nie czytałam, ale moja koleżanka mówiła, że plotkarą jest całkowicie kto inny nie związany z głównymi bohaterami
aha to w sumie fajnie zaskoczyli,,., ale sa pewne niescislosci :P jak Dan nie mogl wysylac plotek albo ktos go obrazal i wogole. moim zdaniem normalnie by tego nie dawal na plotkare ale... nikt juz pewnie nie pamieta!
nie no musial dac cos na siebie zlego zeby nie potem nie bylo ze ma specjalne wzgledy u plotakry ;d
w sumie tak :P powiem jedno Dana od 2 sezonu po prostu nie znosilam, taki idiota ze masakra serena w sumie tez!! aaaa
a mi się wydaje że scenarzyści na początku serialu nawet nie myśleli kto będzie plotkara i wymyśli to dopiero w 5 sezonie.
Też mi się tak zdaję że nie wiedzieli od początku kto będzie Plotkarą, bo w pierwszych sezonach wszystko przeczy temu że to Dan :)
no wlasnie o to mi chodzi mogli to lepiej zaplanowac, bo teraz to jedno zaprzecza drugiemu...najlepiej jakby plotkara byl Nate, bo on nigdy nie wyslal do niej zadnej wiadomosci wiec...
Najlepiej jeszcze by było jakby to była jakaś dziewczyna która się trzymała na boku, albo ktoś taki kto się wgl nie udzielał xD
hehe na poczatku mialam wrazenie ze to bedzie albo Jenny albo mlodszy brat Sereny (zapomnialam jak sie nazywa);d
Erick... no w sumie tez by to nie bylo glupio, byli mlodsi ale jakos zawsze powiazani z watkiem takze...
oglądam plotkarę od początku i chyba faktycznie masz racje, bo np. w 2x03 Dan jest na spacerze z Sereną i w tym samym momencie jest pokazane, jak Chuck dostaje wiadomość od Gossip Girl z informacją o tym spacerze i ich zdjęciem. Dan nie miał fizycznie możliwości tego wysłać wtedy. albo w ostatnim odcinku serialu Dan mówił, że Jenny cały czas wiedziała, że on jest plotkarą, a przecież przez cały pierwszy sezon Jenny ma pretensje do Dana o czytanie plotkary. jak się ogląda serial z wiedzą, że Dan = plotkara to jest bardzo kulawo...
dokładnie, ile było takich sytuacji że Dan też był taki wściekły na plotkarę, chociażby ta sytuacja jak Jenny na plotkarze zobaczyła zdjęcie Sereny kupującej test ciążowy a Dan i Rufus to przeczytali pomimo że ich powstrzymywała? Przecież Dan nie zachowywał się tak jakby o tym wiedzial, po za tym w początkowych odcinkach plotkara nazywała Dana "lonely boy" czyli samotny chłopiec i ogólnie dużo było o nim plotek, także uważam że scenarzyści trochę na siłę wymyślili, że to on jest plotkarą. Tym bardziej reakcja nie podobała mi się jak to odkryli, przecież ile razy próbowali odkryc kto jest plotkarą ile skandali było przez jej wpisy i ogólnie jak jej wszyscy nienawidzili i chcieli ją zdemaskowac, a tu o dan jest plotkarą i nikt nic na to.
Dobre też było, jak Dan wysłał jakąś wiadomość do Plotkary o chłopaku Jenny, nie pamiętam jak się nazywał. Ogólnie chodziło o to, że Jenny nie chciała słuchać Dana i on wtedy stwierdził, że uwierzy tylko w post Plotkary. No a skoro Jenny od początku wiedziała, że Plotkara to Dan to ta sytuacja była bez sensu. Albo jak Dan nie chciał, by Serena dowiedziała się, że mają wspólnego brata i starał się to przed nią ukryć ale oczywiście wszystko się wydało dzięki Plotkarze. Więc skoro starał się to ukryć to po co by o tym pisał jako Plotkara. Takich sytuacji było więcej więc na pewno nikt nie planował od początku, że Plotkarą będzie Dan.
Właśnie dla mnie dorota byłabym najbardziej bezsensowna plotkarą. Ja rozumiem że życie prywatne pracodawców w pewnych zawodach uchodzi za ekscytujące do pewnego stopnia, ale żeby zakładać bloga o bandzie gowniarstwa i byc na bieżąco z ich życiem 24h na dobę? W życiu bym tego nie kupiła. Dlatego Dan pomimo pewnych nieścisłości jest ok. Chociaż nie obraziłabym się gdyby w ogóle nie podali tożsamości plotkary. W książkach takie rozwiązanie mi sie podobało.