PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=654281}

Piraci

Black Sails
2014 - 2017
7,9 27 tys. ocen
7,9 10 1 27454
6,8 5 krytyków
Piraci
powrót do forum serialu Piraci

Dobrze się bawiłam. Bo się COŚ działo wreszcie.
Vane na plus (jak co tydzień - przybył z planu Xeny wojowniczej księżniczki, ale na razie jestem w stanie być ponadto). Gadka Vane-Billy – Billy wreszcie konkretnie, jasno wyjaśnił swoją motywację. Słów użyto tyle ile potrzeba – mało! „Miałeś rację. Oni nie widzą różnicy między nami.” Niniejszym Billy nadal pozostaje moim no. 1.
Walka Vane-Billy też na plus. Rozumiem, że B. nie pchnął Vena pod ziobro z tych samych powodów dla których Silver wybrał plan C.
Księgowy – tchórzliwa kanalia, również wykonał ładny ruch. Eleonore oddana Humowi. Me gusta.
Ashe-Flint. Wynik negocjacji do przewidzenia. Od dawna wiadomo było, że Ashe’a w sposób szczególny zabolała śmierć Alfreda Hamiltona. Stąd – sztama była z Hamiltonem seniorem czymana. Zastanawia mnie, czy gdyby nie wybuch i śmierć Mirandy – Flint puściłby „winy” Ashe’a w niepamięć? Wydaje mi się, że tak. Czy Ashe żądał od Flinta przyznania się również do sodomii? W głowie mi się to nie mieści. E … chyba nie o to chodziło :D
Z Vane’m połączyła mnie wiara z to samo tzn. trzeźwy umysł.
Miradna – chlip. Pozwolono mi poznać ją bliżej i zaraz mi ją zabrano :(
Nie wiem co takiego ma w sobie ten serial. Po serii odcinków wybitnie nudnych zapodają taki, ze znów masz nadzieję, że wreszcie będzie lepiej.

ocenił(a) serial na 10
happyand

Dzisiejszy odcinek to po prostu bomba z akcją - równie dobry co dwa pierwsze odcinki tego sezonu. Ale nie zgodzę się, że ostatnie odcinki były nudne, owszem były spokojniejsze i wolniejsze, ale na prawdę nudny był chyba tylko jeden. Liczę, że finał sezon wgniecie mnie w fotel.

happyand

No wreszcie się to oglądało z dreszczykiem emocji bo ostatnimi czasy było dużo słabiej. Teraz pytanie, bo nie wiem czy dobrze zrozumiałem. Ostatnia przemowa Vanea, czy on ma zamiar odbić Flinta? Jeśli tak to jaki ma w tym cel?

lukas77

Mnie się wydaje, że skumał iż Anglia jest prawdziwym zagrożeniem i chce się podjąć ocalenia Nassau. Widzi we Flincie sojusznika może? Jakby mu się teraz cele pokrywały z celami Eleanor to mogliby się pogodzić - tylko, że jej starego załatwił.

Dwa gemovery w tym odcinku;
Miranda - na plus, nie lubiłem jej
Randall - szkody mi go, tak z niczego kaput, relacje z Silverem były niezłe

ocenił(a) serial na 8
lukas77

Vane zwyczajnie chce pokazać Anglii "gdzie się zgina dziób pingwina". Jak sam powiedział, pojmanie i stracenie jednego z najsłynniejszych kapitanów z Nassau (wiadomo, że za drugiego takiego uważa siebie) byłoby za dużym trofeum dla Anglików i mogliby się poczuć zbyt pewni siebie i bardziej chętni sięgnięcia po Nassau. Jeśli Vane'owi się uda to nie tylko zdobędzie sławę jako ten pirat, który za przeproszeniem "nasrał" im na ich własnym terytorium (i to jeszcze takim, które było znane z rozprawiania się z piratami), ale i pokaże poniekąd, że Nassau jest zdolne do zjednoczenia jako wyspa, że to nie tylko banda rozproszonych piratów. A w kupie siła. Trudniej bić się ze zorganizowaną "marynarką" piratów (przekonała się kiedyś o tym choćby pewna "Wielka Armada") niż rozproszoną hałastrą, a odbicie Flinta może wysłać Anglii sygnał, że do czynienia mają z tym pierwszym.

AkashaVampireQueen

Dzięki, brzmi bardzo sensownie. Muszę obejrzeć jeszcze raz z napisami polskimi, z BS łapię jakieś 80% angielszczyzny i czasem coś mi ucieka. Szkoda że na napisy trzeba długo czekać.

ocenił(a) serial na 5
happyand

Niech mi ktoś powie jedną rzecz. O co chodzi temu kwatermistrzowi, byłemu księgowemu, waszmości Dufresne? Ciągle mu coś nie pasi, ciągle coś nie tak. Będę wdzięczny za wytłumaczenia.

happyand

Moim zdaniem dobrze że Flint i Guthrie odpadli z gry. Flint został piratem i powinien się z tym pogodzić że nie ma odwrotu. Zamiast tego snuł złudne wizje, że nagle angielskim lordom się odwidzi i będą chcieli pójść na układ z piratem.
A ta blondi wymordowałaby pół wioski żeby tylko dopiąć swego. Chora babka. Mam nadzieje że nie będzie cudownego zwrotu w którym ktoś ich uwolni. Chociaż Flinta pewnie uwolnią, ale mam nadzieje że nie zostanie już kapitanem.

ocenił(a) serial na 10
karnovskov

Kojarzysz może "Wyspę Skarbów"? :P

ocenił(a) serial na 8
happyand

Odcinek niezły, ale zastrzelili najfajniej wyglądające cycki w gorsecie w serialu :(