Strasznie wkręciłem się w ten serial, planuję obejrzeć wszystkie sezony, ale chciałabym też przeczytać książkę. I stąd moje pytanie, czy jeśli będę nadal oglądać serial to książka będzie miała dla mnie jakieś zaskakujące momenty? Czy te odcinki które ukazały się dotychczas oddają w pełni fabułę książki?
pozdrawiam
Jest dużo różnic między książką a serialem, ba zakończenie jest inne zapowiedziane niż w książce. chodź jak dla mnie póki co książka lepsza.
Polecam Tobie przeczytanie książki. Jest niebanalna i dosyć wciągająca. Serial znacząco odbiega od książki, ale o to w tym chodzi, by zobrazować to, czego w książce nie ma. Książki Kinga są wystarczająco bogate w opis otoczenia jak i uczucia/odczucia bohaterów, więc nie ma sensu przekładać ich w tym samym "wyglądzie" na ekrany :)
Serial ma dopiero 7 odcinków i tak szczerze pisząc to z książką ma wspólną tylko kopułę i kilka wątków. Czytaj, warto.
Zdecydowanie książkę przeczytać. Serial jest ok. Mnie nie powala ale oglądam z sentymentu do książki i Kinga :]