Nie uwazam siebie za wielką chrzescijanke, ale nie oglądam tego serialu ze wzgledu na motyw, tylko na ogolny charakter, postacie, watki...bardzo sympatyczny...
Krytykuja go ludzie bezwartosciowi ktorzy zyja zgodnie z zasada robta co chceta a w zyciu najwazniejsza kasa i imprezy czyli dno ktore niestety dominuje w polskim spoleczenstwie.
Jednak wiem bo sam znam takich sa jeszcze ludzie wartosciowi a takie seriale mam nadzieje wychowaja mlode wartosciowe pokolenia.
Phantom, utożsamiasz ludzi wartościowych z katolikami, a ludzi niewartościowych, żyjących zgodnie z zasadami konsumpcyjnego społeczeństwa masowego z niekatolikami... Nie sądzisz, że to olbrzymia jednostronność?
A co z laicką lewicą społeczną?;P takich pełnych poświęcenia społeczników w Kościele nie znajdziesz;P
Nie zgadzam się z Tobą, wielu bylo zaangażowanych społecznie Katolików. Malo kto wie że fundacja Dymnej wywodzi się od fundacji brata Alberta, którą zalozyl ks. Isakowicz-Zaleski. Zajmuje sie on nie tylko walką o lustrację w Kościele, ale i niepełnosprawnymi ludźmi. Bardzo zaangażowany społecznie
Nawiasem mówiac lustracja w Kościele jest konieczna. Ksiądz jest autorytetem, a nie zgodzę sie by wśród autorytetów byli agenci SB.
ten serial to DNO!!!!!!!!!!!!!!! i na dodatek obraża Polską wieś, bo naprawdę z takim prostactwem jak w tym serialu nigdzie sie nie spotkałam... hello...!!!!!!!! przecież ludzie na wsi też maja rozum z tego serialu wynika że nie, no oprócz proboszcza lekarza i pani prowadzacej bar! Tragedia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
I oprócz pana Tracza:)
No tak, twórcy filmowi naprawdę nie znają realiów wsi.
Ale wtym serialu tego tak bardzo nie odczułem, on jest po prostu nudny. Nie należę do jego milosników, ale nie besztam go jak "M jak milość"
Filmnoir jestes za glupi by zrozumiec jaka jest polska wies i jakie ma problemy bo Plebania to nie serial dla matolow twojego pokroju tylko tych wartosciowych mieszkancow wsi tacy jak ty zawsze beda debilami obojetnie co ci napisze :)
sephrenia dnem sa takie durne kretynki jak ty hello ! przeciez takie jak ty powinny na dyskach siedziec a nie naforach sie wypowiadac wiec tipsami sie zajmij i na dyske marsz !
że co?? a skąd Ty możesz cokolwiek o mnie wiedzieć. nie mam tipsów i nie chodzę na " dyski" jak to Ty określiłeś... Nie wypowiadaj się skoro mnie nie znasz!!!!!!!!!!
Bo widzisz sephrenia, Phantom już tak ma. Obrał sobie za kryterium oceniania ludzi Plebanię! Ten chory twór ideologii katolickiej, zależnie od poziomu uwielbienia, czy też jego braku w stosunku do Plebanii, "wie" jakie masz zainteresowania, orientację seksualną, jakie lubisz paznokcie oraz jaki kolor włosów preferujesz. Z kimś takim nie warto dyskutować, kogoś takiego trzeba leczyć.
Dzięki bomba :) a do Phantoma: o dla Twojej wiedzy jestem katoliczką , chodzę do kościoła co niedziele i na każde rekolekcje, na więcej po prostu nie mam czasu i nie widzę potrzeby! I właśnie dlatego że jestem osobą wierzącą to obrażają mnie właśnie seriale typu "Plebania". Obrażają nie tylko mnie ale również ludzi mieszkających na wsi, ponieważ robi się z nich prostaków!
Serial marny, ale ty wiele więcej sobą nie reprezentujesz niż ci prostacy z "Plebanii". Za wysokie mniemanie o sobie masz, Agatko
"bardzo przyjemny serial...krytykują go ci co odwrocili sie od Kosciola..."
I straszno i śmieszno się robi po takich wypowiedziach.
A ja parafrazując powiem tak: oglądają go ci, którzy odwrócili się od używania mózgu.
Poza tym co wspólnego ma odwrócenie od kościoła z serialem? Nawet katolik, tyle że inteligentny, zrzyga się na "plebanię" zauważając jej szeroko rozumianą wartość, a potem głośno zaśmieje, porównując z realiami. Obraz rzeczywistości, przede wszystkim kościoła, w tym serialu to jest groteska, przepleciona z katolicką propagandą, mającą na celu ogłupiać już i tak głupi plebs. Tak to już jest, że liczba złotówek na tacy, jest dokładnie odwrotnie proporcjonalna do liczby IQ i poziomu wiedzy wiernych. Także to nie tylko głupi tasiemiec, ale i sprytnie skonstruowana pralka mózgów. Na potwierdzenie mej tezy, wypowiedź założycielki tematu.
bobma "strasznie smieszno" to sie robi jak widze debili jak ty na forum.
dla ciebie kretynie wszystko co wartosciowe to niemadre typowe dla wspolczesnow POmylencow zapewne jedyne co w zyciu cie interesuje to jak sie zabawic na imprezce bzyknac paniene i wykosic troche szmalu na browary i taki cap jak ty nie zrozumie nigdy serialu jak Plebania bo masz poprostu wyprany materialistycznie nastawiony pusty leb.
Co smutne kretynow jak ty w polsce jest wiekszosc i to jest bardzo smutne ale coz wazne ze sa mimo ze w mniejszosci ludzie wartosciowi i warto wsrod takich sie obracac a durniow jak ty olewac lub brac za "pysk" i do roboty.
Jak ja lubię patrzeć samo-kompromitujących się głupich katoli. Zaprawdę słodki widok.
Powiem ci dosadnie to może coś pojmiesz, choć wątpię.
Wsadź se tę "wartość" Plebanii w dupę. Bo w dupie jest miejsce takich wartości. Dla ciebie każdy kto krytykuję serial jest materialistycznym ćwokiem. Kto tu jest ćwok, w takim razie, skoro oceniasz ludzi według tak idiotycznego kryterium. Nie podoba się komuś? Na bank dziwkarz i pijak.
Przypominasz osiemdziesięcioletnie fanki Rydza. Z tego właśnie powodu nie ma sensu kontynuować dalszej rozmowy.
Ale widzę wielebny Phantom, że ty prowadzisz prawdziwą krucjatę w obronie tego gówna, na FilmWeb. To jest dopiero chore. Wszędzie się prujesz i obrażasz, zamiast dyskutować na argumenty. Dam ci radę, spierdalaj do kościoła i się pomódl. Tam jest miejsce niemyślącego bydła.
Bomba odwal się od katolików. Sam Jezus zapowiedział że dziedzictwo świętego Piotra nigdy nie upadnie. Kościół jest wspólnotą, a papież pomazańcem Boga