PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=282083}

PitBull

2005 - 2008
8,2 79 tys. ocen
8,2 10 1 79097
8,1 9 krytyków
PitBull
powrót do forum serialu PitBull

no i stało się .... ostatni odcinek nie dość że na niskim poziomie ogólnie to jeszcze urwał się po prostu ot tak , nie nie wiadomo co z Galą , sprawa Oli i romans Igora z Renatą porzucony bez składu i ładu , Grabowski lata i zachowuje sie jak jakiś dziadyga a reszta wątków ot tak po prostu olana...
Łapka to masakra totalna, jego miny grymasy przy niby wściekaniu się...,cały odcinek to niechlujny zlepek scen które to niby prowadzą do żenującego finału ala brudny harry , Artak stoi jak będzwał i czeka na .. sami zobaczycie na co LOL...
Tak zabija się najlepsze rzeczy jakie powstały w Polsce.. amen
nie wiem dlaczego ale 3 seria w pewnym sensie kojarzy mnie się z występem Polaków w mistrzostwach Euro 2008..., coś tam niby mogło z tego być ale jak zwykle się zesrało.

tyrantx

Poprostu takim zakończeniem twórcy dali sobie ewentualna furtkę do kolejnego sezonu ;). To tak jakby sie kiedys zdecydowali na nakręcenie kolejnej serii.

ocenił(a) serial na 10
szmyk

o brrr.... tylko nie to!! , no chyba że zabrał by się za to sam P.Vega ale i tak pozostał niesmak i zniechęcenie , jakoś już nie jestem ciekaw losów policjantów z terroru.., a kiedyś odliczałem dnie do następnego odcinka (seria 1 , 2)

szmyk

4 seria? Az boję się pomyśleć, co ci spece od trzeciej serii mogli by nam zafundować...

arturdobo

nic co dobre nie moze wiecznie trwać ;). I to najlepiej widać po dwóch pierwszych seriach Pitbulla i po ostatniej trzeciej która była jak kazdy zauwazył duzo gorsza od dwóch poprzednich. Pozatym zwykle tak jest ze kontynuacja jest coraz gorsza. Moim zdaniem pierwsza seria była rewelacyjna , druga moze tylko ciut odbiegała od niej ale tez była bardzo dobra. Niestety trzecia seria była w/g mnie słaba.

ocenił(a) serial na 8
tyrantx

widac ze 3 seria to juz inny rezyser i mniejszy budzet, za duzo spraw napchanych z rzeczywistosci, troche szkoda bo byl dobry serial :(
Ale najbardziej rozbil mnie w ostatnim odcinku policjant z AT ganiajacy z m4 :D skad on to wzial heheh

tyrantx

Nie dramatyzujmy, III seria miała swoje wzloty i upadki, ale mimo wszystko to nadal jest bardzo dobry serial. Ja osobiście czekam z niecierpliwością na ewentualną IV serię.

Co do ostatniego odcinka, rzeczywiście pozostawił niedosyt, wszystko byłoby OK gdyby to był np. przedostatni, ale źle nie było.

Po oglądnięciu wszystkich odcinków, oceniam III serię na mocną czwórkę w szkolnej skali ocen.

ocenił(a) serial na 10
ce2ar

Hmm no tak , jednak czas rewiduje poglądy i po roku odświeżyłem sobie jeszcze raz 3 serie , i patrze teraz przychylniej na ten nierówny poziom popisów kilku reżyserów.
Oceny trzeciego spotkania z pitbulem są drastycznie inne od pierwszych dwóch ponieważ dostaliśmy zupełnie coś innego niż się spodziewaliśmy ,1i2 to ciężki brudny realistyczny kawał mięcha z rosnącym napięciem im bliżej końca..
3 to kronika znanych polskich przestępstw ostatnich lat podanej ładniej kolor owiej i z dużą domnieszką czarnego humoru.
pitbull 1 - 9/10
pitbull 2 - 10/10
pitbull 3 - 8 /10

tyrantx

Niewierze że ktoś mógł ocenić pierwszą serię gorzej niż drugą!!! Ewidentnie tylko w tej pierwszej był prawdziwy klimat tego serialu... druga: słabsza a trzecia wogóle bez polotu!!!

cihyjan

Nie mogę się zgodzić. 1 seria była kręcona w 2005 roku (w 2004 Polska weszła do Unii - o czym wie każde dziecko - i aby do UE sie dostać w wielu instytucjach - Policji - wprowadzono zmiany, ulepszenia). 1 seria w 90% to kalka serialu dokumentalnego "Prawdziwe Psy" (rok produkcji 2001 - oczywiście przed wstąpieniem Polski do UE) dlatego w 1 serii pokazano obraz Policji końca XX wieku w pewnym sensie zakłamując historię bo przez te 4 czy 5 lat w psiarni zmieniło się diametralnie (na lepsze). Dopiero w II serii pokazano prawdziwy, ówczesny (ładniejszy niestety, ale w 100% prawdziwy) obraz Policji. Co do III serii wszyscy jesteśmy zgodni :P

ocenił(a) serial na 10
adletow

cihyjan , uwielbiam pierwszą serie ale druga jest po prostu ciekawsza i lepiej zrealizowana , Vega rozwijał już skrzydła mając doświadczenie i wprowadzając nowe pomysły + nowe postacie , a do tego główny watek z pakersami miodzio.. i dlatego o jedno oczko wyżej.
Tak z innej beczki , Panie Vega litości!!! co pan robi? , najpierw serial pseudo sensacyjny dla kobiet "dupa w dupę" a teraz komedia "ciacho"...
A gdzie!? ja się pytam obiecany "Wor w zakonie"? , ehh szkoda patrzeć jak stacza się twórca z takim potencjałem.

ps.gdzieś wyczytałem że Vega myśli o filmie romantycznym , czas umierać.

tyrantx

Dobre jest tez to, że Marcin Dorociński idzie w jego ślady...

ocenił(a) serial na 10
adletow

tia dokładnie , Dorociński to teraz amant w filmach dla kobiet...