie zbłądziłam i poznałam w Kowalskim siebie...
Od tegoż momentu zaczęłam go także uwielbiać.
Teraz skutecznie próbuję zarazić Pingwiniomanią każdego spotkanego człowieka
Na razie mam dwie 'ofiary' :P

ocenił(a) serial na 8
Angela1997

Wygląda na to, że pingwiny są bardzo uzależniające.

Angela1997

O, Angie, miałaś przerwę w pingach, nie dobrze :P
PS moim pierwszym odcinkiem też była "Permanentna inwigilacja" :D

ocenił(a) serial na 10
Flutterlie

Hahaha,weź to było w czasach kiedy byłam młoda,głupia i naiwna ;P
Naprawdę?
Hehe,nieźle...
Ten tytuł mnie zachwycił,to chyba dwa pierwsze trudne wyrazy,którymi potem torturowałam wszystkich wokoło ;P

Angela1997

Hahaha, ja szczerze mówiąc musiałam się chwilę zastanowić, co one znaczą - sorry, ale w wakacje nie doszukuj się u mnie obecności mózgu :P

ocenił(a) serial na 10
Flutterlie

Hehehe,ja też z początku nie wiedziałam.
Ale potem musiałam się doszukać co to znaczy :D
I od tego się zaczęła moja 'męka' z trudnymi słowami :P

Angela1997

To nie męka, to twoje hobby :P

ocenił(a) serial na 10
Flutterlie

Dlatego powiedziałam to z sarkazmem :P
A raczej napisałam ; >
Ja to lubię.
Ostatnio poznałam słowo "efemeryczny"
Spodobało mi się ;D

Angela1997

Ładne, nie powiem :)

ocenił(a) serial na 10
Flutterlie

Wyraz niby ładny :P
Znaczenie?Już nie tak pozytywne ;P

Angela1997

Evanescence - efemeryczność :)

ocenił(a) serial na 10
Flutterlie

Naprawdę?
To z angielskiego tak się tłumaczy?
O.O

Angela1997

Aha :D

ocenił(a) serial na 10
Flutterlie

A więc to oznacza,'zagrożony bliskim wyginięciem'
W Polsce już by taka nazwa nie przeszła ;P
Heheh :)

Angela1997

Efemeryczny to ulotny, zanikający, a nie "zagrożony" O.O

ocenił(a) serial na 10
Flutterlie

Ja tylko spisywałam z książki "Mały Książę"
Dokładnie pisało
"efemeryczny"-'zagrożony bliskim wyginięciem'.

Angela1997

Mały książę to nietypowa książka.

ocenił(a) serial na 10
Flutterlie

Tak,dosyć.
Zadziwiająca i pełna przemyśleń.
Trzeba być dojrzałym,by ją zrozumieć ;D

Angela1997

No, ale efemeryczny nie znacz zagrożony :)

ocenił(a) serial na 10
Flutterlie

Spoko...
Ale słówko fajne ;D

Angela1997

I to bardzo :)

ocenił(a) serial na 10
Flutterlie

Taa,zgadzam się całkowicie ;D

ocenił(a) serial na 10
Angela1997

Hah! Też uwielbiam trudne, dziwne i niezrozumiałe wyrazy :D Od zawsze! :D
Dlatego gdy pierwszy raz obejrzałam któryś odcinków z PoM (niestety, nie pamiętam który) na Nicku, to do serialu przyciągnęło mnie, prócz tego że był niebywale zabawny, właśnie gadanie Kowalskiego i właściwie początkowo głównie dla tych dwóch rzeczy oglądałam ten serial :P A potem... Właściwie sama nie wiem kiedy wpadłam :D
A Mały Książę...
Oj, tak, trzeba być naprawdę dojrzałym by zrozumieć tę niebywałą książkę... :P
Szczególnie ptaki w kosmosie... :P
A słówko prze-fajne! ;) :D

ocenił(a) serial na 10
Tinel

Ou,więc jakiego pingwinka najbardziej lubisz???
(Mów mi,że Kowalskiego,mów mi,że Kowalskiego ;P)
Ja z początku byłam zbyt dziecinna by zrozumieć naszego geniusza.
Ale teraz dojrzałam i szaleję za nim z,emmm...niewypowiedzianą i nieprzewidzianą teoretycznie miłością.
O tak.
Mnie najbardziej zadziwiła miłość MK i Róży
Ale ta książka jest piękna ;D

ocenił(a) serial na 10
Angela1997

Jasne, że Kowalski :P Z tym, że konkuruje z Rico, a ostatnio ze Skipperem, więc obawiam się, że mój ranking może być narażony na dość drastyczne... eee... zmiany :P
Przepiękna książka, z przepięknym happy-endem :P
Ymm...
Chyba...
Nie pamiętam ;/

ocenił(a) serial na 10
Tinel

Konkuruje?
U mnie nie ma konkurencji.
Jest na pierwszy forever ;D
Ale to nie oznacza,że innych pingusiów nie luuubię ;P
Po prostu Kowalski to mój ideał ;D

ocenił(a) serial na 10
Angela1997

Mmm...
Kilka dni temu obiecałam sobie, że jak poznam jakąś fankę Kowalskiego, to jej coś pokażę...
A więc, Angie, pokazuję Ci...
TO cudo: http://www.youtube.com/watch?v=J2YLhg6wF_s&feature=g-all-u
:P

ocenił(a) serial na 8
Tinel

niezłe....ja też jestem jego fanką ;p i z każdym odcinkiem coraz bardziej go lubię. :) a co do filmiku jest bardzo ładnie wykonany graficznie: Niedawno znalazłam taki obrazek w necie, z pingwinami jako ludźmi ;) bardzo mi się spodobał o to link:
http://fc08.deviantart.net/fs71/i/2011/057/1/5/penguins_of_madagascar_by_madamed obato-d3ahi6v.jpg
tylko pamiętaje żeby go otworzyć trzba kliknąćprawym przyciskiem myszy, i dać otwórz w nowej karcie :D

ocenił(a) serial na 10
LastDay

Tak,tyle to jeszcze wiem.
Filmik apso-totalnie genialny ;D
To twój???? O.O
Ja jestem fanką filmików z Kowalskim.
A jego wręcz uwielbiam do potęgi emm,nieskończonej ;P

użytkownik usunięty
LastDay

O boże, już nawet z PzM chcą zrobić anime?! Supernatural wystarczyło...

ocenił(a) serial na 10

Emm... Po co mam się tak męczyć skoro sprytniej, łatwiej i szybciej jest wcisnąć kółeczko na myszce? ;D
A obrazek świetny :D Najlepiej to chyba Szeregowy wyszedł :P A Rico bardziej wyobrażałam sobie z inną fryzurą (Tennantową... ee... tzn. tego gostka co mam na avatarze ;D) i bardziej roztrzepanymi włosami O.o (coś jak Potter :P)
Mm! A pro po! Też gdzieś widziałam zhumanizowane pingwiny, ale jako postacie z Harry'ego Pottera, jako Huncwoci (albo mi się to śniło, bardziej prawdopodobne O.o). Kto był kim to chyba nietrudno się domyśleć? ;D

Angie, chciałabym :P W robieniu filmików to ja dopiero laik jestem :P Ćwiczę, ale do takiej perfekcji to chyba nie dojdę ;D
Dałabym Ci do pokazania więcej filmików z Kowalskim ale... em... To akurat był jedyny filmik który mi się naprawdę spodobał :P
Ale mam na zbyciu inne, jeśli Cię to interesuje ;D

marcin - ee... co? O.o

I tak BTW - to ja, Tinel. Piszę z innego konta bo filmweb zaczął się czepiać o jakimś limicie komentarzy a ja nie zamierzam się przyporządkowywać jakimś durnym zasadom... ;/

ocenił(a) serial na 10
SyTnel

No,jest takie coś...
Potem ci to minie O.O
Em,ja znam filmiki z Kowalskim.
Oglądałam wiele.
Naprawdę rzadko znajduję takie,których nie widziałam.
Ale z tym trafiłaś ;D
Fajowy ; )

ocenił(a) serial na 10
Angela1997

Tia, tylko szkoda, że dopiero po 30 dniach a potem tylko mi zwiekszą limit i znowu sielanka przez 30 dni :P
Znaaaaaasz? O.o
To podaj! :D
I cieszę się, że filmik spodobał ;D (choć nie mój :P)

ocenił(a) serial na 8
Tinel

gorzej! :// niedość że po całym miesiącu, to jeszcze później zwiększą ci limit i znowu tylko już przez całe dwa miesiące. Czyli z grupsza ;// wychodzi na to że przez trzy miesiące jest ten limit. Jak zrobić żeby go nie było, bo mnie to irytuje!

LastDay

Spokojnie, ja też miałam, trzeba to przeczekać :) A, Tinel, nie zorientowałam się, patrzę ludziom na awatary, nie na nazwy :D A filmik i rysunek fajne :)

ocenił(a) serial na 10
Flutterlie

Nom w tym wypadku najważniejsza jest cierpliwość.
Pewnie,że znam.
Tu masz kilka:
http://www.youtube.com/watch?v=9k7CqPSTqQI&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=sHZGuBn31j4&feature=fvsr
(Osobiście nie lubię KoJu,ale ta piosenka jest spoko ;D)
http://www.youtube.com/watch?v=El0GF0sMIrA

ocenił(a) serial na 10
Flutterlie

Hehe ^^ Fluttie, ja mam tak samo ;P

ocenił(a) serial na 10
Szeherezadaaa

Ła...! Niezłe te filmiki :D
Ostatni najlepszy, moim zdaniem :P
A co do KoJu...
To ogólnie nic do tego pairingu nie mam prócz tego, że jest... ee... dziwny O.o

ocenił(a) serial na 10
Tinel

Ja go nie lubię.
Przecież Kowalski to nie..
Ehh,nawet napisać tego nie mogę ;P
Tak,jest też kilka piosenek,gdzie Kowalski śpiewa utwory np.Linkin Park.
Szczerze,myślę,że takie piosenki do niego pasują ;P

ocenił(a) serial na 10
Angela1997

I właśnie dlatego napisałam, że KoJu jest dziwne ;D
Tak samo jak Kico, Pripper i te de ;o
Linkin Park? O.o
No, i takie klimaty muzyczne to i mi pasują :D
Zaraz wejdę na yt i znajdę :P
Tylko się obudzę bo ledwie zipie O.o

ocenił(a) serial na 10
Tinel

No widziałam,że odpisałaś mi 01:54...