myślę że zaczynała coś do niego czuc po paru pierwszych odcinkach, wbrew temu co okazywała i sobie wmawiała, a z pewnością jej uczucia się pogłębiły po jej pierwszym razie z nim. Przynajmniej jak tak to widzę. ;)
Ja myślę, że po ich pierwszym razie, bo wcześniej traktowała go tylko jak przyjaciela.
po ich pierwszym razie chciała jeszcze być Nate'm .. i była z nim .. poszła z nim na bal itd. wtedy Chuck wyleciał gdzieś bo nie mógł na nich patrzec ( Chuck wczesniej zakochał się w Blair .. w odcinku Victrola), gdy Chuck wrócil zaczął szantażowac Blair, że powie Nate'owi o ich pierwszym razie i Blair musiała się trzymać z dala od Nate'a .. w końcu zazdrosna i zdenerwowana na Blair Jenny (podsłuchując rozmowę Dana i Sereny) powiedziała Natowi .. i tak rozpadł się związek Nate'a i Blair i przyjaźń Chucka i Blair .. i przyjaźń Nate'a i Chucka. Po tym wydarzeniu chyba sobie Blair wszystko przemyślała i pogodziła się z Chuckiem na weselu u Lilly i Barta (słynna mowa Chucka).. a Nate był już wtedy z Vanessą.
Taki skrócik ;)
Wiem, że po ich pierwszym razie chciała być jeszcze z Natem, bo go kochała. Ale myślę też, że już wtedy Chuck nie był jej całkiem obojętny, ale nie umiała się do tego przyznać przed samą sobą (Np. scena gdy poszła z nim do lóżka po swoich urodzinach, gdy Nate ją wystawił, myślę że nie zrobiła by tego ponownie gdyby nic nie czuła).
Tą scenę można różnie interpretować 1) chciała pocieszenia po utracie Nate'a albo 2) pożądała Chucka, szczególnie po jego wyznaniu, że ją "lubi" .. moim zdaniem dobrze, to rozegrali w serialu, że nie od razu po ich pierwszym razie byli razem .. bo wtedy by wyszło, że związki w tym serialu nic nie znaczą a Blair była z Nate'm para "od przedszkola", zresztą ich uczucie narastało.. i była taka ciekawość czy będa razem czy nie.
Racja :)
Chociaż uważam że uczucie Nate'a do Blair nie było takie silne, bo inaczej mógłby jej wybaczyć tą "zdradę", chodź to nawet nie była zdrada, bo oni nie byli już wtedy razem. Sam ranił ją tyle razy, a ona za każdym razem mu wybaczała (sex z Serena, wyznanie miłości Serenie na balu maskowym itd.).
Chodź to może ta męska duma, że nie chce mieć dziewczyny która spała z jego przyjacielem.
Też wtedy byłam rozgoryczona, że jej nie wybaczył .. tym bardziej po tym jak to ich uczucie rozkwitło na nowo (pisał do niej listy miłosne .. żeby ją wybawić od odpowiedzialności sam zgłosił się, że to on miał klucz na szkolny basen i to on zrobił imprezę, po której inny uczeń wylądowal w szpitalu). Myslę, że chodziło mu o to, że on katował się myślą o tym jaki on jest zły a ona dobra dla niego (dlatego robił te dobre rzeczy) a jak wyszło na jaw, ze ona też święta nie jest to wtedy strasznie się wkurzył + fakt, że nie wiedział wcale, że pomiędzy Blair i Chuckiem było coś więcej .. wiedział, ze Chuck jest podrywaczem i przeleciał by każdą laskę i mógł pomyśleć, że ona z nim to zrobiła tylko dla zemsty, wyrównania rachunków itd. Poza tym, myślał, że był jej pierwszym facetem w "łóżku" a tu się okazało, że nie.
Też byłam zła, bo chciałam żeby Blair i Nate byli razem, podobali mi się jako para. Jeszcze jak on zaczął się tak starać to już w ogóle. Dopiero potem pokochałam Chair, ale na początku Chuck mnie wkurzał, że się tak mieszał pomiędzy B i N. A przecież Nate to jego najlepszy przyjaciel, a on się tak zachowywał. Rozumiem, że się zakochał ale bez przesady.
Ach .. znowu bym obejrzała.. ale już nie ma kinomaniaka... musze poprosić kogoś żeby mi sciągnął wszystkie serie. ;)
Ja oglądam na anyfiles. Brak limitów, nie trzeba się logować dla mnie spoko ;)