W USA, Anglii, Australii, Francji i nawet w Niemczech roi się seriali dla młodzieży. "Życie na Fali", "One tree hill", "Plotkara", "Veronica Mars".... mają fajną fabułę, postaci, przede wszystkim opowiadają o życiu nastolatków. Są ciekawe i robione z kunsztem. A u nas? Pokażcie mi jakiś serial przeznaczony dla nas? NIC! Kompletne dno...No może nie licząc wątków Natalki w M jak Miłość, Oli i Daniela w Na Wspólnej, i Huberta i kogoś tam jeszcze w Barwach szczęścia...Same tasiemce, pozbawione kunsztu, bawry i tego czegoś co przyciąga. Można policzyć na palcach jednej ręki fajne SERIALE...seriale dla młodzieży za granicą, przyciągają widzó, producenci zarabiają na nich krocie ponieważ to właśnie młodzież i starsi ludzie najczęściej oglądają seriale. W naszym państwie ważniejsi są ci drudzy ponieważ nikomu nie chce się wyprodukować ciekawego serialu dla nas....eh
Ja również uważam że w naszym kraju nie ma ciekawych seriali. Wszystkie seriale są takie same, sztuczne, nie ekscytują i widać że robione są za małe pieniądze. W to co się dzieje w Amerykańskich serialach jestem w stanie uwierzyć, bo są aż tak realistyczne. Ale wydaje mi się że raczej jeszcze długo poczekamy na dobry serial na poziomie. Na razie zadowalam się serialami amerykańskimi.
a ja uważam że dobrze że Polacy takich serial NIE robią - przecież oni by zniszczyli każdy serial młodzieżowy, nie mają doswiadczenia w takich sprawach, zapewne wzorowaliby się na serialach z za oceanu? i po co? by powielać te same wzorce?
może też dlatego nie robią serialni dla młodzieży, bo nie wiedzą jak. Czyli nawet dobrze że nie robią, bo zrobiliby to źle.
dokładnie. Pewnie gdyby jakiś się pojawił, wszyscy równo by go zjechali, za obsadę, pomysł itd. Więc naprawdę wole te zagraniczne.
Przecież są polskie seriale młodzieżowe, np. Do dzwonka, Tancerze. Niestety efekt pracy reżyserów i aktorów nie powala, chociaż Tancerzy nawet lubiłam.
"Do dzwonka? To raczej (mini) serial dla dzieci, nie dla młodzieży...
O "Tancerzach" nie będę się wypowiadać bo nie oglądałam.
NARESZCIE ! Nareszcie ktoś myśli podobnie do mnie. Brakuję w Polsce serialów młodzieżowych. Chętnie bym obejrzała jakiś. Wiem że nie był by równie dobry jak te zagraniczne, ale i tak powinni zrobić jakiś.
Ja sie ciesze, ze w Polsce nie pojawil sie (przynajmniej do tej pory) zaden serial dla mlodziezy. Trudno by bylo stworzyc cos interesujacego w polskich realiach, moje pytanie brzmi tez: po co? Jest tyle dobrych seriali z USA, gdzie latwo jest uwierzyc w rozne pokrecone historie. Moze wlasnie dlatego, ze nie znamy ( przynajmniej wiekszosc z nas) prawdziwego zycia w Stanach. "American Dream", z dnia na dzien "KAZDY" moze stac sie slawny. W Polsce mozemy ogladac np. watek Bozenki z Klanu, czy Daniela w "Na Wspolnej" i szczerze, nic interesujacego, nudne i sztucznie zagrane. Chyba nie zainteresowalby mnie polski serial o mlodziezy. Gdyby nawet poczatek bylby udany, to zabrakloby pozniejszych watkow. Co mozna by bylo w Polsce wymyslic? Narkotyki, imprezy, alkohol, przemyt, porwania, zdrady i co jeszcze? Nie, ja za taki serial dziekuje. Co nie zmienia faktu, ze to chyba "wiekszy" problem w Europie, Niemcy - porazka, sztuczne aktorstwo i takie akcje, ze przykro ogladac. Nic dziwnego, ze amerykanskie seriale ciesza sie tutaj taka popularnoscia.