To chyba jakiś żart z tym tytułem, Piraci, serio? Black sails zbyt trudne słowa do przetłumaczenia?
Właśnie wszedłem ogarnąć jaką ma ocenę 'Black Sails' i padłem ze śmiechu jak zobaczyłem polski tytuł. Która z polskich stacji go puszcza i dała taki popis tłumaczenia?
Podobno Canal+ od połowy września zaczyna emisje.
Aż mnie czoło zabolało od facepalma, kiedy pierwszy raz zobaczyłem tutaj te "tłumaczenie". Widocznie jakieś tam badania rynku im pokazały, że polski widz musi mieć dokładnie i dosłownie podane w tytule o czym/kim jest serial. Arrr... boli!
Więc ciesz się, że jesteś jednym z nielicznych którzy poznali oryginalny tytuł ;)
"BlackSails" powinno zostać!! "Piraci"?! haha nie wiem czy śmiać się czy płakać, że z tak fajnego tytułu zrobili byle co.
W zeszłym roku był hit. Yntelygentny dystrybutorzy dwa różne filmy przetłumaczyli "To już jest koniec"! Rozumiecie? Dwa kompletnie różne filmy, które wyszły w tym samym roku! Sklepy internetowe nie ogarniają, podają opis jednego i okładkę drugiego... Dlaczego ludzie za to odpowiedzialni są głupsi od polityków?