Zauważyliście to? Naprawdę moda na sukces. Każdy z każdym spał.
Serena - Nate, Dan
Blair - Nate, Chuck, Dan (przyszły odcinek niestety)
Jenny - Chuck (jako jedyna spała z jednym chłopakiem, ale to i tak ona jest nazywana
największą kur*ą bo zniszczyła Chair :D)
Vanessa - Nate, Dan, Chuck
Chuck - Blair, Vanessa, Jenny, Georgina
Nate - Serena, Blair, Vanessa
Dan - tak samo jak Nate + Georgina
Oczywiście nie wliczam tych pobocznych romansów, bo ich było mnóstwo. Samych "pań do
towarzystwa" Chucka nie dałoby się zliczyć :D. Nie zdziwiłabym się gdyby połączyli jeszcze C
z S. Z resztą, chyba nikt by już się nie zdziwił. Denerwuje mnie już takie coś. Zamiast
wymyślać porządną akcje, to wymyślają kolejne romanse.
Nie kapuję tylko dlaczego nagle ktoś doszedł do takiej konkluzji ze Plotkara = Moda na sukces. Akurat w 5 sezonie postecie są mniej rozwiązłe niz kiedykolwiek.
Chuck - zadnej wzniejszej miłostki - pewnie jakies prostytutki na boku, raz seks z Alessandrą
Dan- z nikim nie spał 1,5 roku
Serena - cud na niebie - z nikim nie spała calutki sezon, a umawiała się tylko z Maxem
Blair - w tym sezonie spała do 5x17 tylko z Louisem.
Serio - nie mozna akurat tego sezonu posądzać o puszczalstwo. To własnie w sezonach 1 i 2 i 3 najbardziej krzyżowali bez sensu ze sobą postacie. Zwłaszcza Vansessa przechodziła z rąk do rąk - przypomnę zwłaszcza głupi wątek jak przespala się z Chuckiem sic!
Nikomu nie przeszkadzało jak w 1 sezonie dziewicza Blair w tym samym tygodniu zaliczyła i Chucka i swgo dawnego narzeczonego -Nate? A moze jak ni z gruchy ni z pietruchy przespała się z Carterem ( to był Carter? w 2x18 po przedstawieniu - sam nie pamiętem) albo jak Serena rozkładała nogi przed kazdym w 3 sezonie, a moze lepiej Dan w 3 sezonie spał po kolei z Georginą, Olivią, Vanessą by w finale znou ujadać za Sereną. Wtedy to była rzeczywiscie masakra. Jakby bohaterowie byli tak wstrzemięźliwi jak teraz to by nie było tego problemu.
Ale pewnie pojawił się ten temat bo ktoś nagle doszedł do przekonania ze Plotkara = Moda na sukces bo Dan i Blair się do siebie zbliżyli - akurat ich wątek jest budowany 2 sezony - w wielkich bólach i wielkiej powolności. Daj Bóg by tak ostrożnie planowali te wszystkie romanse to by nie było tej wielkiej kupy co się zrobiła.
Myślę, że nie o to chodziło autorce postu i nie dlatego go napisała. Ja mam takie same odczucia. Tu chodzi o to, że praktycznie każdy bohater spał z każdą bohaterką.
Był taki moment (2sezon), że Vanessa spotykała się z Natem, ale o coś się pokłócili, a w tym samym czasie Blair się nim zainteresowała, wtedy Chuck się zdenerwował i zaczął spotykać się z V, nawet się z nią przespał i to wszystko tylko dla zemsty.
Albo Jenny całowała się z Natem (2x09), V to zobaczyła, a później jak gdyby nigdy nic znowu są przyjaciółkami, a Vanessa jest z Natem.
U nich wszystko jest takie łatwe. Przespałaś się z moim chłopakiem? No nic, trochę się pofocham, prześpię się z twoim i znów będziemy przyjaciółkami. Tylko jeszcze wyślę coś na ciebie do plotkary.
Własnie ta pamięc selektywna bohaterów mnie strasznie irytuje. Nate zachowuje się jakby z Blair go nic nigdy nie lączyło, tak samo nie miał nic do tego ze Vanessa spotyka się z Danem - niestety taki urok "teen drama" - w pewnym sensie to konieczność by robić im dziury w pamięci bo inaczej faceci by z zazdrości się pozabijali a kobiety ostatni włos z głowy powyrywły. Dobrze to było w 4 sezonie u Chucka - chcieli go "czyms zająć" na kilka odcinków to wprowadzili Raine i Ewę - skonczył się ich wątek - zniknęły z serialu - nikt o nich nie pamięta. Trochę mi szkoda Dair ze najpierw musieli zrobić przez pierwsze 3 sezony prostytutki i alfonsów z bohaterów zanim wzięli się za ich wątek - jest on o wiele więcej warty i nie zasługuje na porównanie z taką jednoodcinkową Vanessą i Chuckiem.
mi chodzi o to że wszyscy główni bohaterzy idą ze sobą do łóżka. po co łączyć na siłe każdego z każdym, skoro nawet do siebie nie pasują? a przy Dair to stało się najbardziej zauważalne i już wiele razy spotkałam się z porównywaniem plotkary do mody. po za tym nie chodzi tylko o sezon 5, chodzi mi o wszystkie sezony plotkary, jakoś trudno żebym napisała o tym przy trzecim sezonie, kiedy jeszcze nie udzielałam się na tym forum.
Dan- z nikim nie spał 1,5 roku
wierzysz w to :-)? żeby zdrowy facet nie spał z kobieta tyle czasu :-)?
Plotkara=Swingersi haha
No nie spał :P - raz tylko "prawie" się przespał z Charlie/Ivy bo był rozżalony odrzuceniem Blair i chciał o niej zapomniec ale się opamiętał i nie zrobił tego. Potem w 5 sezonie Chuck mu nawet prostytutki wynajął (dobry przyjaciel :D) ale ten poleciał 5 minut później uchlany i zdesperowany do Blair :P
Pewnie dlatego mu teraz w łóżku nie wychodzi - praktycznie prawiczek się z niego zrobił :D