PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=468032}

Pingwiny z Madagaskaru

The Penguins of Madagascar
2008 - 2013
8,0 127 tys. ocen
8,0 10 1 127349
8,3 23 krytyków
Pingwiny z Madagaskaru
powrót do forum serialu Pingwiny z Madagaskaru

Denerwue mnie Szeregowy, a konkretnie to, że jest takim lalusiem. Nie lubię też jego obsesji na punkcie jednorożców i cókierków toffi. Niby jest taki słodki a i tak (według mnie) Kowalski jest milion razy słodszy od niego. Czy tylko mnie on denerwuje?

użytkownik usunięty
Kowalski356

"Cukierków", nie "Cókierków".
Nie tylko ciebie. Też uważam, że Szeregowy jest strasznie durnowaty. I lubię Kowalskiego sto razy bardziej.

Więc nie tylko mnie on denerwuje. I sorry za błąd ortograficzny.

użytkownik usunięty
Kowalski356

Mnie jeszcze strasznie denerwuje Julian (przynajmniej teraz, bo na początku PzM był jeszcze śmieszny, ale szybko przestał).

Ja lubię Juliana, ale czasami bywa irytujący. Denerwuje mnie to, że jest narcystyczny.

ocenił(a) serial na 10
Kowalski356

Ja też Juliana nawet lubię i też mnie irytuje... Doszło do tego stopnia, że jak go udaję w opu, to mnie irytuje O_o Czy to normalne?... O_o

Szeherezadaa

Nie, ale tu nic nie jest normalne ;)
Julian... Czasem fajny, czasem irytujący. Ale czemu wszyscy uczepili się Szercia? Jest słodki, ale taki ma być. I jest jedynym normalnym pingwinem w swoim oddziale (kocham wszystkich, zwłaszcza Skippera, ale trzeba to przyznać - każdy z nich ma coś z głową).

użytkownik usunięty
Flutterlie

Szeregowy też ma coś z głową. A szaleńcza miłość do kucyków i wszystkiego co różowe i piękne?

Ekhem, mówisz do kogoś, kto ma na avatarze pięknego, słodkiego kucyka z różową grzywą, a swój nick zbudował w oparciu o jej imię.
Szeregowy jest dzieckiem. Dzieci lubią kucyki (oczywiście nie wszystkie, ja gdy byłam mała, ich nie lubiłam [za to lubię teraz...]). I jest delikatny, wrażliwy (tak, Kowalski też jest wrażliwy, wiem o tym), to lubi wszystko co piękne (w jego mniemaniu, te Słodkorożce są okropne).

użytkownik usunięty
Flutterlie

Ty to co innego... ;)

W odcinku "Cześć, laleczko" Szeregowy wyobraził sobie, że atakuje tym swoim jednorożcem i dopiero po chwili się opamiętał. Najprawdopodobniej się mylę, bo tak jest bardzo często, ale czy to nie jest pierwszy stopień schizofrenii?

Wyobraźnia, Marcin, wyobraźnia :)
Przecież ja też potrafię leżeć i marzyć, że jestem Kate (muszę wczuć się w rolę i wymyślać nowe przygody jakoś, nie?), Fluttershy, Rainbow Dash czy chociażby jestem w Equestrii (to ta kraina, w której żyją kuce) pod własną postacią (jako kuc, nie jako człowiek). A schizofrenii nie mam. Chyba...

użytkownik usunięty
Flutterlie

Ja też mam wyobraźnię i to dużą, ale... On przecież nawet wtedy nie wiedział, że to się dzieje w jego umyśle!

Dobra, Szeregowy jest nienormalny! Zadowolony?
I tak go lubię :)

użytkownik usunięty
Flutterlie

Zadowolony!
Ale ja go i tak nie lubię.

Nikt ci nie każe, to wolny kraj :) Poza tym, nie można wszystkich lubić.

Flutterlie

Szeregowy jest wrażliwym dzieckiem, ale jest chłopcem, a nie dziewczyną, a jednorożce raczej nie są zabawkami dla chłopców.

Kowalski356

Zdziwiłbyś się, ilu chłopców i mężczyzn uwielbia jednorożce...

Flutterlie

Może i tak...ale to nie zmienia faktu, że Szeregowy jest bardzo dziecinny.

Kowalski356

A kto powiedział, że nie jest? Ja tylko mówiłam, że nie jest taki zły...

Flutterlie

Ja go nie lubię, ale każdy ma inny gust. Znam osoby, które uważają, że Szeregowy to najlepsza postać z serialu

Kowalski356

Aż tak bardzo go nie lubię. Najlepszy jest Skipper, wg mnie, potem... Ach, potem to trudno wybrać, ale jeszcze na pewno Kowalski jest przed Szeregowym.

Flutterlie

Ja najbardziej lubię Kowalskiego i Skippera.

użytkownik usunięty
Flutterlie

Skipper jest najlepszy. Tyle powiem.
Zaraz po nim lubię Kowalskiego.
A po Kowalskim jest Bulgot, który jednak powinien być z pingwinami i powinien się trochę zmienić.

Bulgot jest najlepszym czarnym charakterem w PzM.

użytkownik usunięty
Kowalski356

Hmm... Jest jednym z niewielu czarnych charakterów nieepizodycznych. Drugim jest Hans, a trzecim Julian (przynajmniej w moim mniemaniu).

użytkownik usunięty
Kowalski356

Jest dzieckiem.

ocenił(a) serial na 8
Flutterlie

Pragnę zauważyć, że każdy w tym serialu ma coś z głową. :P Szeregowy również. :D

Merkura

Dobra, dobra, przyznałam już, że to twierdzenie jest prawdziwe, spójrz wyżej :) Ale nadal uważam że ma najmniej problemów z głową ;). No, może po Marlence i Maurisie... (jaki jest miejscownik od "Maurice"?).

ocenił(a) serial na 10
Merkura

Nom... Szeregowy (bo przecież o nim jest ten temat... ;)) szczególnie jak się cukru nażre ;P

ocenił(a) serial na 8
Szeherezadaa

No. Ale i tak go lubię. Bez niego pingwiny nie byłyby takie fajne.

Merkura

Racja!!! Ja nie lubię Szeregowego, ale bez niego serial byłby trochę nudny.

Kowalski356

Zgadzam się.MUSI być ktoś rozsądny i spokojny, bo reszta pingów to krejzole ;D

użytkownik usunięty
marina1318

On też jest w pewnym sensie krejzolem, a przynajmniej nie jest do końca normalny. Ale z tekstem Merkury się zgadzam.

Kowalski356

Mnie też irytuje.Słodki jest, czasem ma nienajgorsze teksty, ale ta panienkowatość... Zastanawiam się, jak w ogóle dostał się do oddziału :/

ocenił(a) serial na 8
marina1318

Dostał się pewnie dlatego, że jest uroczy. :) Ewentualnie nie było innych chętnych.

Merkura

Może...Ale wątpię, iż uroczością pokonał Skippera. Moment... opowieść Szercia, jak się dostał do oddziału, byłaby fajnym tematem na opowiadanie :D

ocenił(a) serial na 8
marina1318

Tak. Zrób takie opowiadanie! Ty to masz głowę. Świetny pomysł. :D

Merkura

OK :) Tylko popytam po forum, czy ktoś inny nie ma takiego pomysłu,żeby nie było,że ściągam ;)

ocenił(a) serial na 8
marina1318

Każdy z was pisze bloga, więc to niemożliwe, żeby jakiś wątek się nie powtórzył. :D A jeśli ktoś ma taki pomysł to każdy chętnie przeczyta oba opowiadania.

Merkura

Fakt, ale nie chcę,żeby była kłótnia jakaś czy coś... Love and tolerance ;D

ocenił(a) serial na 8
marina1318

"Love and tolerance"- fajny tekst. Chyba stanie się moim nowym mottem życiowym. :P

użytkownik usunięty
marina1318

A kogo to obchodzi? Pisz i niech cię nie obchodzi to, co mówią ludzie!

Wiesz...Mnie obchodzi.Nie chcę kopiować. Nie chcę. Lepiej nie napisać i wciąż ze wszystkimi trzymać sztamę niż napisać i zrazić do siebie.

marina1318

Też się nad tym zastanawiałem.

Kowalski356

As do I - patrz mój post wyżej :D

użytkownik usunięty
marina1318

Myślę, że w jakiś sposób Szeregowy udowodnił Skipperowi, że jak chce to potrafi. Albo był to sposób na pokazanie litości wobec niego.

Hmm... Niezły pomysł :D Już mi wpadła fabuła opowiadania :D Dzięki :3

użytkownik usunięty
marina1318

Użyj tego do opka jak chcesz, nie mam nic przeciwko. Przeciwnie: będę usatysfakcjonowany, że choć troszkę ci w nim pomogłem. ;)

OK, użyję...I jest końcówka... I mini-fragment :D Chyba nadaje się na spoiler... Dać :) ?

użytkownik usunięty
marina1318

Dobra. ;)

OK :)
,,Postawny pingwin zmierzył młodzika pogardliwym wzrokiem.
-I ty chcesz być komandosem?
Chłopiec stał na baczność...W każdym razie starał się stać, gdyż bez ustanku tracił równowagę. Odpowiedział wysokim , nerwowym głosem:
-Tak jest.
Starszy warknął:
-Tak jest,SIR. -Jeszcze raz przyjrzał się dzieciakowi. - Umiesz walczyć?
-Nie.
-Nie,SIR. Znasz się na nauce?
-Nie...sir.
-To co umiesz?
-Rysować i tańczyć.
Pingwin parsknął złośliwym chichotem.
-Taa, na pewno pokonasz ewentualnego wroga , jeśli porysujesz i potańczysz. Chłopcze...
-Mam imię, psze pana.
-A skąd ci przyszło do łba,że mnie ono obchodzi? Dzieciaku, nie nadajesz się na komandosa! Byłbyś dla swojego przyszłego oddziału obciążeniem! Odpuść sobie!
Dzieciak opuścił dziób i otarł łzę z oka. Skipper zdał sobie sprawę, że potraktował go za ostro, więc powiedział spokojnie:
- Lepiej daj sobie z tym spokój. Nie mogę cię przyjąć. Idź, poćwicz, naucz się walczyć choć trochę... Może za rok się nadasz.
-Ale za rok nie mogę, sir - głos dziecka był nabrzmiały od łez - Za rok moja rodzina przenosi się daleko stąd.To moja ostatnia szansa...
-Przykro mi . Nic nie poradzę, dowództwo się nie zgodzi. Powodzenia w przyszłym życiu - Z tymi słowami odszedł.''
:D