Czy może mnie ktoś oświecić i powiedzieć ile mają lat (w serialu oczywiście) główni bohaterowie?
Aktualnie oglądam drugi sezon i tam było wspomniane podczas kłótni Nate'a i Dana , że Jenny ma dopiero 15 lat, a Nate na to, że jest tylko o rok starszy.
Czy to możliwe, że oni wszyscy mają po 16 lat? tzn.Blair, Serena, Chuck, Dan itd?
Bo coś mi tu nie pasuje np.wybierają się na Yale i inne prestiżowe uczelnie oraz piją legalnie alkohol w wieku "tych" 16 lat ?
Teraz w 4 sezonie mieli ok 20.
W pierwszym sezonie mieli 17 a Jenny 14. Każdy sezon trwa ich jeden rok więc można policzyć ;)
No tak, ale Nate powiedział do Dana, że jest rok starszy od Jenny ;p Okłamał go xD
Był już taki temat, ale mnie też to zastanawia, no bo skoro Eric (Eric jest w wieku Jenny) niedawno miał osiemnastkę, a Serena ma 20 lat - czyli tyle, ile Blair, Nate, Chuck i Dan. To dlaczego Nate powiedział, że jest od niej (od Jenny) rok starszy?
A może Nate, dzięki swojej mądrości, poszedł o klasę wyżej niż powinien? :P
Ale było chyba też to, iż on chodzi do ostatniej(Nate), a Jenny do pierwszej klasy
W USA nie chodzą do szkoły rocznikami, ale bodajże od września do sierpnia, więc w jednej klasie są dwa roczniki.
Buahaha.... Nate i jego mądrość? Nie no, serio, czasem myślę czy on myśli. ;p Zawsze ktoś za niego podejmował decyzje, on w sumei sam do gadania nic nie ma. Nic w nim ciekawego nei ma oprócz gry w lacrosse'a.
I włosami:P Wiem, że mądrość Nate'a ogranicza się do iminon i ubioru (z kim jest, przecież też musi to pamiętać:P)
Nie spodziewałam się aż tylu odpowiedzi ;) w każdym bądź razie dziękuje, w pewnym stopniu mnie oświeciliście co do wieku głównych bohaterów. Swoją drogą jak na te 14,15 czy 17 lat to doświadczyli więcej niż niejeden 30 parolatek xD i te ich problemy :) ale i tak uwielbiam ten serial, a co do postaci Nate'a to zgadzam się z wami, moim zdaniem za mało wyróżniająca się postać, jedyne co ma do zaoferowania bohater Nate'a to nieziemska uroda, bo nie powiem jest na czym oko zawiesić :)
Blair jest z 18 listopada 1991 roku.
Serena - 29.06, Dan - 14.01 (kolejny powód, by kochać Dana w moim przypadku ;D), Nate - 5.04, Chuck w książce 12.07, ale scenarzyści w serialu utrzymują, że jest z maja ;D
Jenny i Eric są dwa lata młodsi.
To akurat Wikia :) A to, że Jenny i Eric są młodsi o dwa lata, to akurat Nate powiedział, w którymś z odcinków. No i Eric miał swoje graduation ostatnio, a nasi starsi bohaterowie byli na drugim roku w tym czasie.
No wiem o tym Ericku i Jenny. Ale nie wiedziałam, że są daty urodzenia również:P
W sumie w serialu poruszany był temat urodzin Blair (choć chyba nie podawali konkretnej daty i raz od Jenny.
Tak, Plotkara mówiła, że wraz z jesienią zbliżają się urodziny Blair. A o Jenny? Nie przypominam sobie.
I jeszcze co do postu pponiżej; właśnie? Dlaczego niby Nate jest o rok starszy od Jenny? Może oni urodzili się np. po 13 miesiącach?
Też mnie to zdziwiło. Może wina tłumaczenia?XD a może chodzi o to, że między nimi jest rok różnicy i np. dwa miesiące?;p
Właśnie też tak napisałam wyzej. To jest bardzo prawdopodobne. Np. moje siostry rocznikowo jest między nimi dwa lata różnicy, ale miesiącami to rok i kilka miesięcy.
Kiedy to powiedział? Może scenarzyści plączą się w zeznaniach, nie zdziwiłabym się ;)
W 2x09, kiedy Nate i Dan się kłócą, Nate mówi: Come on, she's a sophomore, I'm a senior. Don't act like I'm some creepy older guy.
Co oznacza w czteroletnim, amerykańskim liceum, że Jenny jest w drugiej klasie, a Nate w czwartej - ostatni rok.
Mój lektor przetłumaczył, że mówi "Jestem tyko o rok starszy.", a co mówi Chace to nie słyszałam xD Może masz rację.
Ja już nie pamiętam jak to jest z tym lektorem. Przecież ja to oglądałam wczoraj! Nie wymagajcie za dużo:P
Na pewno było, że ona jest o niego rok młodsza, bo sama się zdziwiłam "trochę". Do tego te zarzuty Dana... To tylko rok czy dwa lata... Jenny nie twtrącała się, gdy S nim pomiatała.
Zarzuty te opierają się raczej na względach czysto prawnych, w US dziewczyna poniżej 18-roku życia jest bardzo chroniona przez prawo. Dziewczyna poniżej 18-roku życia jest praktycznie nietykalna, i w większości starsi boją się takich relacji, bo jeden zły ruch i możesz siedzieć w więzieniu.
W tym przypadku Dan zareagował dość ostro, ale jeszcze kilka odcinków wcześniej Nate sprzedawał się za pieniądze, więc ;)
Nie no, ja rozumiem, ale moim zdaniem za ostro zareagował, przecxież N był jego nowym przyjacielem, powinien mu chyba bardziej ufać, a nie od razu wyrzucać błąd jaki popełnił (związek ze starszą kobietą).
Ale on to robił już zanim Catherine zaproponowała kase. Oj, gdyby tak było w Polsce... Chodzi mi o chronienie osób poniżej 18 roku życia.
Lektor tak mówi? To dziwne, bo to nie ma nic wspólnego z wiekiem, tylko z systemem nauczania w US. W większości przypadków wiek odpowiada każdej klasie, chyba, że ktoś jest geniuszem i sobie przeskoczył grades ;)
Pierwszoroczniak to u nich - freshman (mamy taki odcinek o Danie chyba w trzecim sezonie odnośnie college'u), drugoroczniak to sophomore, trzeci - junior, a czwarty to senior. Poza tym Eric w sezonie czwartym kończy high school (tak samo jak Jenny), a Nate i reszta w sezonie trzecim zaczynają, co determinuje to, że w sezonie czwartym są na drugim roku. Kwestią inną jest to, że scenarzyści w ogóle odpuścili wątek szkolny w większości, no ale też najczęściej serial traci, kiedy bohaterowie idą na studia, mało seriali obroniło się w takiej sytuacji.