Co powiecie na mały quiz? <Kowalski byłby w siódmym niebie>
Ja zadam pierwsze pytanie, kolejna osoba odpowiada i zadaje swoje.
Pytania dotyczą odcinków, treści, postaci, itd.
To ja zaczynam:
Co Julian znalazł na najtajniejszym poziomie trzynastym w bazie pingwinów?
Julian wyruszył walczyć z przestępczością uzbrojony w niewidzialny pistolet na śrut, a jego partnerem był buldożer. Zapędzili mendozę w kozi róg! (mendoza - moje ulubione słowo! xD)
Kolejne pytanie:
W odc. 'Wróg u bram' Szeregowy opiekował się kaczuszkami. Podano imiona trzech z nich. Jak brzmiały?
Bradley, Samuel i Ramona < i rzecz jasna nasz ulubiony JJ!>
Czego Julian nauczył się w odcinku "Prima Aprillis"? <jego pierwsze stwierdzenie>
Że pingwiny uratują go, choćby dopuścił się wobec nich najgorszego.
Co Julian wyjął z prezentu podczas cytatu "Muszę rozpakować tą sytuację w głowie"?
Chrupki Serowe.
Jaki cytat wygłosił Julian po zamrożeniu bazy przez Kowalskiego w odcinku "Problem z Żelusiem" ?
A więc: Kto w piosence wymawia słowa: "Byliśmy nikczemni". (Dla utrudnienia nie podaję odcinka ani tytułu piosenki)
Z jakich odcinków pochodzą fragmenty z reklamy na Nickelodeon GD(tej o której pisałam jakiś czas temu)?
Ej no, bez przesady, tam była MASA urywków! Na to pytanie nie da się odpowiedzieć!
Wiem,dużo tego,ale nie jest to pytanie ,na które nie da się odpowiedzieć. Nie można tak od razu się zniechęcać. Po prostu jest to pytanie nieco trudniejsze od tych co były ostatnio.
P.S. Dopiero teraz zauważyłam ,że napisałam "GD" zamiast "HD"
Jak ci nie pasuje pytanie to na nie nie odpowiadaj. Dla mnie jest nawet łatwe (oprócz 2-3 urywków). Wystarczy sfilmować reklamę telefonem ,obejrzeć kilka razy i przypomnieć sobie z jakich odcinków pochodzą te urywki. Tego nie jest tak dużo jak się wydaje.
Mogłabyś zmienić pytanie? Co jak ktoś dajmy na to nie ma Nick HD? Od tego pytania quiz stoi...
Można zrobić coś takiego jak przy GoT - jeśli po 24 godzinach nie padnie poprawna odpowiedź, zadający zmienia pytanie i udziela odpowiedzi na swoje poprzednie.
Pal to sześć, przejmuję:
Jaka jest jedyna postać w serialu, która ZGINĘŁA w walce z pingwinami?
No dobra, Okoń Żmijogłowy.
Kim był Julian, podczas rozprawy w odcinku "Problem z Żelusiem"?
Król Julian był protokolantem.
W którym odcinku Król Julian zakochał się w Morcie i pozwolił mu usiąść na jego stopach?!
Nienawiść od pierwszego wejrzenia.
Ile razy przegrał Savio i kto go pokonywał?
Savio przegrał trzy razy, pokonany kolejno przez: Burta, Juliana i masło, i małą fossę (:3).
Subatomowy pierwiastko welocetyzer.
Ilu ludzi wie o pingwinich operacjach? Podajcie wszystkich (oprócz Alice, bo ona się tylko domyśla)
O pingwinich operacjach wie:
- Oficer X
- Ronald z odcinku "Szkolna wycieczka"
- Bracia Wezuwiusz
- Chuck Charls
- Cecil i Cegła (aczkolwiek ci chyba w mniejszym stopniu)
- i oczywiści wszyscy, którzy oglądają Pingwiny w telewizji...
Wydaje mi się, że to koniec :)
Co kolekcjonuje Skipper?
Tylko, że Piszczuś Pan chodzi do psychologa i pewnie teraz już myśli, że jest to nieprawdą ;)
Było w odcinku o dobrych uczynkach.
Teraz chyba n00bers powinien zadać pytanie.
Dobra, kij, quiz stoi, przejmuję pytanie.
Jak Skipper pokonał swojego klona w odcinku "Wymarzone Wakacje"?
przywiązał go do tego leżaka i dał opcję na czaszeczkę :)
ok. Nie wiem czy już było ale kij z tym; Jak nazywał się odcinek, w którym Julian zaplątał się w jojosy?
Przyjaciel w pudełku.
W ilu odcinkach występował Oficer X i jak został pokonywany? (Przynajmniej 5 odcinków)
Kici Kici - pokonała go szablozębka czerwona, czy jakoś tam
Robaki atakują - pokonali go Szeregowy i Karaluchy
Mała Stopa - został przechytrzony przez pingwiny
Śledzik dla szefa - został pokonany przez Kowalskiego, Rico i Szeregowego
Śniegogeddon - pokonali go Marlenka i Skipper
Jeszcze był w odcinku Dyrektor X - tak przynajmniej podejrzewam :) - ale chyba jeszcze tego odcinka to nie oglądałem.
Teraz moje pytanie: Jak nazywał się styczeń w kalendarzu Juliana w odcinku Prima Aprilis?