PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=136269}

Plotkara

Gossip Girl
2007 - 2012
7,7 108 tys. ocen
7,7 10 1 108199
6,4 10 krytyków
Plotkara
powrót do forum serialu Plotkara

czy oglądać?

ocenił(a) serial na 10

hej!
jestem mega wielkim fanem PLL.!
chciałem zapytać czy ten serial jest podobny do PLL,TLG ?
jest tam jakaś akcja..czy tylko miłość itp.?

ocenił(a) serial na 7
duperak3

Są intrygi i tajemnice praktycznie cały czas tak jak i w 90210 więc wydaje mi się, że przypadnie ci do gustu ;)

ocenił(a) serial na 10
duperak3

Też oglądam PLL i TLG (no i sporo innych), więc chyba powinno Ci się spodobać. Chociaż te seriale się kompletnie od siebie różnią. W GG są intrygi, ale w zupełnie innym stylu (nie są tak niebezpieczne jak np. w PLL, raczej dotyczą życia towarzyskiego, urażonych uczuć, utrzymania pozycji) i nie na taką skalę. To zupełnie różne klimaty. Chociaż GG jest naprawdę świetnie - pierwsze sezony są po prostu niesamowite. Pokazane są elity z NY, ich życie w prywatnej szkole, no i oczywiście ich uczucia. Ten serial mnie całkowicie zachwycił. Jednak nie ma w GG takiego dramatyzmu (chodzi mi o te sceny rodem z filmów grozy) i momentami mrożących krew w żyłach sytuacji. Tajemnic za dużo nie ma, nie sposób też je porównywać z tymi z ekranizacjami książek Sary Shepard, gdzie w zasadzie fabuła się na nich opiera. W GG akcji jest sporo (przynajmniej w pierwszych sezonach). Nie ma takiego klimatu, ale jest inny też świetny, który całkowicie pochłania, wciąga, że aż nie sposób się oderwać. Nie mniej jednak polecam - spróbuj może akurat Ci się spodoba. Ja spotkałam tylko dwie osoby, które obejrzały początek i się nie wciągnęły. Są duże szanse, że Ci się spodoba.
Ps. Ostatni (czyli jakieś dwa tygodnie temu) zaczęłam oglądać "Ringer", to Ci się raczej na pewno spodoba (ten klimat lekko z thrilleru). Co prawda już nie o nastolatkach, ale fabuła bardzo delikatnie przypomina TLG - siostry bliźniaczki, jedna przejmuje tożsamość drugiej i mnóstwo tajemnic oraz intryg.

ocenił(a) serial na 10
Ann11000

wspaniale to opisałaś :)
o to mi chodziło;D
oglądac napewno bede-bo moja zasada jest taka,że wszystkiemu należy sie szansa ;D
a Ringer miałem oglądać..kurcze noo i całkiem zapomniałem..bo jak oglądałem zwiastuny i czytałem o tym Ringer to jeszcze było tydzień przed finałem PLL..no i teraz strasznie mi sie nudzi..też oglądam około 10 seriali,ale albo przerwy,albo brak nowych odcinków ;((
jestem na 3 odcinku plotkary..zobacze cały pierwszy sezon-jeżeli wciagnie..bede oglądał..jak nie to odrazu przechodze do Ringer.. ;D

ps:Ringer i tak i tak zobacze ;D

duperak3

Podpowiem Ci, że od 7 zaczyna się zabawa :D Chociaż oczywiście wcześniej też jest ciekawie.

ocenił(a) serial na 10
tynka33

ahhh.. no to zabieram się do oglądania ;))
bede pisał na bierząco co i jak ;D

ocenił(a) serial na 10
tynka33

Hej;D
Kończe już 1 sezon.chciałem zapytać czy pamiętasz może jakąś 'akcje'?
Tzn.jakieś takie zdarzenie w stylu pożar czy cos takiego?
Czy był może taki jakiś moment w serialu ;))?
Serial bardzo mi się podoba,ale tak pytam..bo ciągle na coś takiego czekam,ale nie wiem czy to możliwe,aby w tym serialu było coś takiego ?

jedyne czego mi brakuje to własnie takiej tajemnicy..fajnie by było gdyby chcieli sie dowiedzieć kim jest plotkara i właśnie cos w stylu PLL-że były by jakieś zagadki,kim jest plotkara itp.;D
Ale to zupełnie inny serial ;D
przyjemnie się go ogląda ^--^

duperak3

Pożar? Hm, nie przypominam sobie, ale w 2 sezonie ktoś umrze w wypadku (nie chcę Ci spoilerować, bo nie wiem gdzie teraz jesteś). Później Chuck będzie miał kłopoty.. napisz gdzie jesteś to powiem Ci czy spodziewać się czegoś ciekawego/

ocenił(a) serial na 10
tynka33

dopiero jestem na 2 odcinku drugiego sezonu ;((
ale staram się bardzo szybko to oglądać ;D

ocenił(a) serial na 10
duperak3

I jak Plotkara? Spodobały Ci się pierwsze odcinki? Miło, że ktoś oprócz mnie też ogląda tyle seriali;)

ocenił(a) serial na 10
Ann11000

Noo..teraz 7 odcinek będę oglądać!
wiedziałem,że szansa każdemu serialowi się należy!
Po balu maskowym,wiem,że serial będę oglądał!
Jestem ciekawy co jeszcze się wydarzy :))

ocenił(a) serial na 10
duperak3

To naprawdę wciąga. Będzie się jeszcze działo;) Tak myślałam, że Ci się spodoba;) Mogę zapytać (z czystej ciekawości): co jeszcze oglądasz? Bo ja też mam dość długą listę, a w czerwcu będę mieć dużo czasu, więc chętnie wzięłabym się za coś jeszcze;)

ocenił(a) serial na 10
Ann11000

Oczywiście,że możesz ;**
Z przyjemnością się tym z tobą podziele ;D
A więc oglądam tak:
The Vampire Diaries-ulubiony
PLL-ulubiony ;D
TLG;D
Once Upon a Time-super serial ;D
The Walking Dead
Touch
The Secret Circle

Chyba tyle ;D
Mam nadzieje,że niczego nie ominąłem;D
No teraz też Plotkara ;]
A ty coo oglądasz? Bardzo mnie to ciekawi ;))

ocenił(a) serial na 10
duperak3

Widzę, że się chyba dogadamy;) Oglądam sporo tych, co Ty;) Moje seriale:
PLL
TLG
GG
Once Upon a Time (dla mnie też super serial)
TSC
Teen Wolf
TVD
Grey's Anatomy
Switched at Birth
Hart of Dixie
Glee
The Secret Life of American Teenagers (właściwie to oglądam chyba tylko dlatego, że moja siostra to uwielbia)
Jane by Design
Ringer
Z moich to tyle, chociaż oglądam jeszcze czasami "Czas honoru" naszej rodzimej produkcji, a oprócz tego mam całą listę, które oglądałam i zatrzymałam się na jakimś sezonie. Masz świetny gust w wyborze seriali;) Ja TVD uwielbiałam przez pierwsze dwie serie, a teraz mam mieszane uczucia, chociaż niektóre odcinki są niezmiennie świetne.

ocenił(a) serial na 10
Ann11000

Widze,że poznałem osobe..dokładnie podobną do mnie ;))
Nie wiem czy uwierzysz,ale mam to samo z TVD..teraz oglądam,ale tak jakoś..dziwne już to jest!
Kiedyś byłem zafascynowany..ciągle sobie wmawiam,ze to tylko ja tak mam i pewnie bedzie lepiej!
Ale uświadomiłem sobie,że PLL chyba lubie już coraz bardziej!
Ringer zaczne oglądać i zastanawiam się nad Teen Wolf!

Wiedziałem,ze o czymś zapomniałem;D
Glee też oglądam i uwielbiam ten serial!Jutro chyba nowy odcinek ;D
Ciekawe co z Quin;D (pewnie źle napisałem no,alee)
A ciekawe jest ten Hart of Dixie?

ocenił(a) serial na 10
duperak3

Teen Wolf na 100% Ci się spodoba, klimatem przypomina TSC, tylko jeszcze bardziej idą w stronę jakiegoś horroru. Odcinków ma też nie za wiele, więc jak obejrzysz GG i zobaczysz Ringer, to śmiało możesz się za to brać;) A w Ringerze, tak na marginesie, też jest pokazany NY i elita, więc akurat po GG będziesz w tych klimatach;)

Myślę, że z TVD jeszcze będzie lepiej. W końcu w tym sezonie też zdarzają się ciekawsze odcinki. Mam nadzieję, że to tylko okres przejściowy i niedługo wymyślą coś nowego - wątek z zabiciem Klausa i pierwotnych i trójkąt Stefan-Elena-Damon już powoli zaczynają się robić nudne(chyba, że w którymś nastąpi jakaś zmiana. Chociaż tęsknie za tym czymś z pierwszego i drugiego sezonu, ale muszą teraz czymś ożywić akcję. Bądźmy dobrej myśli.
PLL jest po prostu fantastyczne - ja z każdym odcinkiem wciągam się bardziej. Liczę tylko, że dadzą jakieś logiczne wyjaśnienia na koniec tych wszystkich tajemnic i będzie tak, że wcześniej już dostawaliśmy wskazówki na temat team A i poskładają się w całość.
Mam nadzieją, że z Quinn (zapomniałeś tylko o 1 n;)) będzie wszystko dobrze. Strasznie ją lubię, wolę ją milion razy od Rachel. Jej też należy się w końcu trochę szczęścia i może w końcu miłość;)
A Hart of Dixie to serial produkcji CW. Główną bohaterką, którą gra Rachel Bilson, jest lekarzem i przeprowadza się z NY do Alabamy, na prowincję. Oczywiście wcześniej wywalili ją ze stażu i rzucił ją narzeczony. A w Alabamie spotyka nowych ludzi, którzy różnie ją przyjmują i ma trudności z przystosowaniem się. Rachel jest świetna w tej roli, w ogóle serial jest momentami bardzo śmieszny. Taka urocza obyczajówka, naprawdę miło się ogląda. Przypomina trochę, nie wiem, czy widziałeś "Men in trees".

ocenił(a) serial na 10
Ann11000

Dobraa..postaram sie pokolei ;D
No to Teen Wolf wpisuje na listę oczekujacych;]
Osobiście wolę o wiele bardziej klimaty miasteczkowe jak w TVD,TSC,PLL..trudno chyba mi teraz tak przeskoczyć z miasteczka PLL(wiem jak się nazywa,ale nie mam pojęcia jak się pisze)do NY..ale powoli się przyzwyczajam.Uwielbiam kilmaty horrorów więc czuje,że Ringer bardzoo mi się spodoba ;D

A PLL ..!
Kurczee..jestem nielicznym,któremu podobał sie finał 2 sezonu i to bardzo ;D
Strasznie sie bałem ;(( Nie jestem chyba gotowy na to,aby poznać "A".
Jeszcze jak były te ploty o tym,że Aria może być "A" ;O
Uwielbiam Arie i Ezre ..i bałem się,ze to może być któryś z nich!
Też chciałbym jakiś wyjaśnień..że to wszystko czego dowiedzieliśmy się miało jakieś powiązanie..
Ale boje sie,ze dla mnie 3 sezony to i tak za mało :((
TVD..hmm..mnie też już nudzi wątek Klausa..-była to jakaś nowość no nie powiem,alee..mogli by w połowie sezonu jakoś to zakończyć i dać coś innego.!
Klaus ma chyba przeżyć 3 sezon..i obawiam się,że 4 sezon nadal będzie sie skupiał na jego śmierci ;(( Tęsknie za Eleną i Stefanem..razem ;//

Ja osobiście wole Reachel..ale ja glee biore bardziej jako zabawe!Reachel mnie strasznie rozśmiesza..czasem są sceny kiedy wydobywam w sobie emocje..ale najczęściej jest to radość ;)) Quinn też lubię bardzo ;D

Może też się skusze na Hart of Dixie ;D

ocenił(a) serial na 10
duperak3

Teen Wolf i Hart of Dixie to też małe miasteczka;) Ja szczerze wolę pisać skrótami, bo Tak jest krócej, a zorientowani ludzie i tak będą wiedzieć o co chodzi;)
Mi w zasadzie ten finał się podobał, z tą atmosferą balu maskowego, cały czas się coś działo. Tylko liczyłam, po tych wszystkich zapowiedziach na to, że poznamy troszkę więcej prawdy, nie chodziło mi nawet o osobę (której w końcu i tak nie poznaliśmy - team A może liczyć sporo ludzi), a może o jakieś sensowne motywy i tak dalej, chociaż nadchodzący sezon dzięki temu zapowiada się jeszcze lepiej, jeszcze bardziej strasznie - w końcu Mona wolała iść do szpitala psychiatrycznego i wziąć na siebie całą winę niż wyznać prawdę. Może Ty będziesz w stanie mi powiedzieć: ona naprawdę ma te zaburzenia, czy po prostu taki była plan teamu A? Też lubię Arię i Ezrę, według mnie są słodcy, chociaż większość osób uważa ich, nie wiem czemu, za strasznie nudnych. Myślę, że oni już nie mogą być "A", w końcu oni są podejrzewani od dawna, a to ma być całkowite zaskoczenie dla widzów. Mam jednak nadzieję, że w trzecim sezonie dowiemy się czegoś więcej, takiego bardziej prawdziwego, w końcu Mona była chyba(ja przynajmniej tak to zrozumiałam) pionkiem.
Szkoda, że Klaus przeżyje, chociaż strasznie go lubię, to już naprawdę mam tego dość. Powinni wymyślić coś nowego, a Klausa i plany jego zabicia dać na drugi plan. Chciałabym żeby Katherine wróciła, z nią zawsze więcej się dzieje;) Tak, Stefan i Elena to jest to. I niech wróci dawny Damon, to jest straszne, kiedy on jest dobry, po prostu nie mogę tego znieść. I niech Stefan będzie znowu dobry (chociaż jak był zły to też był świetny), bo takiego niezdecydowanego przynajmniej ja mam powoli dosyć.
W sumie masz rację Glee to zabawa. A Rachel faktycznie potrafi rozśmieszyć.

A The Walking Dead i Touch są bardzo straszne? Jak to się ogląda? O tym pierwszym gdzieś chyba kiedyś czytałam, ale wydawał mi się trochę straszny. W sumie za miesiąc będę mieć masę czasu, więc chętnie zobaczyłabym coś nowego;)

ocenił(a) serial na 10
Ann11000

Jestem w połowie drugiego sezonu GG i jestem zachwycony!Drugi sezon jest o niebo lepszy od pierwszego jak dla mnie.
Z PLL masz absolutną rację.Co do Mony-mi się wydaje po jej słowach 'będą spały przy otwartych drzwiach i oknach nie wiedząc,że tego właśnie chcemy'wniosukję,że tylko udaje..ciekawe tylko czy ona sama się zgłosiła czy "A"team samo ją wybrało.mam nadzieje,że sie tego dowiemy!
Co do pamiętników!Też chce aby stary Damon wrócił..lubiłem go chociaż troche gdy był zły..irytuje mnie bardzo często to jak chodzi z tą szklanką i po każdym łyku potem tak,aż za bardzo się stara i mówi tak dziwnie ;)
Kurcze zaraz ide obejżeć jak tam z Glee..czy napisu już są czy nie!

A co do The Walking Dead..tak jest to serial typu 'horror'..ja uwielbiam horrory i jestem tym serialem zachwycony..Zombie w tym serialu są 100 razy lepiej ucharakteryzowani niż w jakimś kinowym filmie!I to jest duży plus

Co do Touch..serial nie jest absolutnie straszny..serial swoim pierwszym odcinkiem tak mnie zachwycił!!!Potem trzeba było czekać kilka miesięcy na resztę sezonu..Więc polecam ci obejrzenie pierwszego odcinka,aby sprawidż i potem w czerwcu wróć do niego!To jest bardziej serial gdzie trzeba myśleć!to niesamowite jak to wszystko w świecie działa..chłopie,który nie mówi zajmuje sie liczbami,które są tak ważne dla naszego świata..wszystko potem sie układa w jedna całość..róże wydarzenia ze sobą sie łączom!Polecam(troche tak dziwnie to opisałem,ale sprawdź sama) ;d

ocenił(a) serial na 10
duperak3

Szybko poszło Ci z GG, chociaż w sumie jak coś wciąga, to nie da się oderwać;) Może faktycznie drugi sezon jest lepszy, muszę chyba obejrzeć jeszcze raz;) Pierwsze trzy (a nawet czwarty w większości) są świetne, po prostu mnie totalnie zachwyciły. Zresztą to dopiero przed Tobą;) Masz jeszcze mnóstwo fajnych odcinków (chociaż od wczoraj pewnie sporo obejrzałeś).
Już nie mogę się doczekać PLL. Jakoś tego z Damonem nie zauważyłam, ale muszę zobaczyć. Chociaż i tak go kocham.

Touch na pewno zobaczę. Fajnie to opisałeś;) Już mi się podoba. A na The Walking Dead chyba się raczej nie zdecyduje. Nie przepadam za horrorami, chociaż może spróbuję. Brzmi ciekawie, wydaje mi się trochę przerażający, ale też fascynujący zarazem.

duperak3

Koniecznie zobacz Ringer, na pewno Ci się spodoba. Strasznie wciąga, jest nieprzewidywalny i sporo się dzieje. :) Ja też oglądam ok. 10 seriali i ciągle zaczynam nowe ;P

ocenił(a) serial na 10
xxmadzia7xx

No teraz wciągnąłem się w tą Plotkare..zastanawiam się czy może nie oglądac na zmiane..jeden odcinek Ringer potem Plotkary,alee chyba zobacze wszystko z Plotkary i potem przejde do Ringer ;D

ocenił(a) serial na 8
duperak3

A ja chcialam zapytać czy ktoś mi rozwinie skróty PLL i TLG ?
Bo szukam jakiś nowych seriali i może mnie zaciekawią jeśli dowiem się co to za seriale :)

ocenił(a) serial na 10
male_rude

Jeżeli masz czas na oba seriale to oglądaj oba!
Ale jeżeli tylko jeden to zaczynaj od PLL!!
Niesamowity serial!
Maa w sobie wszystko..!
Wątek miłości,niesamowitej tajemnicy i wiele scen 'grozy'..(w sumie żadne tam morderstwa)ale jest wiele akcji!
PLL opowiada historie 5 przyjaciółek!Jedna z nich,która była przywódczynią paczki(paczka ogólnie przeszkadzała ludzią w życiu)ginie w tajemniczych okolicznościach!Po roku ciało zaginionej Alison zostaje znalezione!A reszta dziewczyn łączy tajenicze "A" które wypisuje im smsy."A"wie o wszystkich sekretach dziewczyn o,których wiedziala tylko Alison!Dziewczyny starają sie rozwiązac zagadkę śmierci przyjaciółki oraz kim jest tajemnicze "A",które za wszelką cenę krzywidzi niesamowicie każdą z dziewczyn osobna!

TLG opowiada historie 2 bliźniaczek!Zamieniają się one miejscami.Jedna z nich jest bogata,ma wspaniały dom,przyjaciół-druga(jak dobrze pamiętam)wedruje po rodzinach zastępczych!Dziewczyny nagle się odnajdują i pragną odnaleź swoją matkę.Zamieniają się miejscami!Jedna wyrusza na poszukiwania,druga zastępuje tą wredniejszą w jej wspaniałym domu!Serial też ma tajemnice,kilka scen akcji..ale PLL zdecydowanie lepszy <33

jak zaczniesz to napisz prosze jak ci się seriale podobają ;D

ocenił(a) serial na 8
duperak3

Jak nadrobię odcinki serialu za który właśnie się zabrałam to chętnie zacznę któryś z tych :) wtedy napiszę :)

ocenił(a) serial na 10
male_rude

okej;D
Licze,że zaczniesz od PLL ;D
A jakie ty seriale oglądasz i polecasz :)?

ocenił(a) serial na 8
duperak3

Najbardziej lubię Dextera, Plotkarę i Teorię Wielkiego Podrywu.
Teraz się wzięłam za Pamiętniki Wampirów. Serial średnio mi się podoba ale jestem zauroczona aktorem grającym Damona :) :P

ocenił(a) serial na 10
male_rude

ahaha ;D
jak każda dziewczyna ;p
nie lubie Damonaa! ;p
ale rozumiem ciee ;))

ocenił(a) serial na 8
duperak3

ja go lubię :P
Niegrzeczny chłopiec o uroczym uśmiechu :)
Lubię niegrzecznych :)

ocenił(a) serial na 5
male_rude

Pretty Little Liars i The Lying Game

ocenił(a) serial na 8
Kejt__

Wielkie dzięki za rozwinięcie :)