PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=555086}

Pod kopułą

Under the Dome
2013 - 2015
6,6 26 tys. ocen
6,6 10 1 26164
4,3 3 krytyków
Pod kopułą
powrót do forum serialu Pod kopułą

Domysły...

ocenił(a) serial na 6

"Monarcha zostanie koronowany" co to ma znaczyć?

Wg mnie chodzi tu o Big Jima ,, najpierw był radnym , teraz praktycznie rządzi miastem ... A wy jak myślicie?

ocenił(a) serial na 5
ankess

Na pewno chodzi o Angie.Motyl z początku odcinka właśnie nazywa sie Monarcha a ona ma taki tatuaż co było wyraźnie zaznaczone w ostatnich sekundach serialu.

ocenił(a) serial na 4
kamil665544

może to Angie stworzyła podświadomie kopułę...w nawiązaniu do jej kul ???

amakulska

Niezła teoria ;] W książce było to inaczej przedstawione ciekawe czy twórcy nas czymś zaskoczą...?

amakulska

Również o tym pomyślałem, powiedziałbym, że było to nawet bardzo sugerowane... Angie i jej pokaźny zbiór kul (dosyć dziwaczny przypadek czyż nie?) i to jak mówiła, że czuła się w Chester's Mill jak w więzieniu. Może okaże się, że Junior wcale się nie pomylił co do niej tylko sam jeszcze nie wie o co chodzi ;). W tej teorii przeszkadzają jednak "połączenia" między młodymi bohaterami - tutaj też twórcy sugerują, że ma to jakiś związek z kopułą.

Jedyne co mnie raziło w ostatnich odcinkach to te sugestie, że ktoś umiera a ktoś się rodzi... no i rzeczywiście był taki przypadek, że jedna osoba umarła i urodziło się w tym czasie dziecko, tyle, że oprócz tego sporo innych osób już umarło z różnych innych powodów (a dzieci nie przybyło), więc nie kumam po co to tak podkreślają w różnych wątkach...

Jakie macie teorie co do samego "jaja pod kopułą"? Widać już coś w stylu różowych gwiazd (myślę, że dają punkt kulminacyjny z tymi "gwiazdami" na koniec sezonu).
Może z jaja urodzi się smok (lub coś innego pozwalającego kontrolować ludzi) a Angie będzie jego królową (będzie się nim/tym posługiwać) ;D - "Monarcha zostanie koronowany".
To pierwsze myśli jakie przyszły mi do głowy - znając życie będzie to coś prostszego ;D

ocenił(a) serial na 7
anhro

Co do Angie to bym się zgodził, ona może być tym monarchą, cokolwiek to będzie oznaczać, tylko nie do końca jeszcze rozumiem w jaki sposób Norrie i Joe są połączeni z tą kopułą i co wyniknie z tego jaja... czy jest to tylko jakieś urządzenie czy też rzeczywiście się coś z niego wykluje. 2 opcja byłaby chyba ciekawsza. ;) No ale mimo wszystko serial dalej zapowiada się interesująco.

ocenił(a) serial na 6
kamil665544

Nie wiedziałam że ten motyl się nazywa Monarcha... Widocznie przeoczyłam... Ciekawa jestem następnych odcinków