Polska lubi robić swoje wersje seriali....kogo z polskich aktorów widzicie w roli Blair,Sereny,Chucka,Nate,Dana itd....osobiście w roli Blair widze Małgorzate Soche...a wy ?
Na pewno byliby tam Karolak i Szyc, oni występują wszędzie. Nawet nie podsuwaj takich pomysłów, bo jeszcze ktoś podchwyci:P
masz racje,aczkolwiek myslalam o aktorach mlodszego pokolenia niz Karolak i Szyc....gwiazdy plotkary maja po 20-kilka lat....i to jest takie urocze w tym serialu
No to daliby Karolakowi krótsze spodnie. Oni nie potrafią kręcic fajnych seriali. Nie oglądam żadnego polskiego serialu bo tylko wymyślają jakieś na podstawie zagranicznych wzorów.
W Plotkarze jest fajne to, ze postacie dojrzewaja wraz z wiekiem aktorów, czyli są ''rownolatkami''. Akcja dzieje sie w szkole sredniej, są w wieku szkolnym, studiuja/zaczynaja pracowac-przybyło im rowniez realnie pare lat. To dobre podejscie, bo przypomina mi sie Beverly Hills 90210, gdy 20 kilkulatkowie grali nastolatkow i aktorzy musieli sie golić 2xdziennie hehe.
To byłaby jedna wielka katastrofa, zresztą jak w przypadku większości tych polskich wersji seriali, które faktycznie za granicą odniosły ogromny sukces, u nas jednak niekoniecznie...
Chyba nawet nie byłabym w stanie oglądać takiego serialu mając na uwadze amerykańską wersję, do której pewnie nieustannie bym wszystko porównywała. Także ja mówię nie dla Plotkary w Polsce :)
Byłaby prywatna szkoła w Warszawie. Blair miałaby na imię Blanka i byłaby córką Minge, Chuck to byłby Czarek i byłby synem właściciela Polonii, Serena to byłaby Sara- jej matka byłaby pustą idiotką która wychodzi za kolejnych właścicieli dużych firm (na pewno nie potrafiliby stworzyc dobrze Lily, widzę ją jako totalną kretynkę), brat Sary nie byłby gejem bo to jeszcze zbyt drażliwy temat w Polsce i żaden aktor nie chciałby go zagrac tak żeby było dobrze a nie śmiesznie. Kto tam jeszcze był- aa już wiem Dan byłby Danielem a Vanessa Wanessą:P Ją na pewno zagrałaby Ola Szwed bo ona jest etatową aktorką jak ktoś w filmie ma miec inny kolor skóry. A Jenny zagrałaby Ewa Farna albo Tola Szlagowska- żeby wypromowac jakąś młodą, polską i zbuntowaną piosenkarkę:D Oczywiście w serialu nawet nikt nie całowałby się bo puszczaliby go w porze obiadowej. I nie jeździliby limuzynami tylko samochodem który zapłaciłby producentom za reklamę:P
Nio widzisz niezle Ci to idzie:D:D::DD:jak tak dalej pójdzie to same napiszemy scenariusz:D:D::D:Dzgadzam sie z tobą,jako Chucka dali by pewnie Filipa tego co nazwiska nie pamiętam,a cio tak świetnie grał i w polskiej Brzyduli,i w polskiej Prosto w serce.....tez nie oglądam polskich seriali...a jak już tak daleko zaszłyśmy to ja się i tak dziwie ze nie ma polskiej wersij Mody na sukces:D:D::DD:D:aczkolwiek można było by sie nieżle pośmiać z polskiej plotkary....w tych czasach miło by coś zabawnego zobaczyć w polskiej telewizij......
Na pewno nie oglądałabym tego:P Umierałabym ze śmiechu, że takie coś ma jakąkolwiek oglądalnośc. Były też podobno plany żeby zrobic polską wersję Californication. Umarłam jak to przeczytałam:D
Proponuje poczytanie porzadnej strony o imionach, kompletnie nie masz pojecia o czym piszesz.
Przykladowy Chuck to skrot od imienia Charles, po polsku bylby wiec Karolek
http://www.thinkbabynames.com/meaning/1/Charles
W życiu nie wpadłabym na to że Chuck to skrót od Charles, dziękuję! moje życie nabrało sensu!
Nie zauważyłeś/łaś że wymyśliłam imiona?:P Blair to raczej nie Blanka a Serena Sara, ale widocznie to umknęło twojej wnikliwej analizie:P
Byloby beznadziejnie, podobnie jak z ''Rezydencją'' czyli polską ''Dynastią'' hahahaha to raz, a dwa kto miałby zagrac? Wspomniany wyzej Karolak, czy też Szyc, Adamczyk itd?
Była polska dynastaia???????????????????ojej to jestem w szoku
o ja,to mnie zaskoczyłes.....była polska dynastia???????????????????????????????????????nio to najwyzsza pora na plotkare.....:D:D::DD::DD::D:D:D:D:D:
Wszystko przed nami hehe, bo w Polsce kreca tylko kopie zachodnich seriali, w ktorych grają przewaznie ci sami aktorzy i aktorki.
Zaraz, zaraz! Jaki karolak, jaki szyc! Przeciez mamy jednego wielkiego juz polskiego aktora młodego pokolenia. Jego imienia nie pamiętam, ale z racji że mamy w Polsce tylko jednego to zaraz wszyscy skojarzą, włosy bujne jak u pewnego zagranicznego gwiazdora Justina Biebera, a i filmografia równie długa. A tak na serio to ten co gra w rodzince.pl i o którym nikt nie słyszał dopóki nie pojawil sie u wojewódzkiego. On jest tak wspaniały że sam zagra wszystkie role w ewentualnej polskiej plotkarze. Żeńskie również.
obejrzała bym z samej ciekawości ... Ale nie miała bym z tego żadnej przyjemności no bo wyobraźcie sobie Blair -Blanka Jenny -Joanna dan- daniela ... och jakie to ciekawe najpierw chodzą do liceum do warszawy a potem idą na uniwersytet Jagieloński ... sama fabuła była by jak z gardła wyciągnięta a do tego aktorzy dali by jakiś młody aktorów typ Anna Cieślak czy Klaudia Halejcio ojcem Jenny znaczy Joanny był by Karolak .. a więc podsumowując to się może udać
Polska Plotkara byłaby niemożliwa chociażby dlatego, że u nas nie ma podziału na nasz polski Manhattan i Brooklyn itd. Nie mamy takich dużych miast. Wiele nam brakuje do Nowego Jorku ;DD Poza tym nie ma u nas chyba tylu milionerów, żeby Lily miała w kim wybierać :D i na pewno nikt nie pisze o innych ludziach na stronach plotakrskich jeżeli nie są chociażby celebrytyami, a zauważmy, że postacie z Plotkary raczej nimi nie były i nie są, co najwyżej Serena :P poza tym u nas w showbiznesie nie chcą młodych, z tego co zauważyłam. Plotkara w polskiej wersji byłaby naciąganą parodią, o ;p
Przeciez centrum Warszawy i obrzeża ? Nie może być? Nie znam Wawy więc nie wiem jakie tam sa osiedla ale, jestem z Krk. Więc centrum Krk, jest ulica z niezłymi willami i najdroższymi hotelami. no i jakieś obrzeże np. Mały Płaszów czy coś ;p
A jesli chodzi o aktorów myśle że dobrze by było jakby bohaterów grali aktorzy do 25 r.ż bez obrazy ale Socha jest za stara.
A co do nikt nie pisze o innych ludziach. A w USA niby piszą? Plotkara to chyba była tylko zainteresowana uczniami w szkole, zawsze w prywatnych szkołach znajada sie jakies 'intrygantki' po prostu na stroonie szkoły.
A mi właśnie niektórzy pasują .:)
Ale tylko niektórzy np.
Honorata Skarbek- Jenny(tak samo interesuje się moda i jest wokalistką)
Ola Szwed- Vanessa
Eric- Maciej Musiał
Blair- Ola Hamkało(młoda ładna nawet podobna) lub Klaudia Halejcio
Lily-Joanna orleańska(szczupła blondyna) LUB KOŻUCHOWSKA
Serena- Marta Bitner(młoda blondynka nawet podobna do orleanskiej)
Nate- Sebastian FABJANSKI IDEALNYYY!!
Socha raczej jako glos plotkary a Szyc jako Rufus
Tak naszybko kto mi pasuje ;P Pewnie bys ie znalaz i ktos z mlodychy na Dana i Chucka:O)
Nie wydaje mi sie to dobrym pomysłem ale twoja obsada przynajmniej ma sens bo jakby zrobili z plotkary serial w którym Karolak grałby powiedzmy Dana to ja poprostu padłabym ze śmiechu.Ja osobiście uważam że lepiej niech Polska się nie dotyka do Plotkary bo oni tą spiepszą u nas nie ma żadnych młodziezowych seriali ale może to i lepiej przynajmniej jak nie umieją czegoś zrobić to nawet nie próbują.Bo ja na przykład nie chce patrzeć na to jak by zrujnowali mój serial dając rolę Chucka jakiemuś Antkowi Królikowskiemu bo nie oszukujmy się nikt nie pobije Eda Westwicka tylko się skopromituje nawet jezeli zrobią Polską Plotkare to napewno nie bedzie ona tak dobra jak ta nasza prawdziwa GossipGirl.Taka jest bynajmniej moja opinia ;)
Nie no to prawda, że jeśli by takowa powstała to raczej przypominałoby to parodię.
A jesli już to myśle że mogliby spróbować z calkiem nowymi aktorami nie znanymi.
Z resztą i tak taki opomysł nie powstanie, raczej na pewno nie, ja jak powstanie to pewnie nie przez najbliższe lata, więc potem i tak nie interesowałby mnie już to :)
Według mnie to byłaby porażka. Kopiowanie nie wychodzi dobrze. Przykład to to całe "Kac Wawa".
Każdy serial ma swoj niezapomniany klimat. A o czym plotkowałaby polska Gossip Girl? Bo ja jakoś wymyślić nie mogę...
gdyby powstała polska wersja byłoby to profanacją oryginału. tak jak jest zresztą w przypadku polskiej wersji każdego zagranicznego tv
Myśle że jakby coś powstało to na wzór, ale tylko w połowie, bo u nas niemożliwe jest to co tam, z reszta w GG USA również jest strasznie naciągnięta rzeczywistość ;) A niby GG USA o czym plotkuje ? o pierdołach dotyczących dzieciaków Constans potem o ich 'gierkach' związkach itd. nic specjalnego ;p
A za Chucka mi troche mooże pasować Jakub Gierszał :P
Broń boże nie chce żałosnej Polisz wersjon, daje tylko moje typy :)
http://kulisykultury. pl/wp-content/uploads/2012/06/Yuma-Jakub-Giersza%C5%82.jpg
Jak zobaczyłam tą fotkę J. Gierszała pomyślałam że by sie nadawał na CHucka :) miedzy kultury a .pl jest spacja :)
Nieeeee, zdecydowanie nie chcę żeby coś takiego powstało ! Ojej, aż się boję co to by było. Wszyscy by to porównywali z oryginałem i byli potwornie rozczarowani co to powstało. Już lepiej niech wymyślą własny serial, może trochę podobny po plotkary. Choć Gierszał na tamtej fotce trochę chuckowato wygląda xd I "Lily-Joanna orleańska(szczupła blondyna) LUB KOŻUCHOWSKA" jak myślę o polskiej Lily to zaraz nasuwa mi się Kożuchowska :>
No więc moje typy nie sa takie złe jednak ; D
Ale nawet jakby powstało tylko na 'wzór' lub podobne to i tak było by porównane z GG :)
Oryginału nic nie przebije.Będę tęsknić za Plotkara za Chuckiem za Blair szkoda że to koniec bo naprawde polubilam ten serial ;p
Nie ty jedna...ja tak samo już nie mogę się doczekać 6 sezonu,i jest mi strasznie smutno że zapowiadali tylko10 odcinków....
Co Wy tu natworzylyscie dziewczyny?! Az strach sie bac ;D Karolak w polskiej Plotkarze, Maciej Musial grajacy wszystkie role, lacznie z zenskimi :P przejrzalam temat i generalnie poplakalam sie ze smiechu ;)
Chcialabym to zobaczyc, chociazby po to, zeby sie posmiac :)
To oni by ryzykowali, my byśmy sie pośmiali. Szkoda, bo w Polsce na pewno są dobrzy aktorzy i reżyserzy,ale nie moga się wybić . I nie mówię , że powinna powstać polska wersja gossip girl, ale jakiś serial młodzieżowy by sie przydał, ja bym chciała , ale musiałoby to być dobrze zrobione
Jedna laska stwierdziła w tym wątku http://www.filmweb.pl/serial/Mi%C5%82o%C5%9B%C4%87+na+bogato-2013-694541/discuss ion/niezly+kabaret.,2318866#post_11017525 że Miłość na bogato to to samo co Plotkara i reprezentuje ten sam poziom Oo...