PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=136269}

Plotkara

Gossip Girl
2007 - 2012
7,7 108 tys. ocen
7,7 10 1 108373
6,5 12 krytyków
Plotkara
powrót do forum serialu Plotkara

Plotkara

ocenił(a) serial na 9

Czy jako chlopakowi ten serial przypadnie do gustu czy jest to kolejna produkcja dla dziewczyn?

ocenił(a) serial na 4
Digital_boy

zalezy od faceta. ;p
ale raczej chyba nie.

Punk_Queen

ta ,,produkcja'' normalnej BABIE nie przypadnie do gustu , a co dopiero chłopakom... także każdemu , kto nie przebywa w klinice psychiatrycznej , nie radze oglądać , tego szajstwa !!

Phoebe123

jestem chłopakiem i uważam, że serial nie jest tylko dla Pań, choć sprawy mody wydawać się mogą skierowane bardziej do płci pięknej.

przy okazji chciałbym poruszyć inną kwestię. Nie chciałem zakładać nowego tematu, ale może byłoby jednak warto. otóż... jak pewnie większość z Was oglądaliście również inny serial scenarzystów GG - "The O.C.", w Polsce znany dzięki TVN pod tytułem "Życie na fali".

Jak dla mnie, pomijając aspekty scenariusza czy lokalizacji, historia ma podobny schemat. Jest osoba wyraźnie dominująca - Blair/Summer, blondynka z poważnymi problemami Serena/Marissa, chłopak dziewczyny z problemami Dan/Ryan, laluś Nate/Luke.

oczywiście GG to nie 100% kalka The O.C., ale znamiona podobieństwa są, musicie przyznać?

w GG bardzo podobają mi się postacie rodziców, zwłaszcza mama Sereny i ojciec Dana. dają cenne rady, które mogą wydawać się płytkie, proste i po prostu "cliche", ale myślę że są godne zastanowienia.

jak dla mnie GG słabsza od The O.C., przynajmniej jak na razie i oby nie powieliła schematu "Życia na fali".

użytkownik usunięty
simpin

Mi na pierwszy rzut oka również GG wydało się bardzo podobne do O.C., ale po obejrzeniu całego sezonu stwierdziłam, że O.C. zostaje daleko w tyle za GG - Życie na fali było w porównaniu do tego nudne jak flaki z olejem i takie zbyt "grzeczne", nie potrafiłam się przekonać do prawdziwości bohaterów tego serialu, a w GG nie miałam z tym problemów. W Plotkarze jest więcej akcji, humoru oraz jest bardziej ukazane, jak żyje dzisiejsza młodzież (ciągłe imprezy, eksperymenty z dragami - np. S i G, z koleżankami - PidżamaParty u B, częsta zmiana partnerów itp. itd.)...

ocenił(a) serial na 10

Nie jest to na temat ale chce nawiązać do wypowiedzi ash.Nie rozumie takich ludzi, jęsli ci sie serial nie pododba to ok, ale po co narzucać innym swoje zdanie nie podoba ci sie to zachowaj to dla siebie przstan ogladac i koniec.Jesli ten serial to badziewie to po co kuzwa wchodzisz na to forum jak cie ten serial nie interesuje!!!!!

aga49_

Zgadzam się z tym, że serial jest (BARDZO) podobny do The O.C.

A co do tematu, to jestem chłopakiem i mi się serial podoba ;)

max_c

mi sie serial nie podoba mimo to że interesuję sie modą:)
ale wszystkiego sie nie lubiD

ocenił(a) serial na 10
dotha

Plotkara nie jest ani troche podobna do the o.c, oba seriale opieraja sie na zyciu bogatych i pieknych ale to dwa różne światy akcja, scenariusz, bohaterowie, otoczenie itp.

aga49_

Zdecydowanie nie należy ich ze sobą porównywać, jedyną ich wspólną cechą jest reżyser. Plotkara to ekranizacja książki, a nie wyssany z palca z scenariusz : )

ocenił(a) serial na 8
japierdacze

Zgadzam się ;)
A wracając do tematu to serial jest zarówno dla dziewczyn jak i chłopaków ;D w końcu to opowieść o nastolatkach obojga płci więc oglądać go możemy wszyscy... chociaż czasami wkurza mnie gdy to oglądam a mój brat przychodzi i ogląda ze mną ;P