PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=95952}

Plebania

2000 - 2012
3,9 24 tys. ocen
3,9 10 1 23751
5,0 4 krytyków
Plebania
powrót do forum serialu Plebania

To stało się już nudne.Czy nie mogą zrobić jakiegoś serialu którego akcja działa by się np.w agencji towarzyskiej,domu pogrzebowym lub jakimś ośrodku odwykowym ?

ocenił(a) serial na 1
Znawca kina

To TVP, nie oczekuj od nich, że będa się wysilać. To pewnie nie ostatni serial, łączony z wątkami kleru. Do tego kadrowanie (nie wspominając już o samej fabule) w serialach TVP (jak i Polsatu) prosi o dobicie. Kamerzysta pewnie trzyma kamerę na ramieniu i z oddali filmuje, bo kamera lata jak głupia. Lepiej, aby ich seriali nikt nie wykupywał poza Polską, bo to wstyd. Jedynie TVN się tutaj wybija w pozytywnym sensie, bo kadrowanie jak i nasycenie barw w ich serialach jest takie jakie powinno być, czyli dobre. Seriale też kręcą dosyć oryginalne.

ocenił(a) serial na 1
Znawca kina

witaj w katolickim kraju gdzie nawet seriale głównie o religii się kręci

Znawca kina

Pełna zgoda, dość już tych katabasów....

ocenił(a) serial na 10
paw_2

Szanuję cudze zdanie, ale czy warto oglądać te wszystkie seriale? Serial "Siostry" nie podbił mojego telewizyjnego serca, "Ojciec Mateusz" okazuje się być co raz bardziej nie w moim typie, "Siła wyższa" w ogóle mnie nie interesuje, "Plebania" to był serial, który oglądałam latami. W mojej opinii można było się nawet trochę pośmiać z niektórych wątków. Życzę wszystkim forumowiczom by pamiętali, że zawsze można się pośmiać ( mimo to lepiej nie publicznie).