PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=136269}

Plotkara

Gossip Girl
2007 - 2012
7,7 108 tys. ocen
7,7 10 1 108170
6,4 10 krytyków
Plotkara
powrót do forum serialu Plotkara

Bardzo chcialam ogladnac ten serial, ale przypadkowo (juz nawet nie wiem jak) dowiedzialam sie
kim jest plotkara, a nawet nie widzialam 1 odcinka. Jest sens to w ogole ogladac? Bardzo nie lubie
ogladac czegos kiedy wiem co ma sie wydarzyc :c

ocenił(a) serial na 8

Serial nie opiera się na tym, żeby dowiedzieć się kim jest plotkara. Jest to tylko tło. Myślę, że nie będzie Ci ta wiedza bardzo przeszkadzać w śledzeniu losów bohaterów.

ocenił(a) serial na 10
k_cyniak

i tak dobór Plotkary jest przypadkowy, więc nawet wiedząc kto jest Plotkarą "on sam nie wie, że nią będzie" (głębsza myśl, twórcy nie wiedzieli kogo wybrać, więc są błędy) :3

zuberpro

nie, dobór Plotkary nie jest przypadkowy
już w Pilocie są wskazówki

ocenił(a) serial na 9
kamciax

proszę, wskaż mi w którym momencie bo oglądałam 3 razy i nie zauważyłam ;)

ocenił(a) serial na 10
przyszla.zona.michala

W Pilocie w momencie gdy Plotkara mówi: X.O.X.O Gossip Girl jest pokazany Dan siedzący przy komputerze :)
Nie wiem czy to może mieć jakiś związek, ale można sobie skojarzyć.

ocenił(a) serial na 9
majka5454

no na upartego, rzeczywiście można skojarzyć, ale zarówno w tym odcinku jak i w następnych Dan podejmuje jakieś działanie na skutek postu Plotkary, np. po przeczytaniu na Plotkarze, że Serena idzie na bal, bierze kurtke i wychodzi, wiele razy pokazują go zaskoczonego jakimś postem...

ocenił(a) serial na 10
przyszla.zona.michala

Masz rację i to jest totalnie nie logiczne i bezsensu.
Ale równie dobrze mogli to robić dlatego by ludzie zbyt szybko nie domyślili się kim jest Plotkara. Przecież gdyby Plotkara nigdy nie atakowała Dana łatwo by można się było domyślić, że to on.

majka5454

pewnie że tak
poza tym, dlaczego Plotkara w ogóle zaczeła pisać o kimś takim jak Dan Humphrey? Notki zaczeły się pojawiać zanim umawiał sięz Sereną (przynajmniej to mozna wywnioskować po narratorze...)

gdyby dan nigdy sie nie zaskakiwał postami od razu byłoby wiadomo że to on
tak samo gdyby o Danie na Plotkarze ukazywały się tylko przyjemne wiadomości
widaćze Dan miał parcie na szkło i z czasem nie liczyło sie dla niego jak piszą ale że piszą (dlatego wrzucał posty o sobie i Miss Carr)

ocenił(a) serial na 9
kamciax

Jak mówi Dan w ostatnim odcinku, pierwszą notatkę o sobie napisał gdy Serena wróciła, nie wcześniej. Co innego natomiast że pisał sam o sobie, a co innego, że często był zaskoczony postami, czy dowiadywał się czegoś z Plotkary! Do każdej postaci możnaby znaleźć wskazówki przez wszystkie sezony, że to właśnie ona była Plotkarą. Nie popadajmy w przesadę;)

przyszla.zona.michala

ale nie był jeszcze wtedy z Sereną, o to mi chodziło :D
każdej, ale Dan jest najbardziej podejrzany, bo był "nikim" w środowisku UES, a ni stąd ni zowąd Plotkara zaczeła o nim pisać ;)

ocenił(a) serial na 7

Mi się nie chce wierzyć, że twórcy od początku założyli, że plotkarą będzie Dan. Naprawdę. Początkowo sądziłam, że jest to dziewczyna spoza ich towarzystwa (no poniekąd tak było, ale po prostu, że jest to ktoś, kogo nie pokazują)

Tak serio, to ja nie kupuję tego ich tłumaczenia. Naprawdę to słabe, że wyjaśnieniom poświęcili może ze dwie-trzy sceny. Osobiście obstawiałam Jenny albo Dana, jednak liczyłam na sensowniejsze rozwiązanie tego wątku. Zwłaszcza reakcja Sereny jest powalająca pod względem logiki, ale akurat S. nigdy nie grzeszyła inteligencją.

Oglądaj, jeżeli to jedyny spoiler, który znasz. Jeżeli wiesz dokładnie, jak się skończy i kto z kim ostatecznie będzie, to trochę kiepsko. Nawet bardzo. Ten serial w głównej mierz opiera się na parringach, więc bez sensu oglądać go, jeśli będziesz wiedziała jak się skończą ich wątki. Sama Plotkara nie jest tak istotna, po prostu napędza akcję.

Tak jak wiele osób pisało w wielu wątkach. Ten serial to ucieleśnienie intryg, bogactwa, romansów, mody i popularności (zwłaszcza to ostatnie wypłynęło na sam koniec)

i ten Nowy York!!! <3 gdyby nie Plotkara, pewnie dalej bym się dziwiła, co ludzie widzą w tym mieście... chyba żaden serial nie pokazał w taki sposób Manhattanu :D (wiem, że była ich masa, ale to głównie sitcomy, a Plotkara to Plotkara)

użytkownik usunięty
tolerancja91

Wiesz co, w sumie to kto jest plotkara to jedyna rzecz jaka wiem o tym serialu. Nie mam bladego pojecia o calej reszcie, nawet nie wiem jak sie bohaterowie nazywaja wiec chyba faktycznie zaczne ogladac :D

ocenił(a) serial na 7

w takim razie jak najbardziej zacznij oglądać! tylko dla własnego bezpieczeństwa nie czytaj stron i nie zaczynaj rozmów ze znajomymi o tym serialu :) naprawdę masz szczęście, że nie wiesz, co i jak ;p na co dzień mieszkam w Warszawie. Po emisji finałowego odcinka od rana wszyscy o tym rozmawiali - w autobusach, na przystankach, w sklepach, na uczelni ;p zupełnie jak w serialu ;p

ocenił(a) serial na 6

Myślę że powinnaś obejrzeć chociaż parę odcinków żebyś mogła sama ten serial ocenić , wiesz każdy ma inne gusta ... Ale moim zdaniem serial jest robiony różnymi falami , raz jest ciekawy a raz aż się chce wyłączyć telewizor . Ale polecam na smutne wieczory .

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 7
fanzlalka

sama jesteś idiotką, autorka napisała, że wie, kto jest Plotkarą, niby co więcej napisałam w swoim poście?

ocenił(a) serial na 8
tolerancja91

Ja nie wiedziałam kto jest plotkara i przez przypadek przeczytałam twój post. Mogłabyś sobie darować zdradzanie o kogo chodzi :/

ocenił(a) serial na 7
k_cyniak

powtórzę jeszcze raz - autorka napisała, że wie kim jest plotkara

po cholerę wchodzicie w takie posty, skoro już w tytule widać, o czym są?!

ocenił(a) serial na 8
tolerancja91

Ponieważ gdy w poście są zdradzane istotne szczegóły odnośnie fabuły zwykle autor posta ostrzega, że to spoiler i wtedy nie wchodzę. Doradzałam autorce wątku, aby mimo tej wiedzy obejrzała serial dlatego weszłam na ten wątek.

A Ty nie naskakuj na wszystkich czemu czytają wątki tylko na przyszłość staraj się nie zdradzać takich rzeczy, a jak już musisz to napisz chociaż na początku swojej wypowiedzie UWAGA SPOILER. Bo jak widać psujesz ludziom przyjemnośc z oglądania...

ocenił(a) serial na 7
k_cyniak

wiesz co? gdybym naprawdę chciała zaspoilerować to bym napisała o chair, blair, delenie itd. więc daruj sobie

ocenił(a) serial na 8
tolerancja91

Wiesz co to ty sobie daruj. W ogólnie nie przyjmujesz do wiadomości opinii innych osób ty mała egoistko. Że też tacy ludzie chodzą po świecie... Klapki na oczach i liczy się tylko to co ty uważasz.

ocenił(a) serial na 7
k_cyniak

mogę sobie pisać co chcę, to wolny kraj i wolne publiczne forum, nie rozumiem, co się tak przyczepiliście mojego komentarza, który nie uważam za żaden spoiler, skoro autorka wątku go zna... nikt wam nie kazał tu wchodzić i czytać, tępaki

tolerancja91

bo ty napisałaś że Plotkarą jest DAN tępa debilko

ocenił(a) serial na 8
fanzlalka

Ja.. pier*ole, zupełnie popieram tolerancja91, po co wchodzicie w takie tematy skoro wiece o czym one są? Na prawdę nie sądziliście,że ktoś napisze tutaj kto jest PLOTKARĄ, skoro O TYM JEST TEMAT, to tylko i wyłącznie świadczy o tym jacy wy jesteście "inteligentni" i "bystrzy", no ale w końcu lepiej powiedzieć tak o kimś innym, niż o samym sobie.

ocenił(a) serial na 8
kasiook

* no ale w końcu lepiej jest powiedzieć o tym,że ktoś inny jest tępy, niz o samym sobie.

mialo być.

ocenił(a) serial na 8
kasiook

Następna tępa strzała się znalazła. Pytanie dotyczyło, czy oglądać serial jeśli się wie kim jest plotkara, a nie dyskusja na temat tego kim jest plotkara. Ludzie naprawdę tak ciężko nie zdradzać szczegółów dotyczących fabuły?!?! Szczególnie, gdy nikt o nie nie pyta...

ocenił(a) serial na 8
k_cyniak

Ja na przykład nie spodziewałabym się, że będzie odpowiadać na taki wątek osoba, która dalej ogląda i nie wie kto jest Plotkarą, bo co wtedy ma do powiedzenia? A jeśli chciałaś/aś napisać autorce,że pomimo tego, iż wie kim ona jest warto oglądać to proszę o co masz problem? :)

ocenił(a) serial na 8
kasiook

Zobcz sobie co jej napisałam. Mój komentarz jest pierwszy pod wpisem autorki. Chciałam jej doradzić, że jestem na 5 sezonie i po obejrzeniu już prawe całego serialu moge jej powiedzieć, że wątek plotkary nie jest przewodni w całym serialu i bardziej skupia się na życiu bohaterów.

ocenił(a) serial na 8
k_cyniak

Zresztą jakbyś nie zauważyła każdy temat, który zdradza szczegóły dotyczące fabuły jest wyraźnie oznaczony: "Uwaga Spoiler! Ten temat może zawierać treści zdradzające fabułę.".

ocenił(a) serial na 8

A kto jest w końcu plotkarą ? NIe oglądałam ostatniego sezonu :)

ocenił(a) serial na 8
Agnieszka_es_filmweb

Przeczytaj wątek. Tam jedna osoba napisała