Plotkara

Gossip Girl
2007 - 2012
7,7 109 tys. ocen
7,7 10 1 108986
6,6 11 krytyków
Plotkara
powrót do forum serialu Plotkara

Czy dobry serial? Warto? Lubię 90210 i tak się zastanawiam, czy ten ten przypadnie mi do
gustu.

ocenił(a) serial na 10
Indra_5

Wydaje mi się, że Ci się spodoba. Obejrzałam , co prawda tylko pierwszy sezon 90210, ale już po tym uważam, że GG jest lepiej zrobionym serialem. Chociaż mam zamiar kiedyś obejrzeć 90210 do końca Ciekawe postacie świetnie wystylizowane, ujęcia NY, życie elit z Upper East Side czego chcieć więcej;) Bohaterowie są różnorodni, wątków też jest kilka - każdy znajdzie coś dla siebie. Wszyscy moi znajomi, którzy oglądają 90210 oglądają też GG, więc myślę, że powinnaś spróbować. Jak zaczniesz oglądać, na pewno nie pożałujesz. Pierwsze sezony są naprawdę świetne.

Ann11000

Jestem po 2 odcinku i na razie oglądam dalej. Boję się, że będzie za dużo intryg, ale może dam radę :) Przeraża mnie to życie ludzi z komórkami w każdej sekundzie życia :)!
No i różni się od 90210. Ten wydaje się być trochę bardzie realny.

ocenił(a) serial na 10
Indra_5

Dasz radę. Te wszystkie intrygi sprawią tylko, że jeszcze bardziej będzie Ci się chciało oglądać. Nawet te komórki dodają realizmu. W końcu teraz nikt nie potrafi bez nich żyć.

Indra_5

http://plotkarka1.blogspot.com

Indra_5

Jakiej odpowiedzi sie spodziewasz :-)? Piszemy o ''Plotkarze'', tzn, ze lubimy oglądać.

Hans_Kloss

A, że na przykład, porównanie do 90210 by nie było trafione :) że ktoś napisze, że inny typ niż 90210 (jeżeli tak by było :) )

ocenił(a) serial na 9
Indra_5

ja oglądam i 90210 i GG i jestem na bieżaco z obydwoma serialami ;)
nie da sie porównac tych seriali, ale jesli ktoś lubi GG to polubi 90210 i odwrotnie ;)

Indra_5

Serial genialny do końca trzeciego sezonu (no i możę tak do połowy czwartego), później moim zdaniem nie warto.

Marzann

Sądzę, że i przez czwarty sezon można się przemęczyć. Niestety, sezon piąty to już zero pomysłu na fabułę...
Jednak faktycznie złota era tego serialu skończyła się wraz z sezonem trzecim.

użytkownik usunięty
anes77

Nie warto. Ewentualnie do trzeciego sezonu bo reszta to już totalna porażka.

użytkownik usunięty
Indra_5

Ja uważam, że jak najbardziej warto:) Pierwszy, drugi, trzeci i chyba jeszcze coś czwarty sezon - na prawdę warto. Co dalej, czy będzie chciało ci się oglądać, to już zobaczysz. Pierwsze sezony polecam, następne są już tylko ciągnięte na siłe. Ja zaczęłam oglądać już bardzo dawno, dlatego może wciąż oglądam - bardziej z przyzwyczajenia, niż z chęci, ale cóż :)
Też oglądałam 90210, ale tylko pierwszą serię, później słyszałam same głupoty o tym i jak na razie nie widzi mi się dalsze oglądanie:) Aczkolwiek, mam w planach się wziąć za to i obejrzeć do końca, ale to kiedy indziej:)
Polecam jeszcze seriale takie jak Pamiętniki Wampirów, Tajemny Krąg, czy Słodkie Kłamstewka. Niech cię żaden tytuł nie odrzuci bo "nie ocenia się książki po okładce":)

Ja po czwartym sezonie też oglądałam z przyzwyczajenia, ale niedawno sobie darowałam. To co się tam teraz dzieje niszczy moje dobre zdanie o tym serialu.

użytkownik usunięty
Marzann

ja jak coś zaczynam to lubię kończyć :) Dlatego wytrwam do końca :) Na przykład właśnie obejrzałam 22 odcinek, który na prawdę bardzo mi się spodobał :)

użytkownik usunięty

polecam! najlepszy serial wg mnie. super intrygi, świetni aktorzy, niebanalne problemy - 40minut relaksu ;)

ocenił(a) serial na 9
Indra_5

Warto, ale tylko 3, ewentualnie 4 sezony, bo te byly swietne! troche gorzej z 5, ale jak najbardziej polecam

ocenił(a) serial na 10
Indra_5

Trochę późno zaczęłaś oglądać. Masz do nadrobienia kilka sezonów... Ale warto!

ocenił(a) serial na 9
Indra_5

ten serial jest chyba nawet lepszy od 90210

użytkownik usunięty
kala996

dla mnie zdecydowanie lepsza jest Plotkara, ale pierwsze sezony :) Gdybym nie oglądała na bierząco plotkary, tylko miałabym nadrabiać ostatnie serie - na pewno bym nie dała rady. 90210 jest pod tym względem lepsze, bo wciąż (jestem na 4 sezonie, zaczynam) coś się dzieje i jest fajne. GG mnie już trochę nudzi, chociaż ostatni odcinek był dobry:)