PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=136269}

Plotkara

Gossip Girl
2007 - 2012
7,7 108 tys. ocen
7,7 10 1 108232
6,4 10 krytyków
Plotkara
powrót do forum serialu Plotkara

Polskie dno...

ocenił(a) serial na 6

W USA, Anglii, Australii, Francji i nawet w Niemczech roi się seriali dla młodzieży. "Życie na Fali", "One tree hill", "Plotkara", "Veronica Mars".... mają fajną fabułę, postaci, przede wszystkim opowiadają o życiu nastolatków. Są ciekawe i robione z kunsztem. A u nas? Pokażcie mi jakiś serial przeznaczony dla nas? NIC! Kompletne dno...No może nie licząc wątków Natalki w M jak Miłość, Oli i Daniela w Na Wspólnej, i Huberta i kogoś tam jeszcze w Barwach szczęścia...Same tasiemce, pozbawione kunsztu, bawry i tego czegoś co przyciąga. Można policzyć na palcach jednej ręki fajne SERIALE...seriale dla młodzieży za granicą, przyciągają widzó, producenci zarabiają na nich krocie ponieważ to właśnie młodzież i starsi ludzie najczęściej oglądają seriale. W naszym państwie ważniejsi są ci drudzy ponieważ nikomu nie chce się wyprodukować ciekawego serialu dla nas....eh

ocenił(a) serial na 9
kolka_2

Ja również uważam że w naszym kraju nie ma ciekawych seriali. Wszystkie seriale są takie same, sztuczne, nie ekscytują i widać że robione są za małe pieniądze. W to co się dzieje w Amerykańskich serialach jestem w stanie uwierzyć, bo są aż tak realistyczne. Ale wydaje mi się że raczej jeszcze długo poczekamy na dobry serial na poziomie. Na razie zadowalam się serialami amerykańskimi.

aniolek_266

a ja uważam że dobrze że Polacy takich serial NIE robią - przecież oni by zniszczyli każdy serial młodzieżowy, nie mają doswiadczenia w takich sprawach, zapewne wzorowaliby się na serialach z za oceanu? i po co? by powielać te same wzorce?

ocenił(a) serial na 9
egoistka94

może też dlatego nie robią serialni dla młodzieży, bo nie wiedzą jak. Czyli nawet dobrze że nie robią, bo zrobiliby to źle.

aniolek_266

dokładnie. Pewnie gdyby jakiś się pojawił, wszyscy równo by go zjechali, za obsadę, pomysł itd. Więc naprawdę wole te zagraniczne.

ocenił(a) serial na 10
kolka_2

Przecież są polskie seriale młodzieżowe, np. Do dzwonka, Tancerze. Niestety efekt pracy reżyserów i aktorów nie powala, chociaż Tancerzy nawet lubiłam.

szaniawska11

no do dzwonka serial trwa 5 minut :)

szaniawska11

"Do dzwonka? To raczej (mini) serial dla dzieci, nie dla młodzieży...
O "Tancerzach" nie będę się wypowiadać bo nie oglądałam.

ocenił(a) serial na 10
yvonneD

NARESZCIE ! Nareszcie ktoś myśli podobnie do mnie. Brakuję w Polsce serialów młodzieżowych. Chętnie bym obejrzała jakiś. Wiem że nie był by równie dobry jak te zagraniczne, ale i tak powinni zrobić jakiś.

ocenił(a) serial na 8
meel

Ja sie ciesze, ze w Polsce nie pojawil sie (przynajmniej do tej pory) zaden serial dla mlodziezy. Trudno by bylo stworzyc cos interesujacego w polskich realiach, moje pytanie brzmi tez: po co? Jest tyle dobrych seriali z USA, gdzie latwo jest uwierzyc w rozne pokrecone historie. Moze wlasnie dlatego, ze nie znamy ( przynajmniej wiekszosc z nas) prawdziwego zycia w Stanach. "American Dream", z dnia na dzien "KAZDY" moze stac sie slawny. W Polsce mozemy ogladac np. watek Bozenki z Klanu, czy Daniela w "Na Wspolnej" i szczerze, nic interesujacego, nudne i sztucznie zagrane. Chyba nie zainteresowalby mnie polski serial o mlodziezy. Gdyby nawet poczatek bylby udany, to zabrakloby pozniejszych watkow. Co mozna by bylo w Polsce wymyslic? Narkotyki, imprezy, alkohol, przemyt, porwania, zdrady i co jeszcze? Nie, ja za taki serial dziekuje. Co nie zmienia faktu, ze to chyba "wiekszy" problem w Europie, Niemcy - porazka, sztuczne aktorstwo i takie akcje, ze przykro ogladac. Nic dziwnego, ze amerykanskie seriale ciesza sie tutaj taka popularnoscia.