Pierwszy odcinek trzeciej serii jak na razie najgorszy. Przekombinowany i mało realistyczny. Postać Łapki mnie raczej irytuje, poza tym kiepsko gra tę rolę Pan Żurawski. Rozczarowuje też nowy naczelnik. Byłem nieco rozczarowany i bałem się, że trzecia seria będzie odstawać poziomem od reszty, jednak kolejny, 19-ty odcinek okazał się być rewelacyjny (jak zwykle nie wytrzymałem i obejrzałem na itvp).
Dużym plusem nowej serii jest bardzo duży udział Barszczyka. Minusem zaś postać cwaniaczka-luzaka Łapki. Na miejscu Gebelsa trzymałbym go krócej.
To że nie podoba Ci się postać Łapki - to nie znaczy że słabo ją gra! Jest zdecydowanie lepszy od Nielata, ma większy temperament i dużo ciekawszą energie! No i wygląda na psa! I to mi wystarczy. Mało jest cwaniaków-luzaków w policji? Masz jednak rację co do naczelnika - sama twarz nie wystarczy żeby dobrze zagrać.
Pozdrawiam!
"To że nie podoba Ci się postać Łapki - to nie znaczy że słabo ją gra!"
Oczywiście, że jedno nie wynika z drugiego. Nie podoba mi się postać Łapki, W DODATKU aktor, który ją gra, robi to moim zdaniem bardzo słabo. Zresztą Grabowski w 18 odc. też zagrał jakby bez dawnego błysku. No ale już 19 odcinek w pełni wynagradza niedostatki poprzednika!
PS. W 18 odc. bardzo podobał mi się monolog Barszczyka u Irenki, która notabene jest trochę przerażająca.
Pozdrawiam.