Przeczytałam wszystkie ksiązki z erii Plotkara jakie wyszły w Polsce i naprawdę byłam ciekawa serialu, który miał powstac NA PODSTAWIE KSIĄŻKI. Niestety aptrząc na serial właśnie przez pryzat ksiązki cholera mnie bierze ! Mam wrażenie jakby scenarzysta przeczytał jedynie notatkę na dowrocie okładki ! Jednak fabuła serialu (jak to serial dla młodzieży) nawet daje radę...
I teraz taka moja mała ocena sytuacji
Pdoba mi się wprowadzony wątek między serialową Blair i seiralowym Chuckiem. W ksiązce nie dość, że był chamem i na początku zalezało mu jedynie na imprezowaniu i dupczeniu to jeszcze później został gejem, ale w serialu jest jedną z moich ulubionych postaci. Blair bardzo lubię, mam do niej sentyment dzięki książce a wątek B+C jest wprost zaczepisty :D Wie ktoś może czy będzie z tego coś więcej ?
Serena i Dan...hmm. Mdli mnie odrobinę od nich. Jakoś njie przypadła mi Serena do gustu, to nie jest ta ksiązkowa, uwiebiana przez wszystkich Serena, a filmowej po prostu nie lubie, ot co :P Dan jest fajny , książkowy był taki ciotowato przewrażliwiony. Wkurzało to trochę. Ale brakuje mi trochę wątku z Vanessą, ta para była świetna.
Nate...aj, filmowy tez jest nie fajny, mimo że dosyć ładny. Ciekawa jestem czy teraz jak już rozstał się z Blair to wprowadzą ten wątek z Jenny.
Brakuje mi w tym serialu również paru innych wątków i paru postaci...no ale nie zawsze ma sie to co się chce...
A teraz pytanie do osób ktore tak jak ja przeczytaly ksiazki, jak oceniacie serial ? I jaka jest opninia tych ktorzy ksiazek nie czytali ?:P
P.s.Za krotkie to to chyba nie bedzie ;p