PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=95952}

Plebania

2000 - 2012
3,9 24 tys. ocen
3,9 10 1 23750
5,0 4 krytyków
Plebania
powrót do forum serialu Plebania

Plebania była najlepszym serialem sposród wszystkich gniotów typu Klan , M jak miłość , Barwy szczęścia , Pierwsza druga trzecia miłość itd

Może dialogi i gra aktorska nie porywały ale był to serial najbardziej realny z tych wszystkich.Miał jakiś przekaz.

Nie chodzę do kościoła bo mi się nie chce,bo dostrzegam że to instytucja nastawiona żeby tylko brać i wciskać ludziom ciemnotę ale ten serial lubiałem oglądać.

Najbardziej brakuje mi postaci Janusza Tracza. Czarny charakter nielubiący kościoła. Wątki z nim były bardzo fajne i ciekawe. Zawsze miał plan i osiągał swój cel.

Marcin5800

Mnie też brakuje tego serialu. No może nie tyle brakuje, co chętnie obejrzałabym nowy odcinek chociaż raz w tygodniu. Plebania miała sens, była o "czymś".
Właśnie dowiedziałam się, że na antenę TVP wraca tragiczny serial "Galeria". Dlaczego? Dlaczego "Galeria" a nie "Plebania"?

ocenił(a) serial na 10
LiLuLa

Bo żydek braun prezes tvp bedzie promowal kazdy syfiasto ku_rewski serial gdzie do minuje seks i materializm a na pewno nie bedzie promowal czegos co ma wartosci i o nich prawi czyli serialu typu Plebania.
Wybraliscie żydłakow z peło to sie nie dziwta ze w tv dominuja gowna jak galeria.

ocenił(a) serial na 8
Phantom_5

Phantom_5 chyba masz rację.
Ja tego nie rozumiem jak oni mogli tak uciąć po tylu latach serial, mogliby choć jeden odcinek na tydzień puszczać.
A najlepiej tak jak kiedyś było, 3 dni Klan, 2 dni Plebania - na cholerę komu dwa seriale jeden po drugim tego samego dnia?