PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=136269}

Plotkara

Gossip Girl
2007 - 2012
7,7 108 tys. ocen
7,7 10 1 108369
6,5 12 krytyków
Plotkara
powrót do forum serialu Plotkara

Wydawnictwo Amber "nareszcie" wyda kolejną część Plotkary, naszej cudownej Plotkary!!!! Na tej stronie zobaczycie resztę wiadmości!!! Nie wiem jak wy, ale ja bardzo się cieszę!!!

ocenił(a) serial na 8
Luelle

Kiedy premiera książek w Polsce? Ja po prostu kocham Plotkarę :)

bright_sky

9 tom pojawi się 12.10!!! Nie mogę się doczekać!! To będzie bardzo emocjonująca część!! No i te wakacje...

ocenił(a) serial na 8
Luelle

Dzięki. Muszę koniecznie kupić, bo jestem ogromną fanką Plotkary (:

bright_sky

A kto nie jest. Ja po prostu kocham tę książkę, kocham autorkę! Meg cabot się nieumywa do Cecily von Ziegesar!!! Ona pisze bezbłędnie:) Plotkara ma w sobie to Coś, a Pamiętnik księżniczki? W tej książce jest tylko problem za małego biustu ( jak zresztą we wszystkich książkach Meg Cabot) Natomiast w Plotkarze jest odwrotny problem: za duży biust:PP A poza tym mam dość czytania o przeciętnych, zakompleksionych nastolatkach ; w Plotkarze tego nie ma - to książka samouwielbienia:) I to mi się w niej najbardziej podoba! Już NIE MA brzydkich kobiet, odkąd są czapki niewidki - to słynny cytat pewnego mądrego człowieka (tyle, że nie pamiętam kto to był:P)

Luelle

Ja też kocham plotkarę. Ale nigdy Cię nie przygnębiała? Nigdy nie miałaś ochoty krzyknąć i zapytać dlaczego tylko o tym czytasz a nie jesteś taka jak one? Bo ja tak. Ale mimo to i tak nie mogę się doczekać pażdziernika.

Klaudia999

Jedyna rzecz, która sprawia, że chce krzyknąć, to to, że oni wszyscy są tak bogaci, mogą wszystko, mają wszystko, wszystko uchodzi im płazem, rodzice ich nie pilnują, kupują co chcą, kupują za ile chcą, mają bardzo rozrywkowe życie, większość dostaje się do Yale oraz dostają najnowsze samochody!!!!!! Ale to "TYLKO" tyle:P Język zachowanie, poglądy i wygląd jest taki sam:) Ja też nie mogę się doczekać kolejnego tomu o o osobach, które rodzą się bogate:)

ocenił(a) serial na 8
Luelle

Ja osobiście Pamiętnika Księżniczki nie trawię. Idiotyczna książka dla 12 - nastolatek. Porażka... A Plotkara. To jest to xD

bright_sky

w pamiętniku jest ciągle jeden problem: czy mój chłopak nadal mnie kocha? Oh, oraz oczywiście sprawa mnóstwa komleksów, które ma Mia i jej przyjaciółki. Na cholere mi jeszcze bardziej się pogrążać!!!!!

Luelle

już za 3 dni najnowszy tom Plotkary!!!!! Nie mogę się doczekać!!!!!!!!

Luelle

plotkara 9 już w Polsce!!! Co prawda pare dni temu, ale co tam:]

Luelle

Hehe
Ja już ją dawno mam.
I się nie zawiodłam.
Jest świetna, tak jak poprzenie książki.
Tylko nie wiem, która lepsza-9 czy 8.. ;D

irresolute

też czytałam.. ale... wg mnie jest to najgorsza część. 5 tom wymiata!

Za to w necie krążą różne plotki. Np. taka: podobno 9 tomu nie napisała Cecily von Ziegesar tylko zatrudniła ona kogoś do napisania tej książki i kazała podpisać ją swych imieniem i nazwiskiem. Można nawet zauważyć, że styl pisania w tej książce różni się trochę od tego z poprzednich części.
No, ale to taka ciekawostka dla naprawde wielkich fanów Plotkary:]

PS. Jak myślicie, o czym będzie kolejna część?
PPS. Mam nadzieję, że von Ziegesar napiszę więcej tomów, a nie tylko te 11, o których mówiła!!!!

ocenił(a) serial na 10
Luelle

Hmmm. Nie wiecie kiedy 10 czesc wyjdzie w Polsce? Bo w oryginale już wyszła.

Naley

tja, wyszla. Ale jak na razie Amber nie dal zadnych zapowiedzi co do 10 tomu w Polsce...

Luelle

10 tom ukaże sie 17 maja:D już niedługo:D

Lady_M_

jestem ciekawa kiedy będzie tom 11... Ostatni już!!!!!! Nie!!! Ja chce jeszcze Plotkarę!!!!!! A nie jakąś głupią "It Girl" o Jenny!!!!!

ocenił(a) serial na 10
Luelle

Też mnie to interesuje. Chętnie bym tez zobaczyła film na posdtawie książek.

Naley

serial już chyba jest nawet w Ameryce, ale czy do Polski dotrze...? Tego nie wiem, ale gorąco się o to modlę!!!!! Ja nie chce by Ziegesar skończyła serii o Plotkarze!!!!!