Hmm.... może wie ktoś dlaczego w niektórych odcinkach jest inny początek tzn nie ten gdzie otwierają pudło w którym jest Julian z Morisem i Mortem tylko gdzie toczy się bomba. Np taki początek występuje w odcinku "Wymarzone wakacje"
PS Ciekawe kto to tłumaczył jak w oryginale brzmi "The Hoboken Surprise" co raczej mija się z polską wersją.
Bo te odcinki gdzie toczy się bomba to tak jakby odcinki specjalne, jest tylko jeden długi odcinek a nie dwa tak jak zawsze.
Jest tak jeszcze w odc. "Zemsta dr. Bulgota" ;))
Dokładnie,jestem tylko ciekawa jaka będzie wejściówka do "Powrotu Zemsty...",w końcu ten odcinek jest najdłuższy : /
Co oglądałeś?
A faktycznie!
Sprawdziłam
jest bomba :O
Troszkę dziwne : /
Ale co tam...
Ten odcinek nie jest "superspecjalny". On jest jak każdy inny specjalny, tylko trochę dłuższy.
No 45 minut,patrzyłam i faktyczne jest początek z bombą...
Ale jednak ten odcinek ma w sobie coś nowatorskiego!
Pingwiny będą śpiewać!
A przecież one tak rzadko to robią!
A mają takie dobre wokale.... :O
The Return of the Revenge of Dr. Blowhole to zdecydowanie mój ulubiony odcinek specjalny. Jestem ciekawa jak nasi aktorzy poradzili się w partiami wokalnymi :)
Angela1997 - To ty jeszcze tego odcinka nie oglądałaś?! To przecież najlepszy odcinek Pingwinów w ogóle! Lepiej nadrób straty. No a piosenki... Tak, zgodzę się, pingwiny powinny iść do Mam Talent, czy do X-Factora, bo mają dobry wokal, a ten epizod jest tego świetnym przykładem!
Nom :) Jak patrzyłam na takiej jednej stronie, to było, że go chyba w dwóch częściach wyemitują :O
Nie,nie oglądałam
i szczerze nie mam zamiaru...
Dlatego,że już pod koniec maja będzie premiera,a ja lubię mieć niespodziankę z tego co oglądam...
A poza tym angielski dubbing mnie wnerwia...Wolę poczekać na nasz.
Myślę,że wykony będą super,w końcu było już parę świetnych piosenek,np."Autobus z piekieł bram"
Jeeeej!Ja nie wiedziałam,że Kowalski tak ładnie śpiewa ;D
'MAM TALENT',hehehe przypomniałeś mi,to moje głupie opo.Jednak pisanie występów,to chyba nie dla mnie ;-)
Szeherezada sądzę,że puszczą ten odcinek cały...W Ameryce chyba tak było :P
Piszesz opowiadania? Podaj stronę, chętnie poczytam. Potem ci napiszę, czy mi się podobało. :)
O spoko :D
Ale tego z "Mam talent" nie będzie...
Radzę czytać od początku...
Bo to się wszystko wiąże
Niby każdy odcinek-inna historia,a jednak to nie to samo :D
LINK:
http://angelika-smigielska97.blog.onet.pl/
Życzę miłego czytania i przepraszam z góry za błędy :P
Ja tak samo! Chcę poczekać na polską premierę, gdzie będę wszystko rozumieć i będę mogła posłuchać naszego rodzimego, pięknego dubbingu. Jak obejrzę ten odcinek teraz, to nie będę mieć tego, co powyżej, a gdy obejrzę go drugi raz po polsku to, jak pisałam Angie, nie będę mieć niespodzianki :)
A pingwiny zdecydowanie bardziej nadają się do Mam Talent, niż połowa biorących udział w castingach uczestników :) Piosenek jest mało, ale są cudowne :)
A Angie pisze świetne opowiadania (znacznie lepsze niż moje), teraz jest tego dużo, ale jeśli masz czas (jeśli go nie masz, to też :P) to gorąco polecam :) I nie będzie tego Mam Talent, Angie? Szkoda :( To może ja napiszę swoją wersję tego, jeśli nie masz nic przeciwko?
Adin) Tak jak wy wolę poczekać :)
Dwa)Pingwiny istotnie mają cudne głosy
Tri) Angie istotnie pisze świetne opka,ale Twoje też są cudne :) To moje są do bani ;)
Czy ja muszę każdemu z osobna powtórzyć, że ma fajne opka? Szeherezadaa, nie bądź w stosunku do siebie taka krytyczna :)
Sheherezadaa ,natychmiast przestań! Twoje opka są śmieszne, wciągające, pingwinie,a moje to pseudopsychologiczne kocie żygi -,-
Osobiście myślałem nad własnymi opowiadaniami. Z tego, co w szkole mi gadają, to z opowiadań jestem świetny, no ale nie wiem... Zobaczę, może napiszę jak FanFick.
Spróbuj, jeśli nawet nie udostępnisz w Internecie, to napisz dla siebie. Ja napisałam zaledwie kilka opowiadań (teraz piszę piąte) i zdaję sobie sprawę, że może nie są światowej klasy, ale pisanie ich daje mi satysfakcję :)
Więc....
Wszystkie świetnie piszecie!
Po prostu opowiadania są fajowe i tyle!
Moje-średnie,amatorskie...
Marcin,czekam na opki.Uwielbiam czytać,zwłaszcza jeśli ktoś robi to co lubi...
Już zacząłem. Tylko że... Trochę trudno jest uchwycić charakter (i humor) tekstów bohaterów z Pingwinów.
A przede wszystkim Kowalskiego. Bo JAK ja mam układać te jego arcymądre wypowiedzi? A tak poza tym: on to ma klasę. :)
Coś o tym wiem. Jako Kowalski trudno mi się pisze (piszę opowiadania w 1-os. narracji), dlatego zazwyczaj wybieram Kate (moja OC), Skippera lub Szeregowego, bo z każdym z nich mam jakąś wspólną cechę charakteru. Charakter Juliana jest trudny do uchwycenia. A na słowa Kowalskiego są trzy sposoby: albo staniesz się tak mądry jak on, albo będziesz przeszukiwał Wikipedię w poszukiwaniu trudnych słów, albo je powymyślasz :)
Ja kocham Kowalszczyć!!!!
Uwielbiam Kowalskiego i wszystko co z nim związane
To mój idol,więc zazwyczaj staram się mówić jak on...
Marcin masz u mnie plusa,za docenianie Kowalskiego ;P
Pingwiny sądzą,że on nie kuma żartów,ale to wielka bujda!
On ma specyficzne poczucie humoru i ja je rozumiem :D
Proszę bardzo: http://pzm-fanfick.blog.onet.pl/. To moje opowiadanie. Tylko na końcu napisałem postscriptum, przeczytajcie to...
Przeczytałam,skomentowałam!
Jestem bardzo zadowolona z tego opka.
Może jest krótki,ale treściwy...
Czekam na dalsze losy i jestem ciekawa co będzie z Szeregowym ;)
Super piszesz :) Masz talent :) Bardzo fajnie opisałeś Central Park i w ogóle :) Czekam na nn i jestem ciekawa co to za wróg :O
A jak masz problem z oddaniem charakteru Julka, to zrób tak jak ja - wyobraź sobie, że ty jesteś najważniejszy, najfajniejszy i w ogóle naj, że wszyscy powinni cię wielbić itp. :) A wszystkie czasowniki i zaimki itp. pisz z tymi charakterystycznymi końcówkami typu "mojom" i "robie". Będzie ci łatwiej oddać jego charakter :)
Naprawdę dobre opowiadanie :) Świetne opisy, dające nastrój, dobrze wykreowane postaci pingwinów (jak w serialu), piszesz ze swobodą (cenię to sobie) i... czekam na kolejną część :)
Właśnie, muszę się zabrać za swój fanfic :P
Okejka,jak chcesz :) www.mojepingwinyzmadagaskaru.blog.pl Tylko radzę ci zacząć od początku,bo dodałam kilka nowych postaci ^^
Jej, twój styl jest bardzo fajny! Robisz to tak jakby w stylu retrospekcji... Czyż nie? Znalazłem tam 1 błąd, ale to akurat każdemu może się zdarzyć, więc to nic takiego. W skrócie: jest świetne!
A sam jakoś teraz nie potrafię znaleźć tego błędu... Może się pomyliłem. Jak go znajdę, to ci powiem, a jeśli nie, to nie powiem, bo po co?
Tego o retrospekcji, co ci napisałem, to... teraz też nie rozumiem. Ale patrząc na te opowiadania, to jakoś tak pierwsza rzecz, która mi się nasuwa na myśl to właśnie retrospekcja. Nie wiem, czemu, nie pytaj mnie o to. XD
Nie no, Angie, nie bądź taka krytyczna wobec siebie. Przeczytałem jeden rozdział (więcej przeczytam jutro) i naprawdę jest świetny! Tylko to trochę przypomina bardziej scenariusz. No, ale jest bardzo dobrze!
Ja napisałam na początku bloga,że to będzie jak scenariusz...
Wiesz,mam nadzieję,że kiedyś(za wiele lat)jakiś scenarzysta to znajdzie i będzie mógł od razu kręcić :P
A jak ci się podoba postać Issy? :O
A i wielkie dziękiiiii :D
Miło,że ktoś docenia coś co robię :)
A jak oddałam charakter pingwinów?
Julka?Kowalskiego?
Co myślisz? :D
Całkiem całkiem! Mam nadzieję, że scenarzyści wezmą pod uwagę twoje scenariusze, bo są naprawdę świetne! ;)
Do Juliana i Kowalskiego w twoim opku nie mam zastrzeżeń: świetnie oddałaś ich charakter, ja bym tak nie potrafił!
Dokładnie 3 sekundy po wciśnięciu przycisku "Wyślij" na Filmwebie, zauważyłem, że napisałaś, że to będzie w stylu scenariuszy XD. Peszek...
Dzięki,staram się...
Obejrzałam tyle odcinków,ze jakoś tak samo wychodzi :P
Heheh
I jeszcze jedno...
Co sądzisz,o postaci isabelli?
Wiesz,przyjaciółce Kowalskiego z dzieciństwa...
Czy nie będziecie mieć nic przeciwko, jeśli "zareklamuję" wasze opowiadania na moim blogu? To pomoże wam w polepszeniu popularności bloga/strony. Zgadzacie się?
Szeherezadaa i Flutterlie: Brakuje mi jeszcze waszego, pokażcie je!