Ponawiam ten temat i zamieszczam moje ulubione cytaty z Plotkary
1.Czas się ukryć za wielkimi okularami Chanel i ... czas na show!
2.Słodkie oblicze diabła
3.Kiedy już myślisz, że kogoś poznałaś, odkrywasz, że w ogóle go nie znasz
4.obieta od razu lepiej sie czuje gdy postanawia nie byc zdzira
( ten cytat jest boski)
5."...odkryje przed wami przeszłość i ujawnię skrywane sekrety, bo wiem wszytsko, a to, czego nie wiem, z poświęceniem wymyślę."
6."W końcu znalazla prawdziwą milość.Milość, która potrwa jakieś trzydzieści sekund.
7.Takie jest życie, skarbie. Zacznij się przyzwyczajać
I moj ulubiony Cytat -three words. say it and i'm yours
Zachecam do wpisywania swoich cytatow, i analizowania ich
XOXO
Chuck , w odcinku o testamencie jego ojca.
prawnik: ... od teraz on bedzie twoim prawnym opiekunem. zgadzasz się?
Chuck: Godzina policyjna?
Jack: Nie
Chuck: Dziewczyny mogą nocować?
Jack: tak
Chuck: zgadzam się.
Chuck kiedy nie chce przeczytać listu od ojca, mówi:
- doskonale wiem, co będzie w tym liście. rozczarowałeś mnie jako syn . umarłbym ze wstydu, gdyby nie to, że już jestem martwy. ( czy coś takiego ) ;d
kiedy C i B mieli ze sobą spać i w końcu C przyszedł:
B: Co tak długo?
C: Jeśli myślisz, że to było długo, to nie wiesz na co się piszesz.
koniec 2 sezonu B i C:
B: I wanna believe you but I can't. You hurt me too many times.
C: You can believe me this time.
B: Oh... That's it?
C: I love you too.
czyli po polsku:
B: Chcę ci wierzyć, ale nie mogę. Zraniłeś mnie zbyt wiele razy.
C: Tym razem możesz mi wierzyć.
B: Oh. To wszystko?
C: Też cię kocham.
I jeszcze Georgina, Vanessa, Dan:
V: Może byliśmy dla niej zbyt surowi.
D: Ale to jest Georgina!
V: A ty jesteś Dan!
D: A ty Vanessa! Ale śmieszna zabawa.
B i C kiedy B przyszła do jego mieszkania, a on spał i ona się do niego przytula w łóżku:
B: Miałeś rację co do akademików. Oświetlenie jest okropne. Wszystko w porządku?
C: Mhm. Teraz tak.
takim cudownie zaspanym głosem to mówi :P
pzdr :)
a ja będę oryginalna ( ;
B : Nie możesz uciec , tym razem musisz tu zostać i tego wysłuchać . Chuck Bass , Kocham Cię . Tak bardzo Cię kocham , że aż się spalam . Kocham Cię .. i wiem że ty też mnie kochasz .. Powiedz mi że mnie kochasz . Wtedy to wszystko co zrobiliśmy . wszystkie plotki i kłamstwa ... i ból . Nie poszły na marne . Powiedz mi że to coś znaczyło.
C : Może i znaczyło , ale już nie znaczy .
Zgadzam się z wszystkimi tu... Głównie przeważają tu cytaty C i B xD Oni są razem Boscy :)
Blair: And what do we have, Chuck? You tell me.
Chuck: Tonight. So shut up, and dance with me.
boooskie :)
czy ktoś mógłby mi powiedzieć z którego odcinka jest ten cytat wypowiedziany przez Jenny: "Lubiłam swój towarzyski grób, sama go sobie wykopałam i z radością się w nim położyłam. "? a może pochodzi on z książki? :>
jeszcze bardzo proszę o umieszczenie go w oryginale :)
z góry dziękuję i pozdrawiam :)
ja bardzo lubię rozmowę blair i chucka, z odcinka 15 sezonu 2 gdy Chuck stoi w windzie ;) jak ktoś ma tą rozmowe to mógłby tu napisać? bo ja za bardzo nie mogę tego znaleźć ;)
Z książki:
"Im więcej chcesz, tym więcej dostajesz. "
Z ósmej części bodajże, uwielbiam to.
Z serialu:
"Mamy prawo do funduszu powierniczego, do domu w Hamptoms, ale nie do szczęścia. "
(Chuck, sezon 1, odcinek 1)
"Droga Sereno.
Mój świat się rozpada. A tylko ty mogłabyś to zrozumieć. Mój ojciec odszedł od mojej matki do kogoś innego...
Do 31–letniego modela. Mam ochotę krzyczeć, ponieważ nie mam z kim porozmawiać.
Nie ma Ciebie. Nie ma mojego taty. Nate zachowuje się dziwnie.
Gdzie jesteś? Dlaczego wyjechałaś bez pożegnania. Podobno jesteś moją najlepszą przyjaciółką. Tak bardzo za tobą tęsknię.
Twoja Blair. "
(list do Sereny z sezonu 1, odcinka 3)
"Blair: Wybacz mi, ojcze, bo zgrzeszyłam, dawno nie byłam u spowiedzi.(...) Dwadzieścia minut po tym, jak zerwałam z moim chłopakiem, wpadłam w stan upojenia alkoholowego, rozebrałam się w spelunie i straciłam cnotę z egoistą. Dzięki Bogu, będzie udawał, że nic się nie stało. Przepraszam, szczerze mówiąc, nie jestem nawet katoliczką.
Ksiądz: Niemożliwe.
Blair: Ale żeby stracić cnotę z Chuckiem Bassem! Przyjaciółki nigdy tego nie zrozumieją. Jestem gotowa na przyjęcie kary... Może chłosta albo ścisły post. "
(Uwielbiam to! 1 seria, odc 8)
"Chuck Bass stracił właśnie coś, o czego istnieniu nikt nie miał pojęcia – swoje serce."
(Plotkara, sezon 1, odcinek 10)
Postawiłam na oryginalność i wstawiłam 1 serię :D
C:podobno jeżeli kogoś kochasz to daj mu wolność
B:a jeżeli nienawidzisz zamknij mu drzwi przed nosem
C:cieszysz się z połączenia naszych rodzin siostruniu?
S:jeśli nazwiesz mnie tak jeszcze raz, więcej juz niczego nie powiesz, chuck
C:to nasza pierwsza bratersko-siostrzana sprzeczka, mam nadzieje że bedziemy się jeszcze razem kąpać:)
Jest mnóstwo cytatów z GG które uwielbiam, więc kilka z nich wypisze. Częsc z nich to podsumowania odcinków przez Plotkare, troche dialogów i pojedynczych zdan. Postaram sie nie powtarzać, ale te najlepsze pewnie sie powtórzą ;) I bede pisała po angielsku, bo w mojej opini tłumaczenie zabija cały sens i humor ;)
GG: (...) but the BFF is forever. Even when you're not sure where you had it, it helps to know, you're not going there alone. No one has all the anwsers and sometimes the best we can do is just apologize and let the past in the past. Othertimes we need to look to the future and know that even when we think we've seen at all, life can still suprise us, and we can still surprise ourselfs. <333
(odc. 24 s02)
GG: As might you have guessed, prohibition never stood a chance against exhibition. It's human nature to be free and no matter how long you try to be good, you can't keep the bad girl down.
(odc. 7 s01)
GG: Everyone knows you cant choose your family but you can choose your friends. And in a world ruled by bloodlines and bank accounts, it pays to have a pal. As much as a BFF can make you go WTF there's no denying we'd all be a little less rich without them. And Serena and Blair? They do friends better than anyone. No, that's not a tear in my eye. it's just allergie. I'm nothing without you.
(odc. 4 s01)
B: You need to be cold to be queen. Forget about boys, keep your eyes on a prize Jenny Humphrey. You can't make people love you but you can make them fear you.
(odc. 25 s02)
GG: There are songs that makes us wnat to dance, songs that make us want to sing along. But the best songs are the ones that bring you back to the moment you first heard them and once again break your heart.
(odc. 5 s03)
Lily: So I made some calls by none of my people know your people, shocking but true. Either Dan Humphrey is an alias or your son is not very popular.
(odc. 5 s01, nie wiem czemu ale ten tekst i ton w jakim Lily to mowi do Rufusa mnie poprostu rozwala.)
C: "You're a disappointment of a son. I'd die of embarrassment if I was't already. Why you wear so much purple?"
(odc. 15 s02, Chuck to powiedział w sytuacji, gdu dostał list na odczytaniu testament i stwierdził, ze moze przewidziec co jest tam napisane)
C: Did you have a reason for coming to see me? Because if it was to insult me, there's a website you can go to"
(odc. 7 s02)
GG: Ain't karma a bitch, we know Blair Waldorf is
(odc. 1 s02)
D: Google revange and you get on blairwaldorf.com
(odc. 4 s02)
D: I'm sure that your life is complicated with your family and I don't know... girls but you can't pretend to be me!
(odc 6 s02, moze to nie jest tak smieszne, ale jesli dodamy do tego Dana to nagle jest. On uczyni każdą scene smieszną)
N: A threesome?
D: Yup, just me, Olivia, Vanessa, two girls, four boobs and one Dan Humphrey. How awsome am I?
N: How stupid can you be?
D: What?
N: Look, I know things. I've benn to Europe. Chuck Bass is my best friend. The third person supposed to be a stranger!
a potem za kilka scen...
B. Do you have a threesome or something?
D:....
B: How stupid can you be? The third person supposed to be a complete stranger!
(odc. 10 s03)