PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=282083}

PitBull

2005 - 2008
8,2 79 tys. ocen
8,2 10 1 79099
8,1 9 krytyków
PitBull
powrót do forum serialu PitBull

Takie wspaniałe seriale w naszym zaściankowym kraju trafiają się bardzo rzadko , i trudno jednoznacznie stwierdzić dlaczego , popierniczona sytuacja kinematografii i tv w naszym kraju ? , brak talentów ? sponsorów ? a może spisek :) tak czy inaczej narodził się drugi po glinie kultowy serial o policji.
Kultowy to słowo nadużywane w dzisiejszych ale jestem przekonany i nie tylko ja że taka mieszanka wybuchowa jak Vega(scenariusz,reżyseria)+Luka (muzyka)+niezapomniane kreacje Stroińskiego,Grabowskiego,Dorocińskiego,Królikowskiego + wspaniały drugi plan zostanie w pamięci do końca życia , po prostu są filmy które można oglądać wielokrotnie.
Niektóre sceny wryły mi się w pamięć z całą siłą (serial oglądałem ponad 1,5 roku temu), np:
Przesłuchanie dzieciobójczyni przez gebelsa a potem scena kiedy ja wypuszczają , w tle narasta jeden z głównych motywów muzycznych luki i nagle kamera umiejscowiona w barze gdzie gebels samotnie podnosi kielicha wudki i nagle koniec odcinka , totalna bezsilność i emocje...bezcenne.