Plotkara

Gossip Girl
2007 - 2012
7,7 110 tys. ocen
7,7 10 1 109580
6,5 12 krytyków
Plotkara
powrót do forum serialu Plotkara

Co jest wg. was lepsze? serial czy książka? dla mnie lepsze są książki nie można się oderwać

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
ocenił(a) serial na 8
Piper_27

Serial. jak czytałam to zasypiałam a serial mnie wciąga!!!

ocenił(a) serial na 4
Piper_27

Lupita Fernandez - o.O
ksiazki sa GENIALNE !
serial tez fajny, ale ksiazki to ksiazki. <3

Punk_Queen

ja jednak chyba wolę ksiażki...
serial w ogóle jest strasznie przekształcony...

Piper_27

cóż, trudno ocenić, gdyż serial i książki nie mają ze sobą wiele wspólnego, dwa zupełnie inne światy.
łączą je tylko bohaterowie, miejsce akcji i wszystkie realia związane z życiem na Upper East Side :)

nie będę tego porównywać, bo to i to mi się podoba :)

użytkownik usunięty
oluskaa

książka pierwszą część czytałam z milion razy XD

ocenił(a) serial na 10

Tak, książka a serial to dwa różne światy. Jednak wolę książkę. Chociaż, gdy oglądam serial nie odchodzę od ekranu. ; )

ocenił(a) serial na 9
famous_diva

serial zdecydowanie lepszy (;
przy książkach , a zwłaszcza przy coraz to kolejnych częściach starałam się nie zasnąć.. z nudów.

a serial ? wciągnął mnie normalnie, w niecały tydzień i pół pochłonęłam całe 2 sezony :D i teraz z niecierpliwością wyczekuję trzeciego.

przekształcone? o to chodzi! teraz jest znacznie fajniej i ciekawiej, a poza tym nigdy nie wiesz co się stanie ;>

ocenił(a) serial na 10
marscheline

Przepraszam, ale tu się nie zgodzę. Z łatwością przewiduje, co się stanie. ; p

ocenił(a) serial na 9
famous_diva

no nie wiem ;p
zależy kiedy :)
np. ja nie mogłam przewidzieć, kiedy w końcu Chuck wyzna miłość Blair, bo kiedy myślałam, że jednak to zrobi to ... ;D
chociaż przyznaję ci rację, w większości można przewidzieć, ale mimo tego serial nie traci uroku

ocenił(a) serial na 10
marscheline

Przestałam porównywać książkę do serialu i odwrotnie. Teraz wielbię obie rzeczy. Jednak kiedy porównuję, wolę książkę.

Ps. Masz rację, serial nie traci uroku.