PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=555086}

Pod kopułą

Under the Dome
2013 - 2015
6,6 26 tys. ocen
6,6 10 1 26263
4,3 3 krytyków
Pod kopułą
powrót do forum serialu Pod kopułą

Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=0l-8M4a_uxc
Proponuję dyskusję o odcinku w tym temacie :)

anulka88

Zwiastun sugeruje, że w mieście wreszcie wybuchną zamieszki, a wojsko wykorzysta fakt, że przez kopułę przechodzą krople wody. Joe nazwał to czymś na kształt sita. Julia i Barbie zbliżą się do siebie, ale to chyba było widać już w 5 odcinku :). Na koniec dodam, że czytałem książkę i serial znacząco odbiega od powieści, jednak podoba mi się ta zmiana i wydaje mi się, że niektóre dodane elementy dodały jeszcze smaku tej historii. Pozdrawiam!

ocenił(a) serial na 8
cygan21

Julia i Barbie, uwielbiam ich razem i im kibicuję, zresztą w książce też im kibicowałam :) na początku też te zmiany mnie raziły, ale powoli się z nimi oswajam i akceptuję, bo serial z odcinka na odcinek jest coraz ciekawszy :D

agatakoniak

Czytałem, że ponoć ma powstać drugi sezon serialu, a scenariusz pierwszego odcinka będzie dziełem Kinga :) Jestem bardzo ciekaw, w jakim kierunku podąży cała produkcja :).

użytkownik usunięty
cygan21

Hej.. mam pytanie :P
Nie czytałem książki jak ty, a znalazłem w opisie postaci Juniora, że zabił 3 koleżanki po czym przez kilka dni odbywał z nimi stosunek płciowy.
Więc o to moje pytanie, czy Angie zginie ?

Hej :) O ile dobrze pamiętam, a książkę czytałem dwa lata temu, to Junior zabił Angie i jej koleżankę, a następnie trzymał ich zwłoki w piwnicy. Często rozmawiał z trupami, być może nawet odbywał stosunek płciowy, tak jak mówisz, choć tego pewny nie jestem. Faktem jest natomiast, że trupy swoich przyjaciółek traktował jak żywe, bliskie mu osoby - kładł sobie ręce Angie na genitaliach, głaskał ją. Ciężko mi powiedzieć, czy Angie rzeczywiście zginie w serialu, ponieważ wiele wątków, łącznie z tym, zostało zmienionych. Tak naprawdę cały wątek związany z przetrzymywaniem żywej Angie w piwnicy Juniora został dobudowany dla potrzeb serialu. Pozdrawiam! :)

użytkownik usunięty
cygan21

Dziękuje za odpowiedź :)

cygan21

Brakuje mi psychopatycznego Juniora.... Ten serialowy nie jest wystarczająco.... przerażający i nieobliczalny?