PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=136269}

Plotkara

Gossip Girl
2007 - 2012
7,7 109 tys. ocen
7,7 10 1 108596
6,5 12 krytyków
Plotkara
powrót do forum serialu Plotkara

1. Nie Georgina, chyba że szybko gdzieś go zgrała, zanim oddała Chuckowi kamerę.
2. Chuck? nie wydaje mi się, w końcu zaprzeczył Blair, a rozmowa Nate'a i Dana niczemu nie dowodzi, jak sam wskazał Nate - nie udało mu się dodzwonić do Chucka
3. Moim zdaniem to Serena. Namawiała B. do ucieczki, zaoferowała swoją pomoc i ta cała gadka o ryzyku, nie mówiąc już o jej wydumanym porównaniu więzi B. i C. do niej i Dana - hahaha! Serena była jedyną osobą, z którą rozmawiał Chuck po otrzymaniu kamery, jak przypuszczam. A poza tym jak sama powiedziała: Blair ją znienawidzi za to co zrobi.

I tu mam kolejny wniosek, za który może zostanę wyśmiana. Ale co powiecie na to, że Serena jest Plotkarą? Wiem, że to by było chore, biorąc pod uwagę to, jak usilnie zabiegała o to, żeby zniszczyć Plotkarę i ten cały cyrk z zamknięciem strony Spectator, ale...
1. nie od dziś wiadomo że S. to manipulatorka
2. naprawdę chciała postrzymać ten ślub
3. jest w zmowie z Georginą - wyglądałoby to tak, że dała jej ten film z powrotem i hasła dostępu na plotkarę, w końcu jako druhna nie mogła zamieścić wpisu - tym samym odsunęła podejrzenia zarówno od siebie, jak i od G.

Osobiście nie wierzę, że G. jest plotkarą, tak szybko by ją ujawnili?

ocenił(a) serial na 10
robb264

Dzięki ;)

ocenił(a) serial na 1
greysak

A przy okazji w temacie o odcinku 15 jest tona zdjęć własnie z tego epizodu 19/20 jak się całują - duzo lepsze ujęcia:P

ocenił(a) serial na 10
robb264

Dziękuję aczkolwiek nie jestem fanką Blair i Dana i niestety te wiadomości mnie nie ucieszyły :P
Wkurza mnie to, że tak mieszają. Louis, Chuck i Dan... bez przesady.

ocenił(a) serial na 1
greysak

Nie chce mi sie pisać duzo bo jest późno a jak się rozpiszę to .... no .... :D Dla mnie wazne są ciekawe wątki , nie jestem wierny żadnej parze. Lubilem Chair ale zaczął przynudzać w 3 sezonie przeokrutnie i do dzisiaj ssie... Dan i Blair są ciekawi i świeży więc ich lubię, jak zaczną przynudzać to znowu zmienię zdanie.

tolerancja91

Też myślę że to Serena, szczególnie po tym jak powiedziała "Zrobiłam coś bardzo złego"

tolerancja91

[SPOJLER]

No i wszystko jasne :P Dan wysłał filmik, a Georgina jest nową Plotkarą :P

ocenił(a) serial na 10
lassa_2

A Serena nie zrobiła tego dla Dana tylko dla Chucka, cały czas myślała, że to Chuck wysłał filmik. W rzeczywistości był to Dan.

ocenił(a) serial na 5
lassa_2

gdzies na yt pisal ktos ze Safran mowi, ze to wcale nie wiadomo czy to Dan, jednak wszystko na to wskazuje, chociaz to jest plotkara i zawsze moga wyciagnac jakies wytlumaczenie z d... :D

ocenił(a) serial na 1
mystermouse

To jest nielogiczne zeby to byl Dan. On przecież zdaje sobie sprawę ze nie ma szans u B ( na razie :P) , napisał przysięgę, bronił Chucka przed oskarżeniami o przysłanie filmiku, sam wspominał ze raczej stracił nadzieję ze B z nim ucieknie, nie chciał z nią jechać za granicę. JEZELI to bedzie on to naprawdę stracę szacunek do scenarzystów.

robb264

To byłoby kompletnie nielogiczne i niespójne z charakterem Dana,ale chodzi o to,żeby był moment OMG;/
ja wciąż wierze,że to nie on.

robb264

Ale ostatnie sceny 5x14 zdecydowanie na to wskazują i na dodatek scena Chucka i Sereny. Bo kto zostaje jeśli ich wykluczymy?

ocenił(a) serial na 1
tynka33

To moze być Nate ( to by był własnie moment OMG bo nigdy nic nie przesał na plotkarę a do tego w kościele w bardzo sentymentalny sposób patrzył na Blair)
To moze być matka Louisa - ona by zyskała najwięcej - moze teraz szantażować Waldorfów
A moze Eleaonor?

A z drugiej strony czemu robić z tego filmiku taką ważną sprawę? Ok , wyciekł - Blair była na Serenę zła przez jedną milisekundę, a na Dana by była wsciekła do końca życia ? :/

robb264

Eleonor by tego nie zrobiła, dziś też myślała ,że Blair kocha Louis. A po za tym już dała sprowadziła Chucka, nie zniszczyłaby ślubu swojej córki. Nate - jak dla mnie to on patrzył na Blair z dumą - jakby mówił ''spójrzcie to moja dziewczyna z liceum''. Plus jakby nadal czuł coś do Blair to nie zawracałby sobie głowy Lolą. Jeśli już to miałby pomóc tym Chuckowi, ale nie sądzę. Matka Louisa zdecydowanie nie, nie upokorzyłaby swojej królewskiej rodziny w dzień ślubu stulecia. Po za tym, jak miałaby tym szantażować Waldorfów? Stawiam na Dana. To na 90% on, na to wszystko wskazuje, choć mogę się mylić. I niepotrzebnie będą chcieli zrobić z niego potwora..

tynka33

A może ten filmik to ma być po prostu szokujący element który szybko zostanie zapomniany? Skoro prawda dotycząca tego nagrania ma wyjść niedługo na światło dziennie i skoro zrobił to Dan, to jakim cudem kilka odcinków później jest nadal z Blair w dobrych stosunkach, na co wskazują zdjęcia i spoilery?

noname22

Dair podobno tak szybko się nie skończy

vend3tta

A prawda ma wyjść niedługo? Kilka odcinków później to właśnie Blair ma za coś znienawidzić czy co tam Dana, a Chuck zrobi coś wspaniałego. Sądziłam, że wtedy dowie się wreszcie ,że to Dan ,ale nie wiem :P I nie myślę raczej, że filmik chcą potraktować jako mało istotny, bo przecież zrujnował małżeństwo Blair. To przez niego Louis pękł.

tynka33

"Film wysłał Dan?! Nie tak szybko!
To, że Plotkara insynuowała, że Dan wysłał film w trakcie ślubu Blair, nie znaczy, że tak było. Josh Safran powiedział, że te wątek rozegra się w kilku odcinkach, więc pojawi się więcej dramatu. "

ocenił(a) serial na 10
tolerancja91

Ja mam przeczucie ze to ta cala Lola moze okazac sie plotkara

iv_gibonka

Wszystko wskazuje na Dana, a mimo to wciaz nie sadze, ze to on wyslal ten filmik. ie zgadzaloby sie to ani z jego charakterem, ani z tym co robi. Mysle, ze scenarzysci chca nas raczej naprowadzic na bledny trop zebysmy potem byli bardziej zaskoczeni. Tak samo jak w tamtym odc pokazali, ze Georgina to niby plotkara, i co? Falszywy trop. Prawdziwa plotkara zniknela, wiec Georgina zajela na jakis czas jej miejsce. Mysle, ze z Danem bedzie podobnie.

green_tea91

Ja chce wierzyć w to,że to tylko zmyłka...ale niestety wszystko wskazuje na Dana:
1. Chuck insynuuje w rozmowie z Natem,że jeżeli ktoś ma zniszczyć ślub Blair to będzie to Dan ( czyżby wskazówka?)
2. Na weselu kiedy Dan rozmawia z Natem, to N mówi coś w stylu,że z miłości ludzie robią szalone rzeczy, na co D uśmiecha się i zagadkowa spuszcza głowe
3. Ta sama rozmowa na weselu - Serena rozmawia z Danem, D mówi jej,że wszystko co wcześniej powiedziała Georgina to kłamstwo i że to wariatka- przy czym kiedy nie patrzy jej w oczy kiedy to mówi i znowu spuszcza głowe
Może za bardzo analizuje,ale jego dziwne zachowanie jakoś mnie uderzyło kiedy oglądałam te sceny. Bardzo chciałabym się mylić i mam nadzieje,że Dan i Blair przetrwają to kiedy prawda wyjdzie na jaw:/

ocenił(a) serial na 9
noname22

ja bym powiedziała że to matka Louisa bo jakoś nigdy nie lubiła blair jednak wiedziała że jej syn ją kocha i jest zaślepiony tą miłością,a przecież georgina powiedziała "Jeśli szukacie tego, kto jest odpowiedzialny za to co się stało, macie złą dziewczynę".
jezeli nie zrobiła tego , ani serena to kto inny ?

ocenił(a) serial na 8
noname22

na 100 % Dan. Byłam tego pewna przed odcinkiem, po tym jak Serena sie przyznala zwatpilam, ale pozniej znowu sie upewnilam ze to on. Mnie zastanawia co innego, Georgina powiedziala ze od momentu wypadku C&B Plotkara juz nie umieszcza postow i ona musiala ja zastapic. Czy to nie wskazuje na to ze Plotkara jest ktos kto dobrze znal B&C? wystraszyl sie, ze wyrzadzil im krzywde i przestal pisac? Fajnie by bylo jakby sie okazalo ze to ktos z glownych bohaterow(np. matka Sereny) a nie jakas nowa postac, nie sadzicie? ;)

Kelia

Raczej to nie sen;p czytałam na stronce Pereza Hiltona,nie wiem czy jest wiarygodnym źródłem;) ale to nie wygląda na sen. Jedyny element odrealnienia to suknia Blair. A to łatwo da się wytłumaczyć. Dan robi Blair niespodzianke. Są zdjęcia jak wyciąga ją z taksówki i zaciąga po schodach do góry, tam wręcza jej korone i B daje mu buziaka. O ile ta wersja wejdzie do serialu;)

noname22

upsss zły temat,sorry:P

ocenił(a) serial na 1
noname22

http://www.youtube.com/watch?v=p481EdI9bh0 scenarzysci jednak nie byli zbyt sprytni :/ Czy to początek niszczenia postaci ? :/

robb264

Nieee;( ale coś mi tu nie gra. Czy ujawnialiby fakt nad którym się wszyscy zastanawiają w preview? nie chce mi sie wierzyć! oni nigdy nie zdradzają za dużo.

ocenił(a) serial na 1
noname22

Ostatnią nadzieją jest to ze przerwali gadkę Georginy, kiedy chciala coś wyjaśnić męzowi - i specjalnie ma wyglądać na Dana, moze ktoś użył jego telefonu etc ....

robb264

Jestem prawie pewna,że to tylko typowe dla nich zagranie. Zarówno zwiastuny jak te gadki producenta i scenarzystów zawsze są tak okrojone żeby namieszać.

ocenił(a) serial na 1
noname22

: Not so fast, people! Just because Gossip Girl insinuated Dan sent the blast during Blair's wedding, doesn't mean he actually did. Executive producer Josh Safran says that storyline will play out over several episodes, so there's still plenty o' drama to come. Who do you think sent it?

chcę wierzyć ze to histroria z filmikiem ma jakieś dno i to nie bedzie jednak Dan

robb264

Ja już nie wiem co myśleć.Jestem już wkurzona i zmęczona sprawą tego nagrania;/ ale ciągle obstaje przy tym co napisałam wcześniej. Byłoby głupie zdradzać to w zwiastunie. Chociaż coraz częściej mam wrażenie że twórcy GG nie są najmądrzejsi:P i nie zawsze postępują logicznie.

ocenił(a) serial na 1
noname22

Mi się wydaje ze ta gadka Georginy moze wyglądać tak:
Mąż- przecież to Dan wysłał to nagranie, mozesz go teraz zaszantażować
G: dzięki ze interesujesz się moimi sprawami..... ale jestes takim idiotą by w to uwierzyć, Dan nie mogł tego zrobić bo był w tym czasie bla bla bla albo to ja wysłałam to nagranie z jego telefonu ...albo to nie był Dan ale moze pomoże mi on rozwiązać tę zagadkę bla bla bla

ocenił(a) serial na 8
robb264

E tam:D nie zniszcza go, z milosci robi sie rozne glupie rzeczy:)
Mam nadzieje, ze Blair da czadu, rozkreca sie:D

robb264

Jakoś mi się nie chce wierzyć by potwierdzili taką informację w zapowiedzi... Myślę że to jakaś podpucha.