PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=555086}

Pod kopułą

Under the Dome
2013 - 2015
6,6 26 tys. ocen
6,6 10 1 26164
4,3 3 krytyków
Pod kopułą
powrót do forum serialu Pod kopułą

znajdujemy sie pod kopułą a jednak na początku 6 odc. gdy ludzie dowiadują sie że zginął ksiądz to widać że WIEJE WIATR. raczej nie powinno tam wiać

tuba_83

A to niby dlaczego? Skoro przepuszczała wodę dlaczego nie wiatr? W 6 odcinku deszcz padał tylko pod kopułą, równie dobrze mogło wiać tylko pod kopułą. Żaden fail.

ocenił(a) serial na 7
Hinvest

jednak fail. jakoś niezbyt jest to logiczne

ocenił(a) serial na 8
tuba_83

w rozmowie pada hipoteza ze kopula moze miec wlasny mikoklimat, wiec wg mnie to wyjasnia wszystko, nie wiemy bowiem jakimi prawami fizyki sie to wszystko rzadzi:D

użytkownik usunięty
danrud

to że ma własny mikroklimat byłoby najbardziej logiczne.
w książce pod kopułą nie ma w ogóle żadnych zjawisk pogodowych z tego co pamiętam.

ocenił(a) serial na 8
tuba_83

w książce było ,że kopuła przepuszcza powietrze ,ale tylko w niewielkiej ilości tzn osoba która ma przytknięty nos do kopuły jest w stanie przez nią oddychać. Jak wiadomo film się nieco różni od książki i kopuła przepuszcza trochę więcej powietrza(Widac ,że wiatr wieje). Jak dla mnie nie jest to aż tak istotna różnica i nie widzę tutaj żadnej sprzeczności logicznej.

robcio26

powietrze,wiatr , deszcz to dla dlatego ze ci młodzi są z nią powiązani i pewnie to zalerzy od ich nastroju

tuba_83

Trudno byłoby kręcić serial tylko w bezwietrzne dni (chociaż tak powinno być, bo klimat pod kopułą opisany w książce był odmienny od tego w serialu i odgrywał przez to pewna role). Ciekawi mnie bardziej jak twórcy serialu rozwiążą inne kwestie.

Baiken

Ale tu nic nie dzieje się jak w książce

ocenił(a) serial na 10
Tibn

Powiedz mi jak zakończyła się książka, skoro serial i tak bedzie miec inne zakoczenie??

EastJudas

spojler był wielki bum i wszystko płonęło i w ostatniej chwili bohaterowie udobruchali kosmitów aby zlikwidowali kopułę

ocenił(a) serial na 10
Tibn

lool, nie wspomniałeś, że wgle byli jacyś kosmici :D ale kosmici tacy co ich zabijali czy co?

EastJudas

:) Dzieci kosmitów urządziły sobie zabawę i uwięzili miasto pod kopułą ,przyglądając się całej zaistniałej sytuacji

ocenił(a) serial na 7
Tibn

Swoją drogą oczywiście wielkie BUM nie uśmierciło bohaterów, tylko (prawie) zabrakło im tlenu :)

ocenił(a) serial na 4
EastJudas

Książka jest godna polecenia - gruba, to prawda, ale akcja jest tak wartka że "strony praktycznie przewracają się same" :) Tylko od razu ostrzegam - pomimo tego, że nie jest to typowy dla Kinga horror, to nie oszczędza on czytelnika i serwuje mu kilka ciężkich akcji o których długo się pamięta (książkę przeczytałem w maju 2010 roku, więc o czymś to świadczy!:)