PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=136269}

Plotkara

Gossip Girl
2007 - 2012
7,7 108 tys. ocen
7,7 10 1 108388
6,5 12 krytyków
Plotkara
powrót do forum serialu Plotkara

Co jest wg. was lepsze? serial czy książka? dla mnie lepsze są książki nie można się oderwać

ocenił(a) serial na 8
Piper_27

Serial. jak czytałam to zasypiałam a serial mnie wciąga!!!

ocenił(a) serial na 4
Piper_27

Lupita Fernandez - o.O
ksiazki sa GENIALNE !
serial tez fajny, ale ksiazki to ksiazki. <3

Punk_Queen

ja jednak chyba wolę ksiażki...
serial w ogóle jest strasznie przekształcony...

Piper_27

cóż, trudno ocenić, gdyż serial i książki nie mają ze sobą wiele wspólnego, dwa zupełnie inne światy.
łączą je tylko bohaterowie, miejsce akcji i wszystkie realia związane z życiem na Upper East Side :)

nie będę tego porównywać, bo to i to mi się podoba :)

użytkownik usunięty
oluskaa

książka pierwszą część czytałam z milion razy XD

ocenił(a) serial na 10

Tak, książka a serial to dwa różne światy. Jednak wolę książkę. Chociaż, gdy oglądam serial nie odchodzę od ekranu. ; )

ocenił(a) serial na 9
famous_diva

serial zdecydowanie lepszy (;
przy książkach , a zwłaszcza przy coraz to kolejnych częściach starałam się nie zasnąć.. z nudów.

a serial ? wciągnął mnie normalnie, w niecały tydzień i pół pochłonęłam całe 2 sezony :D i teraz z niecierpliwością wyczekuję trzeciego.

przekształcone? o to chodzi! teraz jest znacznie fajniej i ciekawiej, a poza tym nigdy nie wiesz co się stanie ;>

ocenił(a) serial na 10
marscheline

Przepraszam, ale tu się nie zgodzę. Z łatwością przewiduje, co się stanie. ; p

ocenił(a) serial na 9
famous_diva

no nie wiem ;p
zależy kiedy :)
np. ja nie mogłam przewidzieć, kiedy w końcu Chuck wyzna miłość Blair, bo kiedy myślałam, że jednak to zrobi to ... ;D
chociaż przyznaję ci rację, w większości można przewidzieć, ale mimo tego serial nie traci uroku

ocenił(a) serial na 10
marscheline

Przestałam porównywać książkę do serialu i odwrotnie. Teraz wielbię obie rzeczy. Jednak kiedy porównuję, wolę książkę.

Ps. Masz rację, serial nie traci uroku.