PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=654281}

Piraci

Black Sails
2014 - 2017
7,9 27 tys. ocen
7,9 10 1 27494
7,7 7 krytyków
Piraci
powrót do forum serialu Piraci

Znacie podobne (ale niekoniecznie) seriale o tak wciągającej fabule jak drugia seria Piratów? Coś takiego jak kiedyś Spartakus, obecnie Gra o Tron, Wikingowie. Seriale, które tworzą własny świat, mają własny klimat.

ocenił(a) serial na 9
TomasT

Spróbuj "Rzym"

dante4774

Oczywiście, że oglądałem;).

ocenił(a) serial na 9
TomasT

To chyba w takich klimatach dawnych czasów seriali już nie ma:/ Mogę ci polecić "Oz", "Dexter", "Peaky Blinders" i jeśli chodzi o coś luźniejszego to pierwsze dwa sezony "Arrow" (potem to już niestety parodia samego siebie :/ )

ocenił(a) serial na 8
dante4774

A może Outlander. Ja co prawda nie oglądałam go, ale wszyscy się zachwycają, więc może warto?
Ja polecam anime Death Note, Myself Yourself, Clannad, Winter Sonata.
A nie z anime to Kompanię braci, Downtown Abbey, Pacyfik. A jeśli lubisz klimaty wampiropodobne to całkiem niezły jest The Originals

TomasT

Zobacz Klondike I Turn
;-)

hetmaan

Dzięki;)

TomasT

The Last Kingdom - fajny serial, mniej "komiksowy" niż Wikingowie.
Ripper Street - w Polsce dystrybutor dodał "Tajemnica Kuby Rozpruwacza", co jest wprowadzeniem w błąd, gdyż wzmianka o nim jest tylko w pierwszych odcinkach. Ogólnie serial bardzo klimatyczny. Z sezonu na sezon coraz lepszy.
Penny Dreadful (Dom Grozy) - horror, ale świetna kreacja Evy Green i gęsta, mroczna atmosfera robią swoje. Aczkolwiek jak dla mnie był zbyt przewidywalny i wtórny.
Poldark - Kornwalia, koniec XVIII wieku. Tytułowy bohater wraca z Ameryki by odbudować dziedzictwo zmarłego ojca, ale co chwile rzucane ma kłody pod nogi. Ogólnie opisy nie zachęcaja do obejrzenia tego serialu, akcji bardzo mało, ale ma w sobie to coś, co urzeka i chce się oglądać dalej.

ocenił(a) serial na 8
TomasT

Hannibal
Daredevil
Walking Dead
Supernatural
Lost
Heroes
Breaking Bad
Utopia
House of Cards
True Detective
Sons of Anarchy

;)

ocenił(a) serial na 9
TomasT

Deadwood - jeśli choć trochę ciekawi cię ,,dziki zachód,,

ocenił(a) serial na 8
TomasT

Pod Penny Dreadful mogę też się podpisać z ręką na sercu. Doskonały klimat. Jeśli chodzi o horrory, to mogę polecić jeszcze "American Horror Story". Ze wszystkich sezonów, jak dla mnie, najlepszy jest drugi - Asylum. Serie nie są ze sobą fabularnie połączone, więc gorąco polecam właśnie drugi sezon.
Widziałam, że nikt nie polecał "Kompanii Braci". Ten serial po prostu trzeba obejrzeć. Doskonała historia ( II WW ), oparta na faktach, świetna gra aktorska, klimat.
Mi do gustu przypadło jeszcze "Dochodzenie". Pierwszy i drugi sezon. Remake skandynawskiego serialu kryminalnego, trochę w klimatach miasteczka Twin Peaks.
"Homeland" też jest wart polecenia. Wprawdzie z sezonu na sezon poziom serialu spada, ale wciąga niesamowicie. Tematyka jest również na czasie: walka z terroryzmem.
Ostatnio obejrzałam też wszystkie odcinki "Mr. Robot". Ciekawa tematyka (hakerstwo), dobra gra aktorska, aczkolwiek trochę wtórny i naiwny. Ogląda się serial jednak z przyjemnością.
Oryginalną produkcją jest, według mnie, serial science fiction "Czarne lustro". Jest to brytyjska produkcja, dość oszczędna w formie, natomiast fabularnie bije na głowę amerykańskie seriale. Każdy odcinek przedstawia zupełnie inna historię, rozgrywającą się w innym czasie, zupełnie innym świecie.