PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=136269}

Plotkara

Gossip Girl
2007 - 2012
7,7 109 tys. ocen
7,7 10 1 108531
6,5 12 krytyków
Plotkara
powrót do forum serialu Plotkara

Kolejny odcinek za nami, zostały ostatnie cztery, a praktycznie żaden z wątków nie jest prowadzony ku końcowi. Wszystko albo dopiero się zaczyna (Derena),stoi w miejscu i czeka na swój moment (Chair) albo w ogóle się o tym nie wspomina (Nate).

Chociaż odcinek mi się podobał, to mam mieszane uczucia względem następnego.

Cieszę się, że utrzymany został dynamizm, który wprowadzono w poprzednim odcinku, wielowątkowość, krótkie aczkolwiek treściwe dialogi, jak za czasów "dawnej" Plotkary.
No właśnie- Plotkary...brakuje mi tych jej złośliwych i refleksyjnych jednocześnie komentarzy. Ostatnimi czasy GG odzywa się bardzo rzadko niestety.

Cała fabuła tego odcinka bardzo mi się podobała, na plus zaskoczona jestem tym w jaki sposób rozegrano ponowne połączenie Dana i Sereny, aż dziwne, że scenarzyści dali sobie z tym radę. Nie ma w tym nic wymuszonego, czyste konto z obydwu stron, pełne zrozumienie- podoba mi się to :)

Ivy robiąca na złość Lily także mi się podobała, i szczerze mówiąc zaczynam lubić tę postać.
Co do Lily to brak mi słów. W poprzednim sezonie zrobili z niej niezłą sukę, która leci na pieniądze, w tym robią z niej nieporadną, żonę Bassa, która albo coś wygada, albo zrobi coś, czego nie powinna, albo, albo, albo. I zawsze jedno tłumaczenie: "Bart, I didn't know." Na jego miejscu bym się na nią nieźle wkurzyła >,<

Blair i historia z Waldorf Design. Fajnie, że wszystko się wyjaśniło, B wreszcie zrozumiała co nieco o sobie i miejmy nadzieję, że weźmie to sobie do serca.
Nie było ani jednej sceny Chair, nie wiem czy to dobrze czy źle biorąc pod uwagę promo kolejnego odcinka, sama nie wiem już co myśleć. Jest tak wiele rozpoczętych motywów, że nie potrafię znaleźć wyjaśnienia na tę nagłą zmianę frontu w tym wątku. Po co mieszać na trzy odcinki przed końcem sezonu, a potem w 45 minut odkręcać wszystko?! Nie pojmuję i chyba nie pojmę.
Ale zobaczymy...

Ogólnie rzecz ujmując całość była bardzo dobra, a odcinek na wysokim poziomie ;) Cieszy mnie to, iż nie widać w tym przypadku tendencji spadkowej, a każdy odcinek przyjemniej się ogląda ;)

ocenił(a) serial na 9
maarzenaah

a wiesz moze kiedy beda napisy??

ocenił(a) serial na 10
ewi23

Niestety nie mam pojęcia, ale pewnie niedługo dziewczyny, które się tym zajmują się odezwą ;)

ocenił(a) serial na 9
maarzenaah

hej, odzywałąm się do Zuzi, ale nie odpowiada. zacnę napisy dziś robić, ale na bank ich dzisiaj nie skończe, wiec musicie czekać. ale obiecuję, ze będą porządne, tak, jak ostatnim razem :)

ocenił(a) serial na 8
paulina_es

super,jesteście wielkie

ocenił(a) serial na 9
paulina_es

to super bede wdzięczna :)

maarzenaah

Odcinek był dla mnie słaby.
Zauważ, że Ivy nie jest taka święta, ona Rufusa zaraz zostawi, miała jakiś cel. Jestem ciekawa z nim ona współpracuje i skąd ten ktoś wie o przekrętach Barta. Zauważyłaś, że Lily powiedziała, że nie wiedziała że za obrazem są dokumenty dotyczące paliwa. Czyli ona o wszystkim wiedziała. Cały czas kręci. Skończy się na tym, że Barta zamkną a ją za współudział.
Fajnie, że Blair znalazła jakiś cel w życiu, ale do jasnej cholery! Żeby na 45 minut nie miała ani jednej sceny z Chuckiem?! Ze swoim psem nawet miał scenę! A w kolejnym odcinku, 3 odcinki przed końcem zerwą:) No ja dziękuję bardzo.
Niech już Dan będzie z tą Sereną, chociaż coś idzie do przodu.

ocenił(a) serial na 10
alien_2

Lily wiedziała o sprawie z przekrętami Barta, ponieważ w ostatnim odcinku on sam się jej przyznał, na zamknięcie za współudział to trochę za mało chyba ;)

Zgadzam się, że Ivy święta nie jest. Nie przeszkadza mi też fakt, że wykorzystuje Rufusa, bo on jest dla mnie nieistotny w tym serialu, po prostu to jej knucie jest chyba jedynym "knuciem na poziomie" w tym sezonie ;) Coś czuję, że z tego będzie grubsza afera. Ciekawi mnie z kim spiskuje...kto wie może chodzi o ojca S?

maarzenaah

A nie spiskuje przypadkiem z Lolą? Przecież Lola w końcówce poprzedniego sezonu kazała Ivy zniszczyć Lily, wcale bym się nie zdziwił gdyby to była ona.

ocenił(a) serial na 10
Pawel93_fw

Aktorka grająca Lolę ponoć zrezygnowała z udziału w serialu na rzecz jakiejś innej roli, stąd też moje przypuszczenia, że Lola już nie wróci ;) Chociaż równie dobrze może być tak, że wróci na jeden, czy dwa odcinki.

ocenił(a) serial na 9
Pawel93_fw

Przez chwilę zastanawiałam się czy może Cece nie zmartwychwstanie? Jeśli nie Lola to nie mam pomysłu.

klaaaraaa

Nie to by było już za bardzo popaprana gdyby Cece zmartwychwstała. Wystarczy, że Bart to zrobił co było jak dla mnie strasznie naciągane.

ocenił(a) serial na 9
Pawel93_fw

Tyle to ja wiem, ale ten serial czasami zaskakuje głupotą :)

ocenił(a) serial na 10
maarzenaah

Uważam dokładnie tak samo. odcinek fajny, ale trochę boję się następnego.I też nie podoba mi się , ze plotkara jest taka nieistotna. Mimo, że zawsze cichłam Nate'a z Sereną, to właściwie nawet mi pasuje - niech S będzie sobie z D. Dobrze, że B w końcu idzie do przodu, szkoda natomiast, że Chuck tego też nie robi. Jeszcze dłużej będą musieli na sienie czekać? I jeszcze jedno pytanie na koniec - jak sądzicie, czy Ivy serio kocha Rufusa?

ocenił(a) serial na 8
Tibby1996

moim zdaniem jest coraz lepiej :) odcinek bardzo dobry

Tibby1996

Oczywiście że go nie kocha,jest jej tylko potrzebny do planu,są zdjęcia z kolejnego odcinka jak Ivy całuje się z ojcem Sereny (nie wiem dokładnie z którego odcinka).

Lady3x4

prawdopodobnie z 7 odcinka* :p

maarzenaah

Większość czasu w odcinku poświęcono na wspominanie przeszłości. D-S ( winda, skuter, truskawki w czekoladzie), R-L ( docinki L, ze R to ponownie utrzymanek), krolowa wlasnej d.py czyli beznadziejna B, która zachowuje sie jakby nadal była w szkole. Wszyscy wiedza, jaka z Dana menda, ze dla kasy sprzedał rodzine i znajomych i nadal z nim utrzymują kontakt.
Ciekawi mnie z kim kontaktuje sie Ivy.
Wątek Barta naciągany, jak w poprzednim odcinku, w którym otworzył sie przed Lilly. W aktualnym dokumenty mogące go wsadzić do więzienia Bart ''ukrył'' za obrazem hahah.

Co do napisow to odcinek z napisami jest na kino ma ni ak tv pisane razem.

ocenił(a) serial na 8
Hans_Kloss

Jedyny plus w tym odcinku to Serena i Dan, reszta dla mnie malo istotna

ocenił(a) serial na 10
Mother_Earth

a ktoś mi powie co by dało Blair że Vanessa by wróciła? bo nie za bardzo zrozumiałam ten jej szantaż.

ocenił(a) serial na 10
karaa141

też tego nie zrozumiałam...;)

ocenił(a) serial na 10
Hans_Kloss

moim zdaniem Ivy gadała z Lolą ; > no, przez te sceny S&D miałam deja vu ;)

ocenił(a) serial na 8
Tibby1996

no właśnie mnie się wydaje, że nie rozmawiała z Lolą, to byłoby za oczywiste.

ocenił(a) serial na 8
doroti

Też myślę że gadała z Lolą . Przecież był kiedyś tam taki odc gdzie rozmawiały i Ivy że wraca ogólnie żeby namieszać i o tym z Lolą gadała.

Tibby1996

Z Lolą nie mogła gadać bo co ją obchodzą sprawy związane z Bartem?

Lady3x4

Może rozmawiała z Wiliamem vdW, bo Wiliam jest też ojcem Loli i wspolnie we trójkę Lola, Ivy i Wiliam coś knują.

ocenił(a) serial na 10
Hans_Kloss

Jak już pisałam, też stawiam na Williama, tym bardziej, że pojawia się on w kolejnych odcinkach i jak wnioskować można ze zdjęć, coś łączy go z Ivy.
Według spoilerów, aktorka grająca Lolę miała definitywnie zakończyć swój udział w serialu, także wątpię by chodziło o nią.
Po głowie chodzi mi również Jack...on ma motywy do tego aby chcieć zniszczyć Barta, poza tym również ma się pojawić w ostatnich odcinkach....

ocenił(a) serial na 8
maarzenaah

Moim zdaniem najnudniejszy odcinek w tym sezonie. Dan i Serena - byłoby okej gdyby nie to, że w poprzednich epizodach Dan miał ją w dupie, a ona się poniżała, teraz nagle stwierdził, ze mogą spróbować, bez sensu. Wolałabym juz Serene z Natem. Chuckowi jak zwykle nie do końca wyszedł plan. Ivy, omg jak ona mnie denerwuje, a Rufus jeszcze gorsza pipa niż zwykle, chociaż jak ktoś już wyżej napisał może być z jej knucia gruba, ciekawa afera. Blair w tym odcinku w ogóle dla mnie nie istniała. Nie podobał mi się, mam nadzieję, że następny wniesie dużo więcej.

ocenił(a) serial na 6
maarzenaah

wreszcie Derena:) Myślałam, że to już niemożliwe, ale podobał mi się sposób, w jaki "uporządkowali" swoje sprawy

ocenił(a) serial na 7
nevergonnabe

Nie sądziłam, że tak się stanie, ale związek Dareny, który kompletnie mnie nie interesował, nawet przez moment podczas trwania całego serialu, teraz stał się dla mnie dużo ważniejszy, niż ciągłe "nie mogę z Tb być, lecz kocham Cę do szaleństwa" w wykonaniu Chair - jak można było, aż tak wypalić tą wspaniałą chemię, to ja nie wiem.
Po tym odcinku odnoszę wrażenie, że Nate zginie, bo scenarzyści traktują go bardziej jak drugoplanową postać, której od niechcenia wciskają jakieś wątki.
Rufus i Lily pewnie się zejdą - sądząc po ich spotkaniu na aukcji, chyba ciągle coś do siebie czują.
Ivy zapewne ma romans z kimś tam od Lily i jeszcze się pewnie okaże plotkarą (chociaż liczę, iż nie zdradzą jej tożsamości).
Georgina może połączyć siły z Nelly i po śmierci Nate przejąć Spactatora - przynajmniej takie odniosłam ostatnio wrażenie.

ocenił(a) serial na 8
accidenti

Ja myślę, że Ivy kontaktowała się z Jenny....W ogóle może to ona jest Plotkarą? ; o Wiem, że Momsen ma wrócić na jakiś odcinek do serialu, może to właśnie ta pora.

Derena. <3

ocenił(a) serial na 10
chocobuum

Czytałam wyżej, że 3 odcinki przed końcem serii, możecie mi powiedzieć dlaczego? Nie oglądałam już chyba trzech odcinków, ale to nadrobię; czyli usuwają program z anteny? Tak? Dobrze zrozumiałam?

ocenił(a) serial na 10
olguska27

Tak, to ostatnia seria, która liczyć będzie dziesięć odcinków tylko :/

ocenił(a) serial na 9
maarzenaah

Naprawdę tylko 10? Myślałam, że to tylko filmweb jest nieuzupełniony.
Przecież to jeszcze tylko 4 tygodnie do końca... :O

ocenił(a) serial na 6
chocobuum

Jenny powinna wrócić na finał i być z Nathanielem.

nevergonnabe

oj tak ! jestem zdecydowanie za!

ocenił(a) serial na 10
nevergonnabe

nieeee. Może sobie wracać <może znów będzie ciekawie>, ale nie zgadzam się, aby była z Natem. On jest fajny, jej nie lubię xd

ocenił(a) serial na 7
Tibby1996

Zgadzam się ona nie zasługuje na Nate'a :)

ocenił(a) serial na 8
maarzenaah

Co oni robią z tym serialem. Już od czasu księcia robi się przesadne skakanie z kwiatka na kwiatek ale ten ostatni sezon dobija. Rozumiem ma byc finał więc chcą zapewne zakończyc wszystko szczęśliwe w parach. Ok, tego zapewne oczekuje połowa widzów. Ale wedle mnie łączenie Sereny i Dana to jakiś absurd. Serena kochała się już w tylu facetach, z D schodziła i rozchodziła się nieraz. Ponadto nie dojrzała do stałego związku skoro zapomniała w tak krótkim czasie o poprzednim chłopaku. Ba prawie z narzeczonym, którego tak kochała. A Dan? Wydawało mi się, że zmądrzał. Wiem, że to dziwne spostrzeżenie zważywszy na artykuły jakie zamieścił w gazetach no i wykiwaniu najlepszego przyjaciela... ale on był najciekawszą postacią w tym sezonie. I co znowu robią scenarzyści? Psują go, łącząc z była/dawną/podobno znienawidzoną wcześniej kobietą, która nic a nic się dla niego nie liczyła. Poza tym miłosc do Blair. Też znikła? Zabrzmi to okrutnie ale mam nadzieje, że wykorzysta S i stwierdzi, że to nie było to. Ta oczywiście poleci z płaczem do B. No i kółeczko.
Jeśli chodzi o wątek Blair. Znowu sprawy z liceum. Niedojrzała, smarkata, wyniosła, samolubna i pyskata. Straciła dziecko, miała męża, przeszła wiele zawodów miłosnych i nic to ją nie nauczyło? Jakiegokolwiek szacunku do innych ludzi? Ok to może byc jej plusem, bo kto nie lubi jej intryg. Jednak jeśli chcą zakończyc Plotkare to nie niech nie robią w poprzednich sezonach z niej normalnej, inteligentnej, oczytanej kobiety (przy Hamprusiu), a później znów niedojrzalca. Na plus stworzona postac Nely.- kobieta sukcesu, z sercem i rozumem. Taka powinna byc dorosła bizneswoman.
W przypadku licytacji obrazu muszę przyznać fajne sceny. Szczególnie wtargnięcie Chucku i 750 tys! No pewnosc siebie Rufusa piękności. Lily powinna uczyc się od niego wielu cennych wartości. (ogólnie jej uwagi przy D o jej ojcu były nie na miejscu. Wielce zakochana kiedys.. ahmm) Wkurzał mnie jednak brak pomysłów ze strony scenaryzstów. W końcu motyw z ukryciem dokumentów za obrazem? Śmiechu warte. Dorosły człowiek nie chowa takich rzeczy na widoku. A tym bardziej nie jest możliwe by wspólnik/pracownik Bassa mógł wiedziec gdzie ukryje dokumenty jego szef. (chodzi mi o oznaczenie Traffic). On przyniósł Bartowi dokumenty, nie wiedział gdzie je wsadzi. Przynajmniej logicznie rzecz biorąc kto mówi swojemu podwładnemu gdzie będzie ukrywał obciążające dokumenty? Po prostu porażka. Bezsens. Nie mieli pomysłu jak te akta mają dostac się w ręce Chucka, tzn Ivy.
A co do następnego promo, jedno zdanie : Chuck i ta jego śpiewka.... =.=

maarzenaah

http://www.youtube.com/watch?v=VtgN_nodPGs
Chuck nie sprzeda Lily i dlatego nie będzie mógł byc z Blair, jeśli będzie coś takiego to chyba padnę! To dopiero byłaby bzdura.