PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=136269}

Plotkara

Gossip Girl
2007 - 2012
7,7 108 tys. ocen
7,7 10 1 108388
6,5 12 krytyków
Plotkara
powrót do forum serialu Plotkara

Jezuu! Kocham książkę "Plotkara"! Czytam już jej 5 część i nawet nie miałam pojęcia, że zrobili na jej podstawie serial!
Z tego co tu czytam, to niedługo na tvn7 zacznie się drugi sezon serialu. Jeśli ktoś wie, to mógłby mi zdradzić od kiedy się on zaczyna?

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 8
freepick

nie czytałam książek, ale słyszałam, ze są zupełnie inne niż serial. Więc nie do końca można je z nim porównywac.

freepick

dzięki Wam za odpowiedzi ;)
co do książek to nie wiem czy są w księgarniach, ja wypożyczam je w miejskiej bibliotece, czytam już 5 część. A ile ich jest, to trudno mi powiedzieć.. nie wiem, około 10, tak myślę. I jeszcze jakieś wstępne czy ogólne 3, ja tam dokładnie nie wiem, więc mniejsza o to.
Tak czy inaczej też wydaje mi się, że są zupełnie inne niż sam film, bo postacie które tu w filmie są gościnnie, jak np. Aaron - tam pojawiają się na porządku dziennym, gdzie jest on bratem Blair.
No ale cóż. Skoro wszyscy tak chwalą ten serial to i on musi być niezły. A co lepsze - książka czy serial, to się jeszcze przekonamy.. :)

elineyssxd

Ha, i jeszcze coś.
Czy można je znaleść w sieci, to też nie jestem pewna. Ale autorką jest Cecily von Ziegesar.
Grubość książki w każdym tomie jest mniej więcej taka sama, ale nie umiem określić czy jest tego dużo, czy mało. Dla każdego inaczej.
Może wydawać się gruba, ale mi czytanie bardzo szybko idzie, ponieważ jest pisana prostym językiem i co najważniejsze-jest bardzo wciągająca.

freepick

książek jest 11 plus 2 części prologu czyli 13 razem. serial z książek zapożyczył tylko postacie. jedynie pierwszy odcinek jest streszczeniem pierwszej części. Ale i tak kocham zarówno książki jak i serial bo sa wspaniałe.

ocenił(a) serial na 6
elineyssxd

Drugi sezon na TVN7 zacznie się 27 września i będzie nadawany w każdą niedzielę o 12:00. Na pewno będą jeszcze powtórki o innej godzinie.

Przypominam też, że wszelkie pytania i posty dotyczące wymiany plików online bez zgody ich autorów są na Filmwebie niezgodne z regulaminem. Nie ja ustalam zasady. ;)