Pierwszy sezon był najlepszy i taki realistyczny w swojej nierealistyczności. Najbardziej w całym tym serialu polubiłam postacie i nieco temat fabuły. Postacie urzekają, i chyba bardziej wciągają w ten serial niż sama fabuła. Pomysł ogólnie dobry na początku dobrze do tego podeszli ale od połowy drugiego sezonu wszystko się posypało za dużo nowych wątków nie do końca wyjaśniane, przerost formy nad treścią do połowy 3 sezonu. Ogólnie temat formy nazwijmy ludzi z jaja nie jest prawie wcale rozwijany tylko pokazywane co chcą i do czego dążą. Co przez jeden sezon jest męczące bo nie wiadomo tak naprawdę o co chodzi. Małe kurioza też były np. Wchodzą do kokonów na dzień mija tam rok królowa idzie do kokonu mija 2-3dni i ma 20 lat :D Tak samo nieco kuriozalne było jak w pierwszym sezonie jeden dom się palił i wielkie szopki o jejku zaraz wszystko spłonie tak w 3 sezonie spłonęły 3-4 domy bez żadnej kontroli i gaszenia :D same się zgasiły :D No i temat jedzenia nie mają jedzenia, znajdują zapasy od pani z domu gdzie w filmie mówili że starczy im to na dobre kilka miesięcy a po kilku dniach okazuje się że znów szukają jedzenia bo braknie, może mi coś umknęło? i wyszukali paszę dla bydła którą mielą i robią gulaszowe :D Może małe kurioza ale dość zauważalne dla widza. Od połowy 2 sezonu do połowy 3 za dużo się dzieje, wątki są zaczynane i nie do końca kończone. Robi się to trochę za bardzo męczące, ciężej się ogląda ale aktorzy tak dobrze grają że nie ma się serca przewinąć i ogląda się dalej ;) Końcóweczka 3 sezonu tak około połowy a jedna trzecia końcówki całkiem niezła i trochę nawet delikatnie wciąga. Fabuła zwalnia i bardziej pokazują główne wątki. Niezrozumiałe dla mnie też było pokazywanie godziny przy spadaniu meteorytów wcześniej nie zwracali na to uwagi w serialu. Samo zakończenie mi się podobało, chyba najbardziej zasłużony dla całego serialu jaki mógł by być, lepiej nie mogli tego zrobić. Podsumowując dobrze zagrane i rozwinięte w fabule postacie. Pomysł i idea świetna, pierwszy sezon najlepszy, później za bardzo to pogmatwali można było to zrobić lepiej, ciekawiej i dokładniej, czasem bywało męczące w oglądaniu, ale warto było obejrzeć ten serial.