PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=468032}

Pingwiny z Madagaskaru

The Penguins of Madagascar
2008 - 2013
8,0 128 tys. ocen
8,0 10 1 127560
8,2 24 krytyków
Pingwiny z Madagaskaru
powrót do forum serialu Pingwiny z Madagaskaru

serial tylko dla młodszych widzów - z rzadka się uśmiechałem, o wybuchach histerycznego śmiechu można zapomnieć; odnoszę wrażenie, że to już nie te same spec ops pinguins. Każdy odcinek to inna historia, jednak przedstawiona jakoś bezbarwnie, skecze i zgrywy nie rozśmieszają (mnie w każdym razie) a jedynie pozwalają bez nerwów obejrzeć całość. Zapewne jest to zamierzone, jako że odbiorcą mają być dzieci, które to powinny być zachwycone pomysłami prezentowanymi na ekranie. Starszy widz raczej poszuka czegoś innego... a szkoda bo jak dla mnie, biało-czarni komandosi to najlepsze co jest w madagaskarze

ocenił(a) serial na 4
Droo

z drugiej strony, jakby dorzucić porządnego lektora to jest szansa, że będzie lepiej. chociaż kot panterą nie będzie nigdy, nieważne jak czarny i drapieżny

ocenił(a) serial na 8
Droo

Nie jest tak źle ;)

użytkownik usunięty
Droo

Od razu zdziwiło mnie "serial tylko dla młodszych widzów" - Jak dla mnie sytuacje w serialu są raczej takie, że lepiej nie dawać tego do oglądania dzieciom U-12. Ogólnie to mam inne zdanie na ten temat, ale to już szczegół.

ocenił(a) serial na 9

Dokładnie. Zwłaszcza pierwsza seria nie jest przeznaczona dla najmłodszych widzów, tylko dorosli wyłapią pewne niuanse i teksty (zwłaszcza Skippera heh). Jak dla mnie najlepsza animowanka, ogladam zawsze gdy chcę sobie poprawić humor. Jakieś sugestie? ;)

ocenił(a) serial na 10
Katalina130

Ja tez oglądam pingwinki żeby się odprężyć.Już po 3 pierwszych minutach mam banana na twarzy który nie znika aż do końca odcinka.
Po prostu najlepszy serial animowany na świecie;)

slabaaa

raz z ciekawości odpaliłam pingwinki - po 3 minutach się uzależniłam

ocenił(a) serial na 10
marina1318

Ehh moja pierwsza przygoda z Pingwinkami...
Gdy każdy odcinek był nowy,wyrazy Kowalskiego totalnie niezrozumiałe,a Julian śmieszny i wkurzający :D
Szczerze przyznam,że "rzuty" na pingwiny miałam dwa.Pierwszy,kiedy byłam trochę młodsza.Leciała jeszcze wtedy tylko pierwsza seria.Przyznam,że strasznie wtedy nie lubiłam Kowalskiego.Denerwował mnie,bo wymawiał wyrazy,których nie rozumiał,a co gorsza,których ja nie rozumiałam.Potem przestałam oglądać,bo leciały w kółko te same odcinki.Ale w zeszłym roku,jakoś w Październiku,znów zaczęłam je oglądać i teraz już się uzależniłam.Przeszłam też dziwną metamorfozę i zaczęłam lubić,ba uwielbiać Kowalskiego i jego naukowe wyrazy...Dziwne...A nauka to na to mówi Nieźle!Heh :D

ocenił(a) serial na 8
Angela1997

Świetna historia. Aż się wzruszyłam. :P

ocenił(a) serial na 10
Merkura

Jasne,jasne,hehe,Jak zwykle się rozpisałam.Ale nic nie poradzę,że Pingwiny to nieodłączny element mojego szarego,samotnego życia,hehe :D
O sorki,znowu mnie poniosło ;-)

Angela1997

Nie no ,spoko, mam to samo - PzM to jedyna pociecha po wkurzającym dniu w szkole ,więc doskonale cię rozumiem

ocenił(a) serial na 10
marina1318

Heheheh nie no wreszcie mnie ktoś rozumie ;-)
Nawet moja mama jest już czasem znudzona moim ciągłym nawracaniem do Pingwinów,ale wy to rozumiecie :D

Angela1997

doskonale
w sql i domu ciągle tylko pingwiny,pingwiny,dobrze ,że chociaż mam w klasie 2 big fanów PzM

ocenił(a) serial na 10
marina1318

Ja nie mam tak dobrze...
Dziewczyny powiedziały,że jestem do nich za maniakalna,ale przynajmniej chłopaki nic do mnie nie mają ;-)
:D

Angela1997

u mnie lepiej... kumpluję się z dziewczyną równie świrniętą na punkcie pingwinów i Skilene co ja ,a reszta nic do mnie nie ma ...ale ONE NIEZNOSZĄ PINGWINÓW!!!AAA!!! GDZIE ODESZŁO CAŁE DOBRO TEGO ZUEGO ŚWIATA?!?!?!

ocenił(a) serial na 10
marina1318

Z g a d z a m s i ę!
Moje nic do pingwinów nie mają(każda nawet wybrała dla siebie rolę),ale mówią,że ja Przesadzam :D

Angela1997

Mnie wyśmiały ):

ocenił(a) serial na 10
marina1318

Mnie nie,ale mówią,że jestem zoofilką :O

Angela1997

facepalm istotnie milordzie

ocenił(a) serial na 9
marina1318

Nie ma co się przejmować.. mnie nawet przez to że jestem takim maniakiem PzM pani z polaka nie lubi, bo rysuję po zeszycie pingwiny zamiast słuchać i robić notatki ;D
Ale dobrze że mamy siebie X d

ocenił(a) serial na 10
Mika9842

Dokładnie i dobrze że są pingwinki bo bez nich....ech świat byłby nudny...

ocenił(a) serial na 9
slabaaa

nudny to mało powiedziane ;)

ocenił(a) serial na 10
Mika9842

Masakra totalnaaaaa ;-C
Już mi się słabo robi,gdy o tym pomyślę...

ocenił(a) serial na 10
slabaaa

Eeee świat bez pingwinów...to straszne miejsce...
Nie chcę myśleć,co się stanie jak je przestana produkować...Ale na razie cieszmy się tym co mamy:nowymi odcinkami,naszymi opowiadankami i swoim towarzystwem :D

ocenił(a) serial na 10
Angela1997

Podpisuje się obiema rekami pod tym!!!

ocenił(a) serial na 9
slabaaa

me too ;)

Mika9842

i ja też :)

ocenił(a) serial na 10
slabaaa

O jak miło,że ktoś mnie popiera :D
Wreszcie ktoś mnie akceptuje z moim Pingwinio-maniaczym spojrzeniem na świat! :D

Angela1997

ja umiem ukryć miłość do pingwinów ale mnie wyśmieli

dawidking2

Ajć,wiem,jak to jest -,- Nikt nie rozumie miłości do tych cudnych nielotów :/

ocenił(a) serial na 10
marina1318

U mnie to samo... :/ Tylko bez wyśmiania ;) Ale dopóki nie spotkałam was... To masakra :/

Szeherezadaa

Heh, fajnie masz,że cię nie wyśmiewają :) Bo ze mnie wszyscy jaja sobie robią, że kocham pingi.... Przynajmniej was zapoznałam :D

użytkownik usunięty
użytkownik usunięty
marina1318

Sorry za poprzedni post, ale jest u mnie dwuletni kuzyn.

Ja niestety nie mam żadnych znajomych maniaków PzM, a dodatkowo, choć moja rodzina rozumie, że je lubię, to już maniactwa nie popiera :(. Ew. mój brat je lubi, ale tylko lubi...

marina1318

no ja mam 2 kolegów którzy oglądają

użytkownik usunięty
Droo

Masz chyba słabe poczucie humoru. Wiele odcinków jest prześmiesznych i ciężko jest się przynajmniej nie uśmiechnąć, jeśli nie wybuchnąć histerycznym śmiechem... Czemu historia jest pokazana bezbarwnie według ciebie? Według mnie jest przedstawiona bardzo "barwnie". A co do najmłodszych widzów: tak samo jak Andrzej1995, uważam, że jest to raczej nie dla tych najmłodszych. Niektóre teksty są takie, że raczej nie powinny być dla tych młodszych dzieci... A dodatkowo moja ciocia, która ma dwuletniego kuzyna (pisałem o nim wyżej) i lubi (o ironio) oglądać PzM, mówiła, że ona też lubi sobie pooglądać ten serial z dzieckiem. A należy wspomnieć, że jest ona sceptycznie nastawiona do tych nowych bajek i woli raczej stare, typu "Reksio", "Bolek i Lolek", itp.

na przykład jak bulgot wyssał skipperowi pamięć [nie wyemitowali tego odcinka w Polsce ]

ocenił(a) serial na 10
dawidking2

Też sądzę,że małe dzieci nie załapią niektórych tekstów,np.
Jul:Ja bym mu walnął pięścią między oczy...
Ski:I trzeba oczywiście ignorować co on mówi...CO?!Czy mi się wydaje,czy on właśnie zaczął mówić z jajem?!
GENIALNE!
I jeżeli ktoś mówi,że nowe odcinki pingwinków nie są śmieszne,albo mniej zabawne niż kiedyś,to się z nim nie zgodzę.
Są na podobnym,a niektóre nawet na lepszym poziomie :D
Marcin,u mnie mama też ogląda PzM,jednakoż tylko ja jestem maniaczką.
Ale na szczęście jestem rozumiana i w miarę możliwości się to akceptuje :D

użytkownik usunięty
Angela1997

To masz szczęście.

Ja tam jakoś uważam, że nowe odcinki są lepsze. A śmieszne były, są i zawsze (tak przypuszczam) będą.

ocenił(a) serial na 10

Nom...
Twój ulubiony?
U mnie na pierwszym miejscu dwa "Nienawiść od pierwszego wejrzenia" i "Ptak zamknięty-ptak szalony"
(WIADOMO-KOWALSKI ;P)
Zaraz po nich "Czas stop",a na trzecim "Nasz człowiek w Greferbergerstanie"
Moja mama zaś najbardziej lubi "Włochaty problem"

użytkownik usunięty
Angela1997

"Zamaskowany wichrzyciel" plus "Operacja: Teatr". Najśmieszniejsze. Do tego można dołożyć jeszcze "Czas stop".

ocenił(a) serial na 10

Czaję...
Weź,w ogóle nowe odcinki wymiatają.
Teksty wręcz kultowe.
"Idź się lecz"Rico, mówię wszędzie gdzie się da :P

użytkownik usunięty
Angela1997

Szczerze powiedziawszy, nie rozumiem, czemu Rico powiedział do Kowalskiego "Idź się lecz" (to było bodajże w odcinku "Nienawiść od Pierwszego wejrzenia". Przy okazji - też zarąbisty odcinek ;)). Zwyczajna "gorączka" miłości. Też próbowałbym jak najbardziej zwrócić na siebie uwagę przy ukochanej... XD. Niestety, to się nigdy nie uda... Taki to pech z tą miłością... ;(

ocenił(a) serial na 10

Hue hue :P
U mnie wystarczy,że ktoś ma jobla na punkcie Kowalskiego i nauki a ja już mogłabym go słuchać godzinami ; )
Przynajmniej słuchać,bo do niczego innego na razie chyba nie dorosłam :D
Ja mu zawsze współczuję :)
Oni go nie rozumieją,a on ją tak kocha...
Ja tam bym wiele dała,żeby być na miejscu Doris :P
Ostatnio używam tego tesków "gdyż bowiem,albowiem"
Hahaha,od geniusza biorę pełno tekstów :D
Od Skippera też,ale Kowalski wymiata :>

użytkownik usunięty
Angela1997

Ech... Najwidoczniej pingwiny uzależniają. :). Ja też czasem tak gadam, tak jak on. No i nikt mnie nie rozumie... Mogliby se pooglądać PzM, toż to sama nauka! XD

ocenił(a) serial na 10

Dokładnie...
Nawet moja najlepsza przyjaciółka przyznała,że jak oglądam pingusie,to robię się mądrzejsza...
Ale ja już wariuję.Wiesz jakie ja mam aspiracje?
Znaleźć machinę do transportacji animacyjnej i stać si pingwinicą. :

Angela1997

Ha, to skorzystaj z machiny z mojego przyszłego opka :P

użytkownik usunięty
Angela1997

No to powodzenia. Potem możesz stworzyć jakąś grupę pingwinich komandosów, to będzie ciekawe XD.

ocenił(a) serial na 10

Jak stworzę,albo znajdę,to dam znać.
Dobrem trzeba się dzielić :)
I wszyscy będziemy wielce zadowoleni :D

użytkownik usunięty
Angela1997

Ja z pewnością :).

I ja również :)