Właśnie miałem o tym pisać ;D
Super czekam z utęsknieniem ;)
Jak myślicie serial skończy się na 2 sezonie czy pociągną dalej ? :P
Serial jest pełen zapychaczy, wydaje mi się, że będzie to dość długa produkcja. Specjalnie dla tego też pewnie zmienili fabułe w tak znaczący sposób.
"Stephen King podsunął scenarzystom nowe pomysły na fabułę. Ujawniono, że w pierwszym odcinku, do którego scenariusz napisał sam King, zginą dwie z głównych postaci, wiadomo też, że w zapowiadanym sezonie pojawią się nowi bohaterowie."
Stawiam, że zginie Linda, lecz to byłoby z drugiej strony dość niekoniecznie mądre bo póki co nie widzę żadnego potencjalnego zastępcy w policji Chester Mill na jej miejsce. Nietykalne na ten moment są pewnie postacie Barbiego, Juli, Angie, Juniora, Joe'ya, Norrie i Jimmiego. Z tego powodu stawiałbym na Lindę i cholerka wie kto bo nie ma właściwie innych głównych postaci a te, które wypisałem wydają mi się nietykalne.
Całkowicie się z tobą zgadzam. Myślałem o czarnej mamie Norrie ale nie jest główną bohaterką
A może jednak Angie? Postać serialowa różni się bardzo od książkowej - choćby tym, że wciąż jest żywa i ma więcej szarych komórek. Może zatem sam mistrz nawiąże nieco do oryginału ;-)
Sam nie wiem jak odnieść się do ewentualnej śmierci Angie, myślałem, że ta czwórka mająca powiązanie z kopułą w jakiś dziwny sposób jest nietykalna.
Mam nadzieję, że będzie jak w "Grze o tron" - nie ma postaci nietykalnych, każdą można wyeliminować ;-)
Deko jakaś kpina rok czasu czekać na nowy odcinek ?? słabo bardzo słabo... jak dla mnie oczywiście.
najważniejszy jest ten fragment:
"Jeśli ktoś czytał powieść wie, że akcja rozgrywa się na przestrzeni kilku tygodni. Marzeniem Kinga było zawsze dowiedzieć się "jak zmieniłaby się sytaucja, gdybyśmy poszli o krok dalej? Gdyby ci ludzie nie byli uwięzieni przez kilka dni albo tygodni, tylko przez całe lata?" Przypuszczalnie o tym właśnie będzie kolejny sezon: nie będziemy się dłużej zajmować bezpośrednimi następstwami pojawienia się kopuły. Wyzwaniem pierwszego sezonu było określić nastrój panujący w miasteczku, to dlatego widz obserwował przez tak długi czas mieszkańców, którzy próbowali pogodzić się z potencjalną możliwością, że naprawdę zostali uwięzieni, jak i z tym, jaka jest szansa na to, że w końcu uda im się wydostać. Następny sezon jest dla nas czymś bardzo ekscytującym, ponieważ w drugiej części wszyscy już wiedzą, że nie uda im się wydostać, że ewidentnie tkwią w pułapce i ta sytuacja staje się nową normą. Udamy się w miejsca, w które książkowa wersja nigdy swojego czytelnika nie przeniosła"
"W drugim sezonie serialu Pod kopułą, którego premiera zaplanowana jest na 30 czerwca Stephen King nie tylko jest autorem scenariusza pierwszego epizodu ale pojawi się też jako aktor. Pisarz pojawi się na chwilę w jednym z odcinków jako mieszkaniec Chester's Mill."
http://stephenking.pl/stephen_king/news/pod_kopula_king_cameo.jpg