Czy ktoś z Was czytał książki, jakie macie po nich wrażenia? Lubię czasem przeczytać coś
lekkiego, a z racji tego że pierwsze 3 sezony GG były genialne i na każdy odc czekałam z
niecierpliwością, pomyślałam, że może warto byłoby przeczytać książki.
warto, aczkolwiek nie gwarantują one takiej dawki spisków, złośliwości Blair, postacie są tam inaczej przedstawione np. Eric, Chuck. Druga sprawa to jest problem ze znalezieniem e-booków np ja przeczytałam do Wejście Carlsów. Plotkara 12 więc też mam prośbę do Ciebie jeśli znasz księgarnie gdzie można kupić wszystkie części albo znalazłabyś dalsze e-booki czy mogłabyś dać mi znać? :)
Moim zdaniem nie warto. Jeśli naprawdę lubiłaś serial to nie polecam- sama przeczytałam półtorej części i żałuję poświęconego czasu. Wiele pozmienianych wątków, inne charaktery postaci, niż to co znamy z serialu, cholernie to wszystko irytuje.
Ja te książki czytałam jeszcze przed pojawieniem się serialu i wtedy bardzo mi się podobały, choć na początku wydają się trochę specyficzne, jak się już wciągnie w ich klimat to naprawdę czyta się bardzo przyjemnie.
Aczkolwiek rzeczywiście jest dużo zmian, w stosunku do serialu, jeżeli nie będzie ci to przeszkadzało i będziesz potrafiła zapomnieć o niektórych wątkach z serialu, to myślę że warto :) Choć na pewno wiele rzeczy będzie cię razić.
ja polecam książki o przygodach Jenny H, to jest o tym jak Jenny musiała opuścić NY i pojechać do szkoły z internatem... niestety nie wiem jaki nosiła tytuł ta seria... a chciałabym się dowiedzieć ;)