W "PitBullu" często mamy do czynienia z epizodami, w których grają zupełnie nieznani aktorzy. Które Waszym zdaniem są najlepsze? Macie jakieś dodatkowe info o tych aktorach? Jeśli tak to podzielcie się.
Moje propozycje.
1. Filip Woźniak jako Tomek
http://www.youtube.com/watch?v=0pFvJtyKESM
Najlepszy epizod. Gościu chyba nie grał nigdzie poza PitBullem, a szkoda bo zagrał niesamowicie naturalnie. Wydaje mi się, że ta scena mogła zostać zaimprowizowana.
2. Radosław Tropisz jako Mariusz, ksywa "Maczuga"
Niesamowite teksty i dialogi z policjantami. Można sobie poczytać na forum w temacie z tekstami z serialu.
3. Albert Krzeszewski jako "Komiks"
Fajna rólka i kozackie teksty, typu "no to pójdę w koronę" :) i dialogi z Desperem. Stworzył ciekawą postać gangstera, który ciągle uchodził z życiem a ginęli wszyscy wokół niego.
Ze znanych aktorów najbardziej podobały mi się kreacje Wojciecha Mecwaldowskiego jako Fogiela i Jacka Braciaka w zajebistej roli Romusia :)
Z podanymi przez Ciebie propozycjami zgadzam się w 100%. Przesłuchanie Tomka w pierwszym odcinku drugiej serii wykonane było bardzo realistycznie, w dodatku nieźle się uśmiałem przy jego opowieści o zabójstwie matki;p
Niektórzy się podniecają epizodem Stenki ale dla mnie marnie. Gdyby jeszcze więcej opowiedziała o tych dzieciakach to może...
Mi się podoba nie tyle rola Stenki, co scena prowadzenia ją do Fabryki z "Ave Maria" w tle:) To było niezłe, sama Stenka wypadła średnio, nie miała zbyt wiele kwestii.
Mi się z kolei bardzo podobał kwadrat i jego pies dla mnie po Despero, Gebelsie i Barszczyku najlepsza postać w całym serialu szkoda że go zabili:D
No Kwadrat był niezły. Z tym, że jego rola była dłuższa, przewijał się przez kilka odcinków. Ale z tych dłuższych epizodów to Kubuś w wykonaniu Bolca zabija, jedna z najlepszych postaci.
zdecydowanie ostatnie dwa odcinki drugiej serii i cały motyw z Pakersami (vel.Mutantantami in real life) Postacie Śruby i Jurija (Cielusia i Pikusa) i zabójstwo Moniki notabene też w Parolach.Konradzie Styrc jak to czytasz masz piwo u mnie:)
No a dużo miał kwestii do powiedzenia? Chyba zdania można policzyć na palcach jednej ręki lub maksymalnie na dwóch.Postać miał zajebiście ciekawą i szkoda że tak mało dali jej w serialu nie miałbym nic przeciw gdyby to kwadrata było tyle co śruby a śruby dwa lub trzy razy więcej niż kwadrata, kwadrat wprowadzał humor co mi już do końca nie leży w takim serialu owszem nie był to slapstick lub inny bez mózgowy typ humoru ale zawsze.Było nie było dla mnie dwa ostatnie odcinki serii 2 są bardzo często puszczane na dvd.
Zgadzam sie w zupelnosci z kolega Rickim, do znanych aktorow dorzuce jeszcze Marcina Bosaka ktory zagral Zbigniewa Katere, oskarzonego o zlecenie zabicia dziecka swojej kobiety. Genialna charakteryzacja,w pierwszej chwili trudny do rozpoznania.
Przyznaję, że o nim zapomniałem jak to pisałem. Ale racja, świetna charakteryzacja i rola również niezła. W sumie to debila zagrał ;)
No i Ala w trzeciej serii była fajna, co prawda Magda Różdżka nie jest kompletnie nie znaną aktorką ale.
Różdżka jakas taka..eee:/ ale to moze moj osobisty uraz do tej aktorki,za to podobala mi sie jeszcze Maria Konarowska w roli laski Fogiela, wlasciwie to sie tylko naprzeklinala,ale przeklnac tez trzeba umiec:P
Dobry był też epizod psychopaty Zawiszy w wiosce z której pochodzi Renata, a także bezdomnego Zenona Lebiody (z tym, że Jan Jurewicz i Artur Barciś są akurat znanymi aktorami, zwłaszcza ten drugi). Dodałbym jeszcze sprawę śmierci księdza Danielaka i postać świętojebliwego ministra - ministranta (rola Macieja Ferlaka) oraz wątek nauk przedślubnych Dżemmy i Despera (Krzysztof Radkowski fajnie zagrał księdza - pazernego biurokratę).
Matka, której mąż zabrał dwójke dzieci i sie z nimi zabił w 2 sezonie. Cały episod mocny, a gra Opanii i tej aktorki (nazwiska nie pamietam)...Szczegolnie jak zobaczyła ten spalony samochód.
Kwadrat, Śruba czy Jurij znakomici. Zreszta dobór aktorów w 2 sezonie Pitbulla to cos genialnego. W trzecim wymiótł Komiks.