PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=555086}

Pod kopułą

Under the Dome
2013 - 2015
6,6 26 tys. ocen
6,6 10 1 26258
4,3 3 krytyków
Pod kopułą
powrót do forum serialu Pod kopułą

1x08 dyskusja

ocenił(a) serial na 5

Może zaczniemy wprowadzać wątki do dyskusji o danym odcinku? :) Widziałam parę ale nikt zbyt
nie był w nich aktywny więc zachęcam do dyskusji tutaj.

ocenił(a) serial na 7
aczkolwieczka

nikt nie chce dyskutować o danym odcinku,ludzie tylko chcą oglądać ;)

ocenił(a) serial na 5
barzaw

Nie wiem, na niektórych forach seriali ludzie gadają o konkretnych odcinkach więc tak na wypadek ;D

ocenił(a) serial na 5
aczkolwieczka

A ja powiem, że w ostatnim odcinku poczułem potencjał z losta, na serio.

Gdy dotknęła tą mini kopułę i zobaczyła nie wiadomo co, wtedy to do mnie dotarło, las, dziwne zjawiska, w tym jaju jest potencjał, nie wiem jak tam jest w książce, ale jakby to dostrzegli i wykorzystali mogą z tego zrobić drugi lost, choć musieliby zrobić ostre przetrzepanie postaci.

Naprawdę poczułem ten klimat, a nawet Angie skojarzyła mi się luźno z Juliet, postać którą w lost bardzo lubiłem.

Coś w tym jest.

Programista_filmweb

Mam nadzieję, że nie zaserwują widzom lostowo-newage'owego zakończenia. Zmarnowałbym mnóstwo czasu na oglądanie powoli mnie wciągającego, aczkolwiek przeciętnego serialu.

Tak mnie naszło: kosmici wybrali Angie na bycie inkubatorem dla nowego gatunku, hybrydy człowieka z alienem (monarcha będzie koronowany bullshit)

ocenił(a) serial na 5
Wina_Woltera

No i widzisz, ale coś sprawiło, że ten czas zmarnowałeś, zostawię cię z tym do przemyślenia.

Wina_Woltera

Monarcha będzie koronowany- ja myślę że to było odniesienie do Dużego Jima i przejęcie władzy absolutnej pod kopułą przez niego.

dexter1988

Jasne od razu się to nasuwa. Ale ktoś w innym wątku zwrócił uwagę, że Angie ma wytatuowanego właśnie motyla, a te lokalne motyle, które ciągnie do bariery nazywają się monarchami.

ocenił(a) serial na 7
Programista_filmweb

Nie proszę, tylko nie drugi Lost... Lost miał potencjał który został utracony już w 2 sezonie, z później zrobiła się z tego telenowela i wszystko wartościowe co w tym serialu było zostało zaprzepaszczone. Jednak Under the Dome ma spory potencjał, chociaż mam nadzieję, że nie będą go ciągnąć w nieskończoność. Tak 3 sezony po 13 odcinków byłoby chyba wystarczająco, chyba, że jeszcze bardziej by przyspieszyli akcje, to nawet mogłoby się to zakończyć na 2 sezonie... Jakoś nie widzę tego serialu jako wielosezonowca.

ocenił(a) serial na 6
qiks33

Nie może być 3 sezonów po 13 odcinków. Czytałam książkę i różni się znacznie od serialu, ale jesteśmy już za połową akcji. Sądzę, że będzie 1 sezon i max. 10-12 odcinków.

Japi30

serial został już przedłużony na drugi sezon.
a pierwszy będzie miał 13 odcinków.