PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=136269}

Plotkara

Gossip Girl
2007 - 2012
7,7 108 tys. ocen
7,7 10 1 108212
6,4 10 krytyków
Plotkara
powrót do forum serialu Plotkara

Od dłuższego czasu zastanawia mnie fakt, dlaczego scenarzyści wciąż męczą wątek Dana i Sereny. Zauważyłam, że nie było by sezonu w którym po jakimś czasie Serena nie odkryła by że czuje coś głębszego do Dana. Za to irytujące jest to że para Nate/Serena wogle nie jest brana pod uwagę... No bo proszę was, ile razy scenarzyści łączyli S i D na dłuższy czas, a ile szans mieli S i N ? Nawet jeżeli teraz mają wprowadzić Dair, co mnie cieszy bo może ich relacja ożywi ten serial, to i tak Serena cały czas musi być w jakimkolwiek związku z Danem (nie ważne czy prawdziwym, czy udawanym. ) Z tego co czytałam to w 100 odcinku wielbiciele każdej z par (Dair,Chair,Darena) mają znaleźć coś dla siebie. A fani Sereny i Nate'a ? Jak dla mnie scenarzyści najzwyczajniej dyskryminują tą parę. A co wy myślicie ?

ocenił(a) serial na 1
cocoxx

To jest własnie dziwne. Nate i Serena pasują teraz do siebie bardziej niż nigdy. Oboje pracują w tym samym miejscu, "dorośli do związków" nie są związani z nikim. Serena jest żalosna startując do Dana, te jej "uczucia" wydają się takie wymuszone i wzięte z powietrza. Prawda jest taka ze ona ma tylko namieszać w relacji Dair, większy dramatyzm etc.

ocenił(a) serial na 7
robb264

Mnie się podoba ten wątek. Wyjątkowo, bo nigdy nie byłam ich fanką, ale to jest pierwszy przypadek, kiedy to Serena czuje coś do Dana, a on do niej nic. Jakby nie patrząc wszyscy dojrzeli oprócz Sereny(i Chuckiem patrząc, że znowu zachowuje się jak niefajny drań - końców odcinka), więc może coś z tego fajnego wyjdzie. Co do Nate...czuję, że on jest tam po prostu zbędny. I nijaki. Zobaczymy we wtorek co wyjdzie z 100 odc.

ocenił(a) serial na 10
Lenny95

Ja przez pierwsze trzy sezony, aż do rozpoczęcia wątku Dair, określałam Dana właśnie jako takiego zbędnego bohatera, robiącego pod tło dla Sereny. (bo swoją drogą, to przez większość serialu liczyła się dla niego tylko ona.) Teraz, kiedy jego sytuacja z Blair się rozwija to stał się dla mnie dużo bardziej barwną postacią, a nie w kółko Serena i Serena.
Co do Nate'a i Sereny, to też uważam że reżyserzy teraz mają najlepszą okazję żeby jakoś pogłębić ich relacje, chociaż wydaje mi się, że niestety pozostawią ich w sferze "przyjaciel-przyjaciółka", nad czym sama ubolewam bo to moja para numer 1. ;).

ocenił(a) serial na 1
cocoxx

Lenny95 - mam nadzieję ze nic z tego nie wyjdzie "fajnego" he he
cocoxx - uważam tak samo co do Dana - po tym jak zaczęli robić wątek z Blair to stał się super postacią, teraz bardzo go lubię i zawsze czekam na jakieś sceny Dair

ocenił(a) serial na 8
robb264

Jak oglądałam 1 sezon to strasznie chciałam, zby dalej byli razem , ale teraz to już mi wszystko jedno. FOREVER CHAIR !!

cocoxx

Jeżeli ślepym pędem za DS nazywamy to, co teraz się dzieje, to co powiedzieć o CB? ;) To jest dopiero koszmar.

DS jest wyraźnie wprowadzone, żeby namieszać troszkę w związku z DB. Jestem bardzo ciekawa tego wątku, bo akurat trójkąt DSB ma największych potencjał ze wszystkich dotychczasowych. Mógłby nam pokazać, w jaki sposób myślą teraz dziewczyny, czy Blair nadal ma kompleks Sereny, a Serena po części kompleks Blair. I co na to wszystko Dan, który z powodu jednej i drugiej przechodzi sporo. Myślę, że będzie ciekawie :)

Co do NS. Nadziei nie ma na razie. No, ale też za bardzo nie pasują do obecnej narracji. Serena jest wyraźnie powiązana z DB, a jeżeli chodzi o Nate'a, on ma swój wątek. Powrót NS nie jest w tej chwili możliwy. Zresztą Nate SPOILER będzie miał nową dziewczynę :)

ocenił(a) serial na 6
cocoxx

JA ZAWSZE CHCIAŁAM, ŻEBY DAN BYŁ Z SERENA, ALE NIE WIEM, CZY TO SIĘ UDA JESZCZE

ocenił(a) serial na 1
nevergonnabe

Tak po dłuższym zastanowieniu myślę ze zachowanie S moze miec głębsze podłoże. Myślę z nie tyle D kocha co widzi w nim jakąś opokę, spokojną przystań. Kiedy nie uda jej się z jakimś kolejnym facetem to zawsze mogła do niego wrócić i dlatego teraz jest taka zdesperowana . Do tego ona zaczyna się widzieć przez pryzmat jego ksiązki jako pusta, puszczalska idiotka, zdobywając go by mogła sobie udowodnic ze jest inaczej. Poza tym zazdrość ze B jest w centrum uwagi + wielki sentymentalim S i wspominki dawnych czasów, które już nie wrócą.

robb264

Zgadzam się z tobą w 100% cocoxx ...Serena powinna być z Nate'm pamiętacie 3 sezon ....oni idealnie do siebie pasują że aż mi przykro od pierwszego sezonu czekałam na ich związek , a teraz kiedy to by mogło być coś "głębszego" scenarzyści nie dają im szans tylko w każdym sezonie musi się coś sprowadzać do Dana żałosne...

ocenił(a) serial na 10
cocoxx

Scenarzyści musieli coś wymyślić ... bo gdyby nie S nikt inny by nie stał na drodze B i D bo siostra L się wycofała z intryg, Blair na Chucka nie zwraca uwagi bo sama powiedziała że jest pewna już ślubu, a S w tym przypadku jest dobra bo ona sama ostatnio doszła do wniosku że jej związek z D był najlepszy ze wszystkich i widać że laska się wkręciła w ten udawany związek.

ocenił(a) serial na 10
Ilonaa_2

ciekawostka http://www.kozaczek.pl/plotka.php?id=35299

ocenił(a) serial na 1
Ilonaa_2

Swoją drogą serialowa Vanessa okazała się zołzą nie tylko na ekranie- była w związku z Edem i go zdradziała lol

ocenił(a) serial na 10
robb264

ja ogólnie za serialową V nie przepadałam ;/ nie wiem jak można takiego chłopaka zdradzić ;d

ocenił(a) serial na 10
Ilonaa_2

gdzie to wyczytałaś, że go zdradzała? :D

ocenił(a) serial na 1
ladyyS

choćby tu : http://articles.nydailynews.com/2010-04-13/gossip/27061624_1_perfect-couple-girl friend-guys

użytkownik usunięty
robb264

sucz z V, nawet w zyciu zdradzala, biedny Ed, ale dbrze ze nie sa razem bo jej nie lbuie, ; * jak mozna zdradzać Eda ?!?!?!?!?!

ocenił(a) serial na 10
ladyyS

nieraz są artykuły o aktorach GG na kozaczku, to tam było o Edzie :)

użytkownik usunięty
cocoxx

ja mam w du**pie D i S, i S i N. ja chce Chair

Ja bym chciała, żeby Serena była z Natem, bo chyba najbardziej do niego pasuje. Dan niech sobie będzie sam, nie obchodzi mnie on.

użytkownik usunięty
elenkaa

ja nie lubie dana, a jak jeszce doi tego teraz on lowcia B, to mie jeszce bardziej wkurz, on jest egositą, grr/ nate i serena, chuck i blai, CHAIR forever;

ocenił(a) serial na 1

Przepraszam ze zwracam uwagę, ale możesz troszkę opanować emocje - nawet nie chodzi o treść tylko formę wypowiedzi....
Poza tym mozna wiele powiedzieć o D ale nie to ze jest egoistą w sprawie B - 2 odcinki temu połączył Chair a teraz napisał przysięgę( i nie po to by podbić serce B) troszkę obiektywizmu.

użytkownik usunięty
robb264

eh, a ja uwazam ze jest taki jaki napisałam , obiektywizmu?! dość go miałam przez 4 sezony... zaczął mnie denerwować po tym jak przez niego
C nie oświadczył się B ;/

ocenił(a) serial na 1

Żeby nie było - ja lubię Ch i przez dłuższy czas lubiłem Chair i czasami nadal jeszcze lubię, jednak uważasz ze to by było ok zeby wtedy Ch się B oświadczyl? Serio? ! On kilka minut wcześniej rozdziewiczył jego siostrę, jak bym był D to na jednym "klapsie" by się nie skończyło....

użytkownik usunięty
robb264

tak, tak nie chodzi o to ze dal w pysk chuckowi, bo dobrze zrobil, ale i ona nie jest swieta,

użytkownik usunięty

to by były doskonałe oświadczyny, 5 minut po tym jak spał z inną kobietą, dziewczyno opanuj się trochę i przemyśl co piszesz.

gdzie Ty widzisz w Danie egoizm?

ocenił(a) serial na 10

Dokładnie. Jeśli chodzi o D to jest to jeden facet, który jest w porządku. W związku zawsze kierował się dobrem tej drugiej osoby. Resztę też lubię, ale jeśli porównać jak Dan, a reszta chłopaków podchodziła do dziewczyn to można zauważyć różnicę.

użytkownik usunięty
Ilonaa_2

może macie trochę racji, przyznam, poniosły mnie emocje. ; DD he, ale D i tak nie jest moją ulubioną postacią ; D

użytkownik usunięty

może macie trochę racji, przyznam, poniosły mnie emocje. ; DD he, ale D i tak nie jest moją ulubioną postacią ; D

cocoxx

NIE CHCE MI SIĘ CZYTAĆ KAŻDEJ WYPOWIEDZI ale to, że ich męczą jest dla mnie największą zaletą. Mam nadzieję, że w finale S będzie z D, a nie z N, któremu staje na widok każdej babki powyżej 40 roku.

ocenił(a) serial na 10
spalonytost

tylko CHAIR..... Dan jest fajna postacia i lubie go z Blair ,ale tylko jako PRZYJACIELE.A Serena niech sobie bedzie z kim chce....oprocz Chucka!!

shiva89

Dan to naprawdę dobry chłopak i jest cudownym przyjacielem dla Blair ale come on relacja Chucka i Blair jest po prostu epicka i dla mnie jest kwintesencją tego serialu: namiętna pełna intryg ale momentami wzruszająca

ocenił(a) serial na 9
shiva89

Po pierwsze to jest serial. A w serialu coś dziac się musi. A po drugie to jest PLOTKARA, ludzie, co znaczy że coś NAPRAWDĘ musi się dziać. Chociaż moim zdaiem najdurniejszym wątpiem jest Bloius. Ale w końcu nadchodzi ślub i Georgina...