PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=282083}

PitBull

2005 - 2008
8,2 79 tys. ocen
8,2 10 1 78748
8,1 9 krytyków
PitBull
powrót do forum serialu PitBull

Zabójcze epizody

ocenił(a) serial na 9

W "PitBullu" często mamy do czynienia z epizodami, w których grają zupełnie nieznani aktorzy. Które Waszym zdaniem są najlepsze? Macie jakieś dodatkowe info o tych aktorach? Jeśli tak to podzielcie się.

Moje propozycje.

1. Filip Woźniak jako Tomek
http://www.youtube.com/watch?v=0pFvJtyKESM
Najlepszy epizod. Gościu chyba nie grał nigdzie poza PitBullem, a szkoda bo zagrał niesamowicie naturalnie. Wydaje mi się, że ta scena mogła zostać zaimprowizowana.

2. Radosław Tropisz jako Mariusz, ksywa "Maczuga"
Niesamowite teksty i dialogi z policjantami. Można sobie poczytać na forum w temacie z tekstami z serialu.

3. Albert Krzeszewski jako "Komiks"
Fajna rólka i kozackie teksty, typu "no to pójdę w koronę" :) i dialogi z Desperem. Stworzył ciekawą postać gangstera, który ciągle uchodził z życiem a ginęli wszyscy wokół niego.

Ze znanych aktorów najbardziej podobały mi się kreacje Wojciecha Mecwaldowskiego jako Fogiela i Jacka Braciaka w zajebistej roli Romusia :)

użytkownik usunięty
cold_dog

Z podanymi przez Ciebie propozycjami zgadzam się w 100%. Przesłuchanie Tomka w pierwszym odcinku drugiej serii wykonane było bardzo realistycznie, w dodatku nieźle się uśmiałem przy jego opowieści o zabójstwie matki;p

ocenił(a) serial na 9

Niektórzy się podniecają epizodem Stenki ale dla mnie marnie. Gdyby jeszcze więcej opowiedziała o tych dzieciakach to może...

użytkownik usunięty
cold_dog

Mi się podoba nie tyle rola Stenki, co scena prowadzenia ją do Fabryki z "Ave Maria" w tle:) To było niezłe, sama Stenka wypadła średnio, nie miała zbyt wiele kwestii.

ocenił(a) serial na 8

Mi się z kolei bardzo podobał kwadrat i jego pies dla mnie po Despero, Gebelsie i Barszczyku najlepsza postać w całym serialu szkoda że go zabili:D

ocenił(a) serial na 9
WOLVERINE55

No Kwadrat był niezły. Z tym, że jego rola była dłuższa, przewijał się przez kilka odcinków. Ale z tych dłuższych epizodów to Kubuś w wykonaniu Bolca zabija, jedna z najlepszych postaci.

cold_dog

zdecydowanie ostatnie dwa odcinki drugiej serii i cały motyw z Pakersami (vel.Mutantantami in real life) Postacie Śruby i Jurija (Cielusia i Pikusa) i zabójstwo Moniki notabene też w Parolach.Konradzie Styrc jak to czytasz masz piwo u mnie:)

ocenił(a) serial na 9
sicguy

Styrc bardzo drętwo zagrał ale mi się ta żelazna szczęka podobała :)

cold_dog

No a dużo miał kwestii do powiedzenia? Chyba zdania można policzyć na palcach jednej ręki lub maksymalnie na dwóch.Postać miał zajebiście ciekawą i szkoda że tak mało dali jej w serialu nie miałbym nic przeciw gdyby to kwadrata było tyle co śruby a śruby dwa lub trzy razy więcej niż kwadrata, kwadrat wprowadzał humor co mi już do końca nie leży w takim serialu owszem nie był to slapstick lub inny bez mózgowy typ humoru ale zawsze.Było nie było dla mnie dwa ostatnie odcinki serii 2 są bardzo często puszczane na dvd.

ocenił(a) serial na 9
cold_dog

narkomanka spod Komedii. W sumie tylko jedna scena ale....

ocenił(a) serial na 8
cold_dog

no święta racja....choć osobiście epizod nr 1 to Romuś

ocenił(a) serial na 10
cold_dog

Zgadzam sie w zupelnosci z kolega Rickim, do znanych aktorow dorzuce jeszcze Marcina Bosaka ktory zagral Zbigniewa Katere, oskarzonego o zlecenie zabicia dziecka swojej kobiety. Genialna charakteryzacja,w pierwszej chwili trudny do rozpoznania.

ocenił(a) serial na 9
coyote88

Przyznaję, że o nim zapomniałem jak to pisałem. Ale racja, świetna charakteryzacja i rola również niezła. W sumie to debila zagrał ;)

ocenił(a) serial na 8
cold_dog

No i Ala w trzeciej serii była fajna, co prawda Magda Różdżka nie jest kompletnie nie znaną aktorką ale.

ocenił(a) serial na 10
WOLVERINE55

Różdżka jakas taka..eee:/ ale to moze moj osobisty uraz do tej aktorki,za to podobala mi sie jeszcze Maria Konarowska w roli laski Fogiela, wlasciwie to sie tylko naprzeklinala,ale przeklnac tez trzeba umiec:P

ocenił(a) serial na 9
cold_dog

Dobry był też epizod psychopaty Zawiszy w wiosce z której pochodzi Renata, a także bezdomnego Zenona Lebiody (z tym, że Jan Jurewicz i Artur Barciś są akurat znanymi aktorami, zwłaszcza ten drugi). Dodałbym jeszcze sprawę śmierci księdza Danielaka i postać świętojebliwego ministra - ministranta (rola Macieja Ferlaka) oraz wątek nauk przedślubnych Dżemmy i Despera (Krzysztof Radkowski fajnie zagrał księdza - pazernego biurokratę).

ocenił(a) serial na 9
bardzo_niedobry_ludz

Krzysztof Radkowski akurat miał łatwo. Księża tacy są ;)

ocenił(a) serial na 9
cold_dog

narkomanka spod teatru Komedia, w sumie jedna scena ale rozwaliło mnie to.

ocenił(a) serial na 10
sergii

Matka, której mąż zabrał dwójke dzieci i sie z nimi zabił w 2 sezonie. Cały episod mocny, a gra Opanii i tej aktorki (nazwiska nie pamietam)...Szczegolnie jak zobaczyła ten spalony samochód.

Kwadrat, Śruba czy Jurij znakomici. Zreszta dobór aktorów w 2 sezonie Pitbulla to cos genialnego. W trzecim wymiótł Komiks.

ocenił(a) serial na 9
cold_dog

Świetna była gra aktorska kobiety Katery, który wraz z kolegą utopili jej syna; Fogiela, Romusia, Ostrowskiego i męża dzieciobójczyni, grającego w "Kiepskich".
Jedyna postać, która moim zdaniem grała "słabo" to Renia.