PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=654281}

Piraci

Black Sails
2014 - 2017
7,9 27 tys. ocen
7,9 10 1 27453
6,8 5 krytyków
Piraci
powrót do forum serialu Piraci

Witam

Jestem już po pierwszym odcinku Black Sails i muszę powiedzieć że jestem miło zaskoczony. Po zwiastunach wcale nie byłem dobrze nastawiony do tej produkcji zwłaszcza ze względu na otoczenie które dla mnie wyglądało strasznie sztucznie w serialu jest już lepiej choć nie można powiedzieć że nie ma mankamentów bo trochę ich jest, ale mimo wszystko wygląda nieźle od strony technicznej.

Jeżeli chodzi o postacie no nie mogę za wiele się przyczepić bo mnie się podobają no poza jedną i to niestety jeden z głównych bohaterów postać tego niby kucharza zabranego ze statku ten bohater zupełnie do mnie nie przemawia i mi się nie podoba... Szkoda też szybko zabitego wątku buntu bo mógł się on nieźle rozwijać z charyzmatyczną postacią.

Jeśli chodzi o fabułę to ma ona swój klimat i ma potencjał rozwoju jest ciekawa i daję szansę na wiele intryg i zwrotów akcji mam nadzieję że to otrzymamy i wątki główne zostaną ciekawie poprowadzone.

Podsumowując: obawiałem się trochę że fajny klimat i potencjał historii o piratach moze zostać zaprzepaszczony nie jestem fanem Micheala Bay'a dla mnie jest to osoba którą można nazwać mistrzem kiczu ponieważ nie tworzy on wybitnych produkcji a wręcz przeciętne ale mimo wszystko potrafi je sprzedać. Byłem pełen nadziei i jestem dalej ponieważ STARZ udowodniło Spartacusem że potrafi zainwestować w serial i dobrze je kreować więc po obejrzeniu 1 odcinka jestem trochę spokojniejszy o dalsze losy tej produkcji jak i poziom :)

Moja ocena to solidne 7/10 pierwszy odcinek na to zasługuje potrafił zaciekawić i zachęcić do oglądania dalszych epizodów

ocenił(a) serial na 9
Play4Fun

Ten "niby kucharz" to Long John Silver - jeden z głównych bohaterów Wyspy Skarbów, niezły matacz i kombinator, a poza tym... doskonały kucharz. A to znaczy że możesz już się do niego przyzwyczajać :)

Bartes123_2

he kto czytał roberta luisa stevensona ten wie.....

Play4Fun

Podobało mi się, ale tak naprawdę ciężko powiedzieć coś konkretnego o bohaterach, czy o fabule po pierwszym odcinku. Serial w każdym razie wygląda solidnie. Jest mniej więcej taki jakiego się spodziewałam po trailerach itd.
Silver też do mnie nie przemówił - cwaniaczek bez jaj, a ten typ już mi się przejadł. Poza tym aktor jakby nie miał charyzmy (ale może to tylko tak na razie się wydaje). Na ten przykład aktor, który grał echem ... konkurenta K. Flinta ... człowiek z tak zwaną blizną ...miał charyzmatyczną twarz, gorzej z charakterkiem, ale gęba nadrobiła straty i w ostatecznym rozrachunku zrobił wrażenie.

Muzyka mnie wzięła. Jest świetna, trzyma klimat, choć wydaje mi się, że nietrudno o dobrą muzykę w filmie/serialu o piratach. Teraz muszę odnaleźć ten motyw z czołówki. Ta gitara nie da mi spokoju.

No i to słońce ... ciepłe ... takie słoneczne ... ech, rozmarzyłam się.

Play4Fun

Mi też kolega kucharz nie podszedł, może to wina aktora, ale nie kupuję go, jest irytujący.

ocenił(a) serial na 7
emo_waitress

A mi przypomina Pontiusa z Jackass-ów :D

ocenił(a) serial na 8
Play4Fun

Co do "niby kucharza" - jak już wcześniej wspomniano jest to John Silver znany z "Wyspy Skarbów". Serial ma być swoistym prequelem tej opowieści, więc szybko się z tą postacią nie pożegnamy:)

Play4Fun

Moja ocena to niestety słabe 3/10 . Pierwszy odcinek niczym mnie nie zaintrygował , brakuje tego czegoś, co przykuwa uwagę ,wciąga i powoduje ,że chce się oglądać to dalej. Słowem zapowiada się przeciętniak.

Play4Fun

"niby kucharza" wyglada jakby na poprzednim statku grał w boys bandzie. A w Nassau to juz w ogole jakby szukał pracy w domu uciech . Postać ważna ze wzgledu na fabułe ale z aktorem nie trafili.

Play4Fun

Jedynym negatywnym wrażeniem po pierwszym odcinku są zbyt białe zęby członków załogi. Jakoś piraci nie kojarzą mi się ze śnieżnobiałym uzębieniem ale tak ogólnie to dobrze się bawiłam podczas oglądania, a to chyba najważniejsze.