oczywiscie nie mozna powiedzieć że to serial dobry (watpię czy serial posiadający 100*n odcinków był dobry) ale w porównaniu z innymi polskim serialami jest całkiem ok
fajnie pokazuje życie małej wsi, o wiele wiecej w tym realizmu niż w np w" na dobre czy na złe" .
ale wielu internautom pewnie sie nie podoba ("bo jest o ksieżach a wiadomo że to zacofanie" ) ale mi sie podoba
choć ostanie kilka odcinków dosc kiepskie były
nawet może być tylko, że strasznie denerwuje mnie jak za wszelką cenę chcą w scenariuszu umieścić wszystkie możliwe patologie w tym filmie... pomyślmy... tam nikt nie ma pieniędzy, większość dzieci nie ma co jeść bo ktoreś z rodziców jest alkoholikiem...prawie nikt nie ma pracy... ja wiem, że w seriale są po to, żeby wlasnie takie sytuacje przedstawiać ale co za dużo to nie zdrowo... te patologiczne watki się już powtarzają któryś raz z kolei...
nO TAK... Ale ja strasznie lubie takie filmy - a w dodatku... W ogóle fajnie, że wątek głowny dzieje się w społeczności, gdzie są KSIEZA!!
Ja Plebanie lubie.Często są denne wątki,ale we wszystkich polskich serialach są.To chyba mój ulubiony z POLSKICH seriali,wole milion razy od naiwnego M jak miłość,albo Na dobre i na złe-na to nie moge patrzeć
Nie musisz mnie od razu obrażać.Chodziło mi o seriale obecnie emitowane,zgadzam sie że te starsze były świetne.Poza tym każdy ma prawo do własnego gustu i jeśli Ci sie nie podoba ten serial to po co tu wszedłeś?
wszedłem bo taką mialem ochote a napisalem tak bo mialem taką ochote to tyle, a teraz marsz do kościoła.