PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=95952}

Plebania

2000 - 2012
3,9 24 tys. ocen
3,9 10 1 23751
5,0 4 krytyków
Plebania
powrót do forum serialu Plebania

powodują u mnie pewną dozę optymizmu, mam nadzieje, że jest to jakaś zapowiedź
jesiennego powrotu :)).

spiwi

W jesiennej ramówce nie będzie Plebani i jakoś nie spodziewam się jej szybkiego powrotu, niestety. Szkoda, bo to naprawdę dobry serial.
Oglądam ''Klan'' od samego początku, więc mam do niego sentyment, ale ''Plebania'' jest o wiele lepsza. Niczym też nie ustępuje serialom jak ''M jak Miłość'', a jest traktowana gorzej. Szczególnie ostatni sezon był bardzo udany. Mam nadzieję, że jeszcze kiedyś do niego wrócą. Może zmieni się zarząd i ktos spojrzy na ''Plebanię'' łaskawszym okiem ;)

ocenił(a) serial na 6
Azzurro

a ja napiszę inaczej, nie oglądam klanów, mjakmiłości i innych telenowel, plebanię oglądałem i dość ciekawie się patrzało na to. Do czasu, gdy się przenieśli ze wsi do miasta to już klimat diabli wzięli, wstawili quasi-inkwizytora jako jednego wikarego a drugiego uczynili podbijaczem serc kobiecych. Do tego wątki tych dzieciaków i ich "wielkich miłości", niedokończone wątki z poprzednich serii (policjantka np, ale też kilka innych).
Ogólnie po przejściu do miasta serial się popsuł, a ostatnia seria to już taka sama jak inne telenowele - w kółko miłość. Do teogo zrobiło się dziwnie. Ksiądz się przeniósł to zaraz jego siostra też musiała się przenieść, tak ? pff, bez sensu.
Tylko dobre, że Traczowi dali coraz więcej akcji ; szkoda tylko, że go przerysowano w ostatniej serii. To była zdecydowanie najlepsza postać w serialu, ale przesadzono. Mimo to Tracz od początku do końca był najlepszym elementem