ja obstawiam Dorote albo Erica. Nie wiem czemu ale przeczucie mi to mówi :) bardziej skłaniem sie do Doroty! Jak myślicie??
Dorota? A po co emigrantka i gosposia z Polski miałaby się bawić w omawianie życia bogatych, rozpieszczonych dzieciaków? Eric.. też wydaje mi się, że nie chciałoby mu się w to bawić. On był inny od reszty elity z M. Jak już to obstawiam Dana, bądź którąś ze służek Blair. Ewentualnie Jenny, chociaż ciężko powiedzieć :)
bo tak niepozornie wygląda i zawsze jest na bieżąco w sprawach Upper East Side. Uwielbiam ją dlatego chciałaby aby to było uwieńczeniem jej roli :) Kombinuje
bo jakoś Dan mi nie pasuje ... w koncu w poprzednich seriach GG nie pozostawiała na nim suchej nitki
ja sama nie wiem. bo jednak głos plotkary wskazuje na zupełnie nieznaną postać... chyba że zrobią tak, że taki Eric czy Dorota, czy ktokolwiek okaże się plotkarą, czyta nam posty głosem Kristen Bell dla niepoznaki...;p
a gdyby to miał być ktoś z bohaterów... też zawsze skłaniałam się ku teorii o Dorocie ;]
Serial starcił by dla mnie wszystkie wartosci moralne, gdyby dobra Dorota, pomijając fakt, źe jeszcze jest Polką, zrobiliby z niej wredna, chamska plotkare, ktora byla jak matka dla Blair...
eric?! On jest zbyt prawdomowny i nie wierze, ze krzywdzilby wlasna siostre i Jenny i innych, nawet jeśli za nimi nie przepadał..
Dan? Hahahaha....sądzę, źe ostatnio upadl nisko, ale do poziomu plotkary by sie nei znirzyl, zwłaszcza, źe na początku ten świat był dla niego zupełnie obcy... Inie krzywdzilby siebie i innych kiedys, bo teraz to wskrzywdzil wszystkich po kolei...
szczerze to sama nie wiem, dla mnie ten serial byl niezwykly, bo toźsamość plotkary była nieznana... Ma sie pojawic Juliet, więc moźe to ona, zawsze miala cos do Sereny, albo obstawiam Jenny irytujaca laska, ktora nigdy nie dostala tego co chciala, albo zupelnie nieznana nam postac, a moze rozwizanie jest blizej niz myslimy. Moze to Georgina, juź raz była plotkarą, skąd wiemy czy nie jest nią nadal :-)
Siostra Bena, nauczyciela z więzienia, który potem związal sie z Serena, ale wczesniej wraz z Juliet chcial ja zniszczyć ;-)
SPOJLER !!!!!!!!!!!!!!!
SPOJLER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
plotkarą jest Nelly Yuki
w sumie ma dar do pisania, jest dziennikarka.. moze byc:) i taka "cicho-ciemna"
ale mysle ze to kto jest GG to tajemnica do samego konca.
Moze sie jednak okazac ze jej nie ujawnią, taki posmak dla widzów. Zr niby GG rządziła w NYC i rzadzic bedzie .. któż to wie :)
Skąd ta pewność? Choć mnie zastanawia jak był ten odcinek w H sezonie i Blair szantaźiwała Nelly zdjęciem, a ona to olała, bo i tak sama jest plotkara, więc jej to nie martwi :-P
wszystkiego mozemy sie spodziewac. w GG każdy spał z każdym, każdy chciał kogoś zabić i każdy z każdym się kłócił :)
A ja myślę, że Plotkarą są wszyscy, którzy ją współtworzą i równie dobrze może być nią Vania, Ivy albo ktoś zupełnie od czapy, albo tajemnicza matka Chucka... W tym serialu wszystko jest możliwe... :D
mowia ze złego diabli nie biorą.
oby nie!wole by zył bo powinny sie wyjasnic jego machlojki i powinien isc do wiezienia
Pozwolę sobie skopiować moją wypowiedź, odnośnie Plotkary... gdyż moje zdanie się nie zmieniło
Będąc na wakacjach u ojca w Stanach, mając znajomych tam co oglądają Plotkarę, dowiedziałam się że w 6SE ma rzekomo zagrać Kristen Bell.
Jeśli to prawda, to Plotkara byłaby obca osoba. Może była uczennica szkoły? która np. założyła 'Hierarchię' szkolną, czy coś :)
Albo wręcz przeciwnie ktoś kto mógł mieć wszystko a był poza cała tą bajeczką bogatych dzieciaków, ktoś kto jest ponad ich balache problemy.
I zwyczajnie pogrywa sobie z nimi, i bardziej bawi się ich 'prostym' dziecinnym i bajkowym życiem.
Tak myśle że to właśnie taka osoba, i nie jest nią żaden bohater.
Lub po prostu tak jak mówi sama plotkara w kazdym odcinku na poczatku, że tej tajeminicy kim ona jest nigdy nie zdradzi.. :) i nie będziemy wiedzieć i tyle :D
Wiecie co jak dla mnie to plotkara ostatnio jakby przestala istniec w tym serialu, kiedys co chwile pojawialy sie na niej nowe nawet bardzo blahe ploteczki, a teraz odezwie sie na poczatku serialu o na koncu i to wszystko...nie wiem nikt juz jej nic nie wysyla czy cos;-) moglaby nawet napisac o tym, ze nate wyladowal w wiezieniu, ze chuck mial wielkie wejscie na gale ojca, ze lily uciekla do spa...cokolwiek..
może too przystawka przed kolacją, żeby tak zaciągnąć więcej emocji na ostatni odcinek .
Może w końcowym odcinku plotkara da popalić wszystkim i się ujawni, zresztą nie mogę się doczekać ostatniego odcinak nie zdziwilabym się gdyby plotkara to pierwszo planowy lub drugo planowy aktor.
Ja to sobie wyobrażam tak, że w ostatniej scenie zbiorą się wszyscy w jednym pomieszczeniu i nagle okaże się, iż Plotkara jest w śród nich obrócą się w jej kierunku, szczęki do ziemi im opadną i polecą napisy końcowe.
plotkarą nie może być ktoś z nich no przecież Nate miał filmik jak prawdziwa plotkara wykrada laptopa więc chyba poznałby kogoś ze swoich przyjaciół, raczej nie zrobią z siebie takich idiotów
Hymmm może źle to wyraziłam, miałam na myśli pomieszczenie gdzie będą główni bohaterowie, ale do tego jeszcze inne osoby i będzie wielkie kaboom .... Teraz jeszcze tak sobie myślę, że może w tym odcinku przewinąć się kilka postaci jak .np. siostra Bena, Juliet (widziałam ją na jakimś zdjęciu) i to będzie ktoś (któraś?) z nich. Bo tak na dobrą sprawę Plotkara na początku swojej działalności mogła sama zbierać te informacje i je publikować, a później to się głównie na donosach opierało - nie musiała być na miejscu żeby wiedzieć co się dzieje na UES
Teraz tak sobie mysle ze jesli Plotkara ma byc jedna z glownych postaci to przeciez tez mogla donosic na siebie, azeby nie zwracac podejrzen a takze zeby sie mowilo o tej postaci jesli to Dan okaze sie Plotkara ;P nie takie rzeczy sie dzialy i spotykano, a zeby zdobyc popularnosc to niektorzy za w stanie wiele zrobic:)
Chociaz chyba lepiej jesli Plotkara okaze sie ktos zewnatrz... czyli niech zagra sama Kristen Bell:) zreszta ma siie pojawic:P
Wydaje mi się, że twórcy serialu dają nam wskazówki, że to Dan jest plotkarą - ten jego plan, który rzekomo działa, promo - -w którym Serena mówi, że Dan mógł ujawnić plotkarę. Wydaje mi się, że ostatni rozdział jego książki może być o nim jako o gossip girl.
Jednak możliwe, że te wskazówki są mylne i będziemy zaskoczeni jej prawdziwą tożsamością
Nie jestem przekonany do tego, zeby miliarder bawiłby sie w plotkowanie o uczniach /studentach, pomijając, że nie robiłby tego osobiście, ale przez współpracownikow. Zbyt dużo czaso-pracochłonne w porównaniu do efektów.
Plotkara moze byc, mysle podobnie jak xnewdayx , glos/Kristen Bell i pojawi sie, albo jej imienia nie poznamy .
Ja stawia, że to Blair będzie plotkarą.
- przecież ma to być prawdziwa bomba. w książce plotkarą była serena i blair właśnie. do tej pory można wyeliminować ze 100% pewnością Serenę bo już była plotkarą i dostawała wiadomości od tej prawdziwej, jenny, erica, nathaniela, vanesse, georgine.
Jeżeli chodzi o ewentualny zarzut, że przecież gdyby była plotkara to nie donosiłaby na siebie - ale mogła donosić na siebie żeby uniknąć podejrzeń, ze to ona jest plotkarą - jak była nią Serena, to automatycznie nie było o niej postów, co było podejrzane. publikując tekst o zdradzie mogła skonfrontować zdradę z chuckiem bez ujawniania skąd ma informacje - gdyby nie plotkara, to teoretycznie nigdy by się o tym nie dowiedziała.
Gdyby Blair była Plotkarą, myślisz, źe byłaby tak wściekła na opublikowanie jej pamiętnika, i wysyłałaby słuźki, źeby znalazły sekret Seryny, źeby ją zniszczyć, sądzę, źe jako Plotkara miałaby ich sporo :-P
i nie ujawniłaby tego, źeChuc spał z Jenny na jakimś przyjęciu :-D
Blair? Przecież Blair zabiegała o to by to ona była główną atrakcją Plotkary, zawsze zazdrościła Serenie że to nią najbardziej się interesuje... chociaż jej charakter pasuje na Plotkarę.
A jeśli się ma już okazać że Plotkarą jest jakiś bohater to sądzę że to nie będzie postać drugoplanowa, tylko ktoś z głównych bohaterów. W zasadzie może się to okazać Serena.. a wszystko to co zaprzecza że nią jest Serena, wytłumaczą jakoś w ostatnim odc... W ogóle mam nadzieje że GG okaże się ktoś nowy.. ale ktoś kto będzie powiązany z bohaterami..
W ogóle po co nam wiedzieć kto jest Plotkarą, jak serial już przestał być oparty na Plotkarze... jest stracony.. jak dla mnie, a Plotkara w tym serialu przestała istnieć, stała się bezbarwna i co gorsza teraz jest traktowana jak zabawka dla młodszych.. A bohaterowie przestali się nią przejmować.. zostawili ją w liceum.
Powiedzmy sobie szczerze ze nadobra sprawe to z kazdego mozna zrobic Plotkare... xD
Jak Chuck rozmawiał z Bartem przed limuzyną, o tym, że ma wyjechać do Moskwy na zawsze to coś przykuło moją uwagę. Za rozmawiającymi w tle było chyba drzewo albo jakaś lampa, o którą opierała się pewna postać i według mnie dziwnie się zachowywała, może to była PLOTKARA? Sama nie wiem, ale wydawało mi się, że ich obserwuje i później robi zdjęcie, ale nie jestem tego pewna. No ale na pewno nie przypominała Dana ani Doroty ;) Co wy na to?
Jak zostawią ten temat i nie wyjaśnią kim jest Plotkara to też będzie dobrze moim zdaniem :)
Patrzyłam na innych forach i wiele osób obstawia Chucka, bo twierdzą, że najmniej Plotkara się nim interesowała, ale według mnie to nie może być facet, wydaje się to zbyt oczywiste ;)
Według mnie Juliet. Bo niby co innego mogłaby wnieść jej postać w ostatnim odcinku serialu? :D
W sumie Chucka najmniej bym sie spodziewala LOL rany nie zrobie tego, to bylaby masakra. Jesli to ma byc ktos z glownych bohaterow to niech bedzie to Dan... Nate'a tez nie widze jako Plotkary, ale nie od dzis wiadomo ze lubia zaskakiwac czyli jak dadza kogos kogo najmniej sie spodziewamy to bedzie bum... :/
obstawiam Dana, tyle było sugestii pod koniec 5 sezonu, że nie może byc inaczej. Pamiętacie odcinek jak wyciekły zdjęcia pamiętnika Blair? Blair przyszła do Dana, zapewniać go, że on jest dla niej najważniejszy, D oczywiście jej wysłuchał a potem poszedł wykonać telefon do ojca a zaraz potem pojawiły się zdjęcia pamiętnika na plotkarze. Albo sytuacja jak w odcinku 22 gdy pojechał taksówką za Blair i Chuckiem do tego wędrownego burdelu. Mógł sobie siedzieć w aucie, albo też wejść i zabrać laptopa. A promo ostatniego odcinka też wg. potwierdza, ze plotkarą okaże się Dan.
Ja na to licze, znaczy Dan a jesli nie on to ktos spoza ich srodowiska. ;P za dwa dni wszystko bedzie wiadome... rany i na co bedziemy czekac teraz? :(
Ale lepsze jak koncza teraz anizeli by zrobili totalna dupe z tego serialu. :)