PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=654281}

Piraci

Black Sails
2014 - 2017
7,9 27 tys. ocen
7,9 10 1 27453
6,8 5 krytyków
Piraci
powrót do forum serialu Piraci

Ja osobiście czuję się oszukany, że retrospekcja Flinta jako porucznika była tylko pretekstem do wprowadzenia jego biseksualności/homoseksualności? Odbicie i ucywilizowanie Nassau przez Flinta ma być, chęcią zemsty za jego kochanka? Przynajmniej to Miranda próbuje Flintowi wmówić. Dla mnie taki manewr kompletnie niepotrzebny. Jestem trochę zawiedziony.

ocenił(a) serial na 9
pixele

Naprawdę należę do tej mniejszości heteroseksualnych facetów którzy nie tylko tolerują ale w pełni akceptują homoseksualizm, ale nie wiem czy kiedykolwiek byłem tak rozczarowany jakąś sceną w serialu. Nie dlatego że taka relacja byłaby niemożliwa w tamtych czasach. Dlatego że niestety widać że ten wątek jest tu wpleciony na siłę żeby promować homoseksualizm, prowokować pokazując odbiorcom "o to wasz ulubiony bohater jest biseksualny i co nagle przestaniecie go lubić?". Byłaby to może nawet niezła prowokacja w filmie, ale w serialu? Po prostu naturalniej by było gdyby miłość Flinta do Thomasa, która była oczywista i tak nie przybrała aspektu seksualnego. Przecież przyjaciela też można kochać, nawet bardziej niż swoją kobietę. Abstrahując od samego wątku, na 100 % serial straci na oglądalności bo to już nie czasy że taki motyw przyciągnie ludzi na zasadzie "sensacji", ale oglądany , jak sądzę, zwłaszcza przez z natury mniej tolerancyjnych mężczyzn zrobi sobie krzywdę bo dla wielu poza rozczarowaniem wynikającym ze sztuczności tego wątku, pojawi się niechęć wynikająca z nachalnej promocji czegoś czego nie potrafią zrozumieć i zaakceptować. To już się dzieję, ocena serialu spadła na tym portalu o 0,3 pkt w ciągu 2 dni to nie przypadek przy tak dużej ilości ocen. Martwię się o przyszłość 3 sezonu, bo mimo to serial jak dotąd był świetny i na pewno będę go dalej śledzić..

ocenił(a) serial na 8
Thompston

Sam bym tego lepiej nie ujął. Nie przeszkadza mi homoseksualizm, w Spartacusie wątki homo nie drażniły mnie, wręcz kibicowałem dwóm panom, jednak w przypadku niektórych bohaterów wplątanie ich w homo-romans skaleczyłoby ich postać. I tak niestety stało się z Flintem. Co ciekawe jest on postacią literacką, więc nie wiem czy dobre było aż takie ingerowanie.

ocenił(a) serial na 9
Lothbrok86

Jeśli w książce jest podobnie to cóż, tym gorzej to świadczy o serialu że zaprezentował to w taki sposób że wydaje się to sztucznym "wszczepieniem" na siłę..

ocenił(a) serial na 8
Thompston

W książce nie było nic na temat homoseksualizmu, w ogóle wątek jakiejkolwiek seksualności był pominięty. Twórcy serialu wykorzystali tę lukę i napakowali ile tylko się da :)

ocenił(a) serial na 9
Lothbrok86

No właśnie :(