Ks. Rydzyk ich poparl, to te babcie wyszly bic parasolkami dziennikarzy. I jeszcze porównywaly sytuacje tego kapusia Wielgusa do sądzenia Chrystusa!... Kościół to autorytet i trzeba go oczyścić, potępic zdrajców
"Plebania"... Czy ten serial coś może zmienic, wnieść do czyjegoś życia? Nie wiem, ale dobrze sie na nim zasypia;) Pozdro..
A ty idiotą, i co teraz ? będziesz chodził po mieście i się chwalił że w końcu kimś zostałeś ? wyraziłem swoją opinie, po prostu nie mogę scierpieć tego serialu i tyle, nie podoba się - nie komentuj.
Faktem jest że nie podałem żadnych argumentów ale serial mówi sam za siebie, poza tym widzę że plebanie oceniłeś na 10/10... jak widać moj pierwszy post był adresowany wprost do ciebie ;]
Phantomie
Odpiernicz się ode mnie i od wszystkich innych, którym się ten nudny gniot nie podoba! "Plebania" to straszliwa słabizna (nie zastrzelisz mnie za to zdanie?)! "Łyknij browara i marsz na dyskę" Nienawidzę dyskotek. O czym to świadczy? Że nic o mnie, do jasnej cholery, nie wiesz. A jednak mnie obrażasz tylko dlatego, że nie lubię "Plebanii"! To co mówisz Phantom 5 zaprzecza idei poszanowania dla bliźniego! Komuś sie film "Gladiator" nie spodobał i Ty też go zbeształeś. Czyżby ci, którym się "Gladiator" nie spodobał też są bezbożnikami?!...
Phantona wypowiedzi są chamskie. Poziom jego dyskusji można zripostować cytatem: ,,Moja jest tylko racja i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!". Stanowcza przesada wyzywanie wszystkich, którzy się nie zgadzają z jego zdaniem. Druga sprawa Plebania nie jest może genialna, ma swoje wady:
-przedstawienie w złym świetle środowiska ateistów
-to jak oni latają z każdą sprawą do proboszcza to kosmos
Z Plebani jedyne co jest dobre do postać Tracza, którego rewelacyjnie zagrał Dariusz Kowalski.
PS Co to złego przedstawienia ateistów opisałem to na szerzej swoim blogu http://kuba1992.blox.pl/2009/03/O-pozornej-wyzszosci-wierzacych-nad-nie-wierzacy mi.html jest to odpowiedź na fanatyków typu Phantona http://sorkovitz.blog.onet.pl/2,ID358546718,SL358997063,index.html. Zdecydowane nie przeciw agresywnej postawy księży i wierzących fanatyków przedstawiających ateistów w złym świetle.
Czyżby Phanton skończył swoje ataki? Bardzo dobrze o jednego fanatyka i antysemitę od Rydzyka mniej...
Muszę czasem od czasu do czasu razem z matką obejrzeć plebanię, bo albo pogoda nie taka albo lekcje odrobione (zawsze odrabiam lekcje, gdy matka ogląda telenowele). Nie wiem, jak można oglądać ten serial, nie wytrzymuję tego po prostu. Rzeczywiście w tym serialu tylko Tracz jest dobry, reszta to chłam (nawet Grzyb esbek jest święty). Jestem chrześcijanką, ale ten serial to katolicka propaganda a tego szczególnie nie lubię.
A jakie ty masz rgumenty przeciwko ? to ze mowi o wartosciach ktorych nie rozumiesz ? za glupis bys zrozumial argumenty wlacz tvn to miejsce dla ciebie na nauki :)
Niezłe serial ocenił 10/10, uważa się za katolika a tak naprawdę jest śmieciem. Moja ocena tej szmiry dla zacofanych wieśków nie ma tu skali żeby to ocenić -10/10.
A zdanie ludzi krótko mówiąc chorych umysłowo mnie nie interesuje, katolicy to najgorsze ch... jakie łaża po tej ziemi. Nic dziwnego że w wieszkości krajów nazywają większość was "głupimi polaczkami" min Rosja, USA, Niemcy itd a wiadmo dlaczego 90% wiernych psów ...
"katolicy to najgorsze ch... jakie łaża po tej ziemi"; "90% wiernych psów"
Jestem katolikiem, dlaczego mnie obrażasz? Na jakiej podstawie?