PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=95952}

Plebania

2000 - 2012
3,9 24 tys. ocen
3,9 10 1 23766
5,0 4 krytyków
Plebania
powrót do forum serialu Plebania

1) ulubiony bohater mężczyzna
2) ulubiona bohaterka kobieta
3) najgorszy bohater mężczyzna
4) najgorsza bohaterka kobieta

Może ktoś jeszcze ogląda lub oglądał ten serial i się wpisze. Ja oglądam powtórki i wpisze bohaterów z pierwszych lat.

1) Tracz
2) Angelika
3) Józek policjant,
3) Halina, Wiera

datina69

1)Tracz/Osa/Tosiek/mąż Grzybowej/Romuś/Zbysio
2)Grzybowa/Irka
3)Józek/Piotr
4)Krystyna/Halina/Barbara

ocenił(a) serial na 6
datina69

Nie jestem w stanie ułożyć jakiegos rankingu, ale muszę to napisać - postać ROMUSIA JEST GENIALNA. Ciężko znależć gdzie indziej podobną. Wiarygonyny, cudownie odegrany. Idzie się wzruszyć przy niektórych jego przemyśleniach.

ocenił(a) serial na 9
pewupe

Tak racja. Niby głupi jest ale mówi mądrze. Ma rozum dziecka, ale mądrego dziecka. Do tego dobrze ten aktor to odgrywał, nie wiem czy dobry aktor z niego czy po prostu z łatwością mu się to odgrywało.

Musze jeszcze dodać do ulubionych Grzybowa, jest tak wscibska, że jest z tym komiczna. A do nielubianych Piotra, taki służbista z niego.

datina69

Ja , pomimo tego że serial mnie irytował niekiedy swoją karykaturalnością(choćby te powiedzonka bohaterów powtarzane co 5 zdań) to wyróżniłbym rolę Janusza Michałowskiego.Dr Blumental , lekarz idealista, romantyk, dżentelmen w starym stylu.Znakomita postać.

datina69

Grzybową można do jednej paczki z Elżunią Kleczkowską wrzucić:-)

datina69

Szkoda tylko, że Paweł Gędłek, aktor wcielający się w kochanego Romusia, tak młodo zmarł... Mógł jeszcze sporą karierę zrobić...

pewupe

A jak się zakończył jego wątek?

ocenił(a) serial na 6
Brandon568

umarł..

datina69

Ulubione postaci...