PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=136269}

Plotkara

Gossip Girl
2007 - 2012
7,7 108 tys. ocen
7,7 10 1 108212
6,4 10 krytyków
Plotkara
powrót do forum serialu Plotkara

Liga Obrony Chucka to stowarzyszenie oparte na silnych fundamentach, jakie stanowią:
pozbawiona wszelkiej logiki miłość do Chucka Bassa, niezachwiana wiara w nadejście
lepszych czasów dla Chair oraz nieodparta chęć dzielenia się swoimi wrażeniami
(dotyczącymi oczywiście wyżej wymienionego Chucka Bassa, jak i całego serialu Gossip
Girl) z innymi siostrami-członkiniami niniejszego stowarzyszenia.

Hasło przewodnie, odzew, znak rozpoznawczy stowarzyszenia: I’m Chuck Bass
(http://www.youtube.com/watch?v=z92Jku_iEoY&feature=rela ted )

Wstępując w szeregi LOCu bierzesz na swoje barki pewną odpowiedzialność,
decydujesz się na przestrzeganie określonych zasad, których złamanie grozi
natychmiastowym wydaleniem z naszej organizacji, a także wiecznym potępieniem przez
jej członkinie:

Zasady:
1. Bronić Chucka do ostatniej kropli whisky.
2. Na każdy zarzut odpowiadać "I'm Chuck Bass" (dopuszczalne są również inne
wypowiedzi, ale z doświadczenia wiadomo, że tylko to hasło skutecznie kończy dyskusję,
tym samym uwalniając nas od obowiązku czytania kolejnych, wciąż tych samych
zarzutów).
3. Codziennie dodawać coś, co jest związane z Chuckiem [animacja, zdjęcie, filmik itp.]
4. Odpowiadać ‘Amen’ na wypowiedzi, z którymi się zgadzamy.
5. Codziennie klikać w brzuszek Pajacyka [ www.pajacyk.pl ] – zasada ta wiąże się z
charytatywnym charakterem naszego stowarzyszenia.
6. Wypowiadać się kulturalnie, także do osób, które tej zasady nie przestrzegają.
7. Możliwie aktywnie uczestniczyć w dyskusji na forum.
------------------------------------------------------------ -----------------------------------------------------------
- ------------------------------------------------------------ --------
Członkowie:
1. Kilmenyy - Angela[13 grudnia]
2. Fusiatko44 – Kasia [19 listopada]
3. Alkamb – Ala [7 lipca]
4. Karolina1 – Karolina [22 października]
5. MotherChucker – Nikola [4 grudnia]
6. Magoria – Ula [26 sierpnia]
7. Blair__waldorf – Kasia [28 kwietnia]
8. CoconutP – Patrycja [2 maja]
9. Andziara_karolinka – Ania [21 stycznia]
10. Kreciolka – Sylwia [6 marzec]
11. Mammoth03 – Magda [10 sierpnia]
12. Cpt_Pchelka
13. Coco19 – Natalia [11 września]
14. Dagmarka12 – Dagmara [9 grudnia]
W nawiasach znajdują się daty urodzin członkiń Ligi, by nie zapomnieć złożyć życzeń w
tak ważnym dla każdego dniu.

* Będąc aktywną użytkowniczką naszego stowarzyszenia możesz ubiegać się o jakąś
niezwykle ważną funkcję! Do tej pory nadano niżej wymienione tytuły:

1. Klimenyy – Angela – Matka Założycielka Naszej Organizacji
2. Fusiatko44 – Kasia – Zastępczyni Matki Założycielki oraz Obrońca w Sądzie
Najwyższym LOCu
3. MotherChucker - Nikola - Zastępczyni Matki Założycielki i Główny Łącznik do Spraw
Związanych ze Sportem
4. Alkamb – Ala – Główna Odpowiedzialna za Dostarczanie Materiałów Związanych z
Charlesem ‘ Chuckiem’ Bassem
5. Magoria – Ula - Dyrektor Sekcji Postcrossingu (SP) oraz Głowna Konsultantka do
Spraw Rekreacji
6. andziara_karolinka -Ania- Zastępca Głównej Odpowiedzialnej za Dostarczanie
Materiałów Związanych z Charlesem ‘ Chuckiem’ Bassem i Zastępca Głównego
Łącznika do Spraw Związanych ze Sportem

* Na naszym forum istnieją również Organy Ścigania wszelkich forumowych trolli oraz
uczestniczek nieprzestrzegających regulaminu LOCu w osobach:

1. Blair__waldorf – Kasia – Sąd Najwyższy LOCu oraz Strażniczka porządku
2. Karolina1 – Karolina - Oskarżycielka stowarzyszenia LOCu oraz Główna Strażniczka

Najwyższym wymiarem kary jest wydalenie z szeregów naszego stowarzyszenia, nieco
łagodniejszą karą jest tzw. żółta kartka. Polega ona na wymierzonym przez sąd okresie
czasu, w którym na awatarze osądzonej musi znajdować się wizerunek Taylor Pandy
Momsen.
LINK : http://img29.imageshack.us/img29/2678/35962269.jpg

* Na naszym forum występuje również gościnnie BeautyAndStupid - Oliwia (BAS) w roli
łącznika z LOD (Ligą Obrony Damona) z forum The Vampire Diaries
------------------------------------------------------------ -----------------------------------------------------------
* Na forum działa Sekcja Postcrossingu której w skład wchodzą:
1. Magoria
2. Fusiatko44
3. Alkamb
4. Karolina1
5. Andziara_karolinka

Jeśli też interesuje Cię wymiana kartek z ludzi z całego świata, a nie wiesz o co
dokładnie chodzi – pytaj!
Nasze członkinie poza Postcrossingiem posiadają wiele innych zainteresowań i hobby .
Jednym z nich jest gotowanie. Dlatego zachęcamy do dzielenia pomysłami oraz
niezwykłymi lub całkiem zwykłymi przepisami!;)
Członkinie LOCu, oprócz GG, są też wielbicielkami innych seriali, w związku z czym
utworzyły się liczne serialowe teamy.

Teamy:
AntyElena: Kasia F., Ania
Stelena: Kasia, Patrycja, Karolina
Stefan: Kasia, Parycja, Karolina
Delena: Ala, Karolina, Kilmenyy
Klaus: Karolina, Ania, Ala
Tyler: Karolina, Ania, Kasia, Ala, Patrycja, Ula, Kilmenyy
Caroline: Karolina, Kasia, Ala, Patrycja, Ula, Kilmenyy
Damon: Ala, Karolina,
Klefan: Ania
Tyroline: Karolina, Kasia, Patrycja, Ala, Ania, Ula
Katherine: Kasia, Ania, Ala
Ezria: Kasia, Patrycja, Ala, Kilmenyy
Dean: Ala, Patrycja
Barney: Coco19, coconutP

Seriale:
PLL: Kasia, Patrycja, Ala, Kasia F., Ania, Ula, Kilmenyy
TVD: Kasia, Patrycja, Ala, Karolina, Ania, Ula, Kilmenyy
Supernatural: Patycja, Ala
Friends: Karolina, Ala, coco19
House: Ania, Ala, Kasia, Karolina, Patrycja, coco19
HIMYM: Ania, Angela, coco19, cocountP, Kilmenyy
Grey's Anatomy: Kasia F.
Bones: Patrycja
Czas Honoru: Kasia, Karolina, Kasia F.
90210: Kilmenyy, coco19
Zarządzenia, ogłoszenia, obwieszczenia :
1. Cały czas poszukujemy nowych chętnych do rozmowy. Jeżeli jesteś fanką (lub fanem)
Chucka nie bój się - pisz!
2. Jest to temat off-topowy, w którym możemy rozmawiać na wszelkie dowolne tematy,
ale pamiętając o Chucku!
3. Uprasza się, aby nowe członkinie LOCu przy wstąpieniu do stowarzyszenia,
przedstawiły się.
4. Wszelkie propozycje, sugestie, pomysły dotyczące działalności LOCu są mile widziane
i z pewnością zostaną rozpatrzone.
5. Uprasza się by obecni już członkowie czym prędzej uzupełnili brakujące dane - Imię
data Urodzin - Z góry dziękujemy.
6. Jeśli z jakiegoś powodu zostałeś wydalony z naszej Ligi wiedz, że przyjmiemy Cię z
otwartymi ramionami ponownie - ale musisz się postarać by to się nie powtórzyło ;)

Ogłoszenie wielkiej wagi:
My, tutaj zgromadzone członkinie Ligi Obrony Chucka z całą stanowczością odżegnujemy
się od tzw. Chuckistanu, którego działalność całkowicie potępiamy.
Na koniec pragniemy zaznaczyć, że jesteśmy zawsze chętne do dyskusji. Możesz brać
udział w rozmowie, nie będąc fanką Chucka, a nawet będąc jego antyfanką. O ile
uszanujesz nasze stanowisko – my uszanujemy twoje.

Zapraszamy do dyskusji !

użytkownik usunięty

Hmm co tu tak cicho??
:D
Dziś nowy odc ,,Plotkary" na CW :D
Czyli jutro na iitv już będzie :D
A teraz od piątku do soboty jest ze mną Trinixa ;D
A co u was??
Tak w ogóle co tam u was??

użytkownik usunięty

Co tu tak cichutko...??
Nie ma nikogo już od 13 dni...??
Co się wam znów stało :D ??
Jakby co ja mam wytłumaczenie dlaczego mnie nie było..:D
Ponieważ w 1 tydzień ferii była u mnie przyjaciółka (trinixa) ..
A w 2 tydzień (,który mi się skończy jutro :( ) byłam na nartach we Włoszech...
Omg..jak tam było pięknie...tyle gór i aż z około 35 tras narciarskich... :D Po prostu cudo...
A jak tam 11 odc i 12 odc Plotkary??
Jak ktoś nie oglądał to proszę nie czytać moich opinii :D

użytkownik usunięty

A więc 11 odc był.....średni.. według mnie... wkurzyła mnie tylko ten powód dlaczego B nie możne być z Ch... przez tą ,,umowę z Bogiem" nie powiem dziwny powód.. :/
I B poroniła :(...i te cofnięcie czasu w przyszłość.. głupie to było nie mogłam się połapać.. :/

A 12 odc....
Jak mnie śmieszyło jak B mówiła kiedy była pijana... xD Takie miała śmieszny głos.. :D
Albo jej cytat: Jesteś taka miła......i taka piękna"- i padła xD
Tylko mnie wkurza, że Ch znowu chcę zostać draniem...a tak mu dobrze szło być miłym...przez tego głupiego księdza...!

Nie mogę się doczekać 13 odc...Cieszę się, że..:
SPOILER
G.. wraca jaka wściekła su... :D
I że Ch się nie podda i będzie walczył o B :D

A co tam u was??

ocenił(a) serial na 8

Jak tu cicho.......boję się normalnie przez ten horror że ich dziewczynka z piłą mechaniczną wybiła xD

użytkownik usunięty
Trinixa

Sesja nastała dziewczyny niestety :P

ocenił(a) serial na 8

współczuje

użytkownik usunięty
Trinixa

tak samo współczuje ;(

użytkownik usunięty

haha, dziękuję ;) da się przeżyć ;P

ocenił(a) serial na 8

kocham jak na jest cicho...np. przed sprawdzianem xD

ocenił(a) serial na 8
Trinixa

I nadal jest cicho xD

ocenił(a) serial na 9
Trinixa

Nie musi być, jeśli ktoś się ruszy z kanapy :) W weekendy zawsze tak jest.

coco19

Zaczęłam oglądac Plotkarę i patrzę a tutaj coś znajomego- offtop:D Na forum VD zmienił nazwę ale kiedy jeszcze się tak nazywał doszedł chyba do 100-któregoś. Macie trochę do nadrobienia:) Nie czytam co tu piszecie, bo dopiero zaczęłam 3 sezon, a z pewnością są spoilery.

ocenił(a) serial na 5
alien_2

Już raczej tutaj nie praktykujemy ;)

Kejt__

Właśnie widzę, że cisza. Dziewczyny z VD są chyba bardziej zawzięte. Myślę, że ożywi się jak będą nowe odcinki Plotkary, do zobaczenia wtedy:)

ocenił(a) serial na 5
alien_2

Nie, po prostu mamy inne forum gdzie rozmawiamy ;) gossipgirl. xn. pl

ocenił(a) serial na 8
alien_2

Oj, są bardziej zawzięte, oj są:D Pewnie team Czak jesteś:D

BeautyAndStupid

No pewnie:P A to Dan zdążył już miec swój team?:P

ocenił(a) serial na 8
alien_2

No już jest chyba większy od team Czaka :D Zobaczysz potem:P Gdzie się chowałaś:p

BeautyAndStupid

No daj spokój, forum VD zrobiło się monotematyczne:P Obejrzałam już wszystkie odcinki Plotkary które są, nie wiem jak ktokolwiek może byc team dan, przecież to taka pierdoła.

ocenił(a) serial na 5
alien_2

haha, nasz offtop zaczyna zyc bez nas :D w sumie dobrze :D

Bjuti, dopiero zobaczylam ten dopisek

* Na naszym forum występuje również gościnnie BeautyAndStupid - Oliwia (BAS) w roli
łącznika z LOD (Ligą Obrony Damona) z forum The Vampire Diaries

xD

Kejt__

hehe ja ten dopisek już widziałam;P

ocenił(a) serial na 8
Kejt__

Widziałam. Nawet ktoś od was wtedy do mnie pisał:P

ocenił(a) serial na 5
BeautyAndStupid

Jak film? :D

ocenił(a) serial na 8
Kejt__

Niezły, śmieszny;D W ogóle w ostatnio w każdym obejrzanym przeze mnie filmie jest Ryan, nawet, gdy nie ma go w obsadzie:D:D I nawet coś o GG było:p Aniston się trzyma nieźle.

ocenił(a) serial na 8
alien_2

No niby tak, ale w 5 sezonie Czaku Basu jest jeszcze większą pierdołą :P A zresztą mało mnie obchodzi z kim będzie teraz Blair, może być nawet z Rufusem:D
A u dziewczyn z VD cuda się dzieją, po prostu cuda:D

BeautyAndStupid

Chuck Bass to najlepsza postac, tylko dla niego oglądam ten serial. Dan jest taki praworządny i lubi krytykowac, ale jak ma skorzystac na tym to sam kręci. I do tego ma gówniany loczek na czole;P

ocenił(a) serial na 8
alien_2

Ja go jeszcze uwielbiałam aż do połowy 5 sezonu, teraz mam go dosyć. Dziwnie chodzi i ma mało włosów na głowie:D Dan według mnie jest lepszą postacią w 5 sezonie, ale Chuck wygrywa we wszystkich poprzednich;P Ogólnie w 5 sezonie jestem w stanie znieść już chyba tylko Dorotę:D

BeautyAndStupid

Dorota jest moją mistrzynią:D Zwłaszcza jak wyzywała Chucka po polsku.
Chuck jest boski jaki był, jego włosom nic nie brakuje;p spójrz na włosy Dana, kędziorek taki;p Nie lubię go, a zaczęłam oglądac ten serial bo właśnie ten aktor mi się spodobał, a Zuzia powiedziała mi że gra w Plotkarze. Wolałam jego siostrę Jenny, ale dopiero po transformacji z przydupaski do drugiej księżniczki:)

ocenił(a) serial na 10
alien_2

O nienienie! To ja już 100000razy bardziej wolę Dana niż beznadziejną Jenny! To przez nią rozpadł się zarówno związek Chucka i Blair jak i Nate'a i Sereny! Ona jest okropna, nie było w całym serialu postaci, która wywoływała u mnie bardziej negatywne emocje niż ona!

Tibby1996

Jenny mieszała, ale była w tym dobra:D I fajnie się ubierała;p I chociaż wywoływała jakieś emocje, zawsze wiedziałam, że coś się będzie działo. A teraz jakoś ten serial oklapł;P

ocenił(a) serial na 8
alien_2

Jenny panda:(? Alien:( W VD jesteśmy zgodne chyba we wszystkim, a tutaj się chyba nie dogadamy:D Nienawidzę tej Jenny z 3-4 sezonów;P W GG nie ma takich dup jak w VD, żaden mnie nie porwał. Chociaż byłam zakochana w Chucku 1-3 sezonowym ,ale Ed jest aseksualny:D

BeautyAndStupid

Chuck porywa:D Ed jako Ed też chociaż oczywiście musi byc niski:P
Jenny była negatywną postacią ale chociaż coś się działo. Dan to chodzące nieszczęście, a dzisiejszy odcinek tylko mnie utwierdził w tym przekonaniu. Najgorszy odcinek jaki do tej pory był;p

ocenił(a) serial na 8
alien_2

Ed czasami wygląda świetnie, ale częściej mnie obrzydza:D
To prawda, Jenny zawsze umiała nakręcić akcję i mi brakuje jej mieszania, ale jej nienawidzę;p Ja tam Dana lubię. Szkoda, że 6 sezon pewnie będzie, bo ja już się męczę z tym serialem;p
Oglądasz 2 sezon GOT?

BeautyAndStupid

Tak, w ogóle nie pamiętam o co tam chodziło:D Jakieś wątki dalsze a ja jeszcze nie przypomniałam sobie poprzednich. Długo nie było tego serialu, muszę sobie poprzypominac co tam było.
Wchodzisz jeszcze na forum VD?

ocenił(a) serial na 8
alien_2

No ja też właśnie. Za dużo tych nazw wszystkich. Ale 2x00 dużo daje, 20 minut trwa. W sieci już jest 2x02. Planuję książki przeczytać, a potem znów serial:p
Wchodzę, ale bardzo rzadko. Jeśli chcesz się pośmiać to chyba wiesz gdzie wejść:>:>

BeautyAndStupid

Nie wchodzę tam bo jakoś mnie już nie bawi zasypywanie gifkami a potem 5 odpowiedzi- occhhh, accchhhh. awwwww itd.
Mam pierwszą cześc GOT w wersji książkowej ale teraz czytam coś innego. Tamto musi poczekac;)

ocenił(a) serial na 8
alien_2

Teraz tam już nie a samych gifów, tylko jakieś rozpacze:D
Co czytasz teraz?

ocenił(a) serial na 5
BeautyAndStupid

Bjuti, wy się nie dogadacie, a co dopiero ja ;D prawdziwy alien xD Ja Dana wielbię całą duszą i sercem :D

Uwielbiam teorie o chodzie Chucka xD

Kejt__

Wielbisz Dana? Za co?:D Jedna zaleta poza tym że był ładny w 1 sezonie:D To taka łajza fałszywa która wyznaje miłośc każdej dziewczynie;P

ocenił(a) serial na 5
alien_2

Ja go w pierwszym sezonie nie lubiłam, bo za łatwo i szybko oceniał wszystkich, a zwłaszcza Serenę ;) Z wyglądu też, najlepiej było w 3-4 sezonie.
Uwielbiam w nim przede wszystkim jego humor, błyskotliwy i inteligentny, dla mnie on zaraz po Blair jest sercem Gossip Girl ;) uwielbiam to jak się uzupełniają, a ich wspólne sceny to już w ogóle dla mnie coś tak doskonałego, że nie wierzę, że to się dzieje w takim dennym ostatnimi czasy serialu :D To jest dla mnie jedyna w miarę autentyczna postać, której oglądanie nie męczy. Są takie drobne szczegóły, które sprawiają, że nawet chciałabym takiego Dana ;D Chociażby że od kiedy poznał Blair nie spał z żadną inną dziewczyną ;) Strasznie podoba mi się przyjaźń jego i Nate'a, relacje z Rufusem i Jenny. To jest taki typowy chłopak w koszuli kratę, z którym można zjeść pizze na kanapie w lofcie ;D

Lubiłam Chucka w 1 i 2 sezonie, wtedy był takim powiedzmy epizodycznym czarnym charakterem i było okej ;) Ale ile można patrzeć na to, kiedy staje się karykaturą samego siebie. I sam w sobie Chuck i Chuck jako kreacja Eda. Poza tym jestem fanką Blair/Szczęście, a dla mnie to niestety wyklucza bycie również fanką Chucka, przy którym ona twierdzi, że szczęście nie jest najważniejsze ;)

Kejt__

W Chucku może mi przeszkadzac jego głos Ojca chrzestnego, bo sam Ed tak ładnie mówi, ale tak wszystko dookoła mi się podoba:D Chłopak dla mnie:D

ocenił(a) serial na 5
alien_2

A co do wyznawania miłości to robił to i tak mniej razy niż Blair (Nate, Chuck, Louis), Serena (za długa lista :P) czy Nate (Blair, Serena, Vanessa, każda quest starr xD) ;P On powiedział to z tego co pamiętam tylko Serenie i Vanessie ;)

Kejt__

I Blair bo już się kręcił dookoła niej ale masz rację, że wyznania skierowanego wprost do niej nie było.Ale wiesz co mnie wkurza? Blair jest krętaczką i tego nie ukrywa, wszyscy wiedzą że zawsze coś kombinuje. Dan to krytykuje ale jak przyjdzie co do czego to sam wszystko robi żeby było po jego myśli kosztem innych. Chocby jak był razem z Blair na stażu:P Zepsuł jej plan bo myślał, że ona zepsuje jego. Co to w ogóle za wytłumaczenie?
Z wyglądu też mi się nie podoba, może dlatego że nie lubię koszul w kratę i jedzenia pizzy przed telewizorem. Uważam, że Chuck i Blair to najbardziej stały związek bo moga byc z różnymi osobami a w końcu i tak do siebie wracają. W tym przypadku też tak będzie.
I zobacz jak Blair się źle ostatnio maluje, chyba Dan tak na nią wpływa:D:D

ocenił(a) serial na 5
alien_2

Właśnie dla mnie Leighton od odcinka walentynkowego w końcu dobrze wygląda, bo przez pewien czas to jak stara baba po prostu :D

Spoko, Dan nie jest niewinny, swoje za uszami ma i to też sporo ;) Ja to widzę tak, że oni oboje, Dan i Blair dorastają przy sobie, ucząc się akceptacji, zrozumienia, poznawania drugiego człowieka. ten okres na stażu był właśnie taką próbą czy mogą zbudować jakąś przyjaźń i sobie zaufać, bo wcześniej byli teoretycznie 'wrogami' :D

Kejt__

Ale Dan i Blair nie będą miec takich scen jak z Chuckiem:D Już widzę, że będa nudną parą a z Chuckiem to był ogień, nawet jak się kłócili. Uwielbiam scenę Rolling in the deep z ostatniego odcinka 4 serii, idealny odcinek jeśli chodzi o Chucka i Blair. I on jej nie popsuł ślubu bo ją kocha, chciał żeby sama taką decyzję podjęła a Dan oczywiście swoje. Chuck zrobił się przy Blair dojrzalszy:)

ocenił(a) serial na 5
alien_2

Odbieramy to tak w 100% inaczej, że chyba nie ma co ciągnąc tej dyskusji :D Dla mnie sceny z Chuckiem były nudnym odgrzewanym kotletem, a finał 4 sezonu jest dla mnie porażką narracyjną. Co do jego dojrzałości to już w ogóle mogłabym litanie napisać ;D Także nie ciągnijmy tego :D

Kejt__

Ale miło podyskutowac z kimś kto kulturalnie i merytorycznie przedstawia swoje zdanie:D

ocenił(a) serial na 8
alien_2

Ja już Chuckowi sprzedaż za hotel wybaczyłam, ale nie wybaczę tego jaki jest teraz:D:D Edowi się nie chce grać i wychodzi taka kluska:D

BeautyAndStupid

Chuck chyba ma byc taką kluską:/ Mam nadzieję, że napiszą mu jakąś ładną scenę:D

ocenił(a) serial na 8
alien_2

W 5 sezonie podobały mi się przeprosiny bardzo. Dalej nie ma nic:(