PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=555086}

Pod kopułą

Under the Dome
2013 - 2015
6,6 26 tys. ocen
6,6 10 1 26371
4,3 3 krytyków
Pod kopułą
powrót do forum serialu Pod kopułą
ocenił(a) serial na 5
Unibet_78

Już poinformowałem Muldera i Scully.Archiwum X jest zainteresowane tą sprawą.

ocenił(a) serial na 6
kamil665544

cudownie:)

ocenił(a) serial na 5
Unibet_78

A tak na serio to poczytaj ten temat .

http://www.filmweb.pl/serial/Under+the+Dome-2013-555086/discussion/Pomysł+z+kopu łą+zaczerpnięty+z+GOTHIC+1,2231048

ocenił(a) serial na 6
kamil665544

Jak dla mnie powinni pomysleć.... przecież nawet w serialu pada hasło że w Simpsonach już była kopuła :)

ocenił(a) serial na 5
Unibet_78

King zaczął pisać po jakimś czasie "Pod kopułą", po przeczytaniu "GONE".

ocenił(a) serial na 6
no_bo_co

tak naprawdę kopuła to dość częsty temat. Wszak pokazuje zachowania ludzi odcięci od cywilizacji, kiedy budzą się ich największe demony wywołane strachem.

Na razie serial oceniam na 6, aktorsko jest bardzo słaby.

ocenił(a) serial na 5
Unibet_78

W emitowanym kiedyś w Polsce serialu "Outer limits" przewijał się w niektórych odcinkach od czasu do czasu wątek kopuły... :) więdz faktycznie, to dosyć częsty i nie taki nowy pomysł :)

ocenił(a) serial na 1
no_bo_co

Gone - niby młodzieżowa powieść, ale ja 40-letni byk ją uwielbiam ;)

ocenił(a) serial na 3
Unibet_78

Myślę, że sprawę musi zbadać zespół parlamentarny antoniego macierewicza i zbadać jakie siły spiskowe stoją za Kingiem :D

ocenił(a) serial na 6
lookacz2007

nie, oni to sobie nie poradzą, za dużo kasy pójdzie na komisje śledczą :D

ocenił(a) serial na 5
Unibet_78

Wynajmij Malanowskiego i Frajerów,będzie taniej ;)

Unibet_78

King zaczął pisać tę książkę w 1976, wtedy wpadł na ten pomysł, więc trochę przed Simpsonami ;)

ocenił(a) serial na 5
sznurowadlo_7

Tak się złożyło , że miałem okazję spotkać Pana Kinga w 1974. To ja mu wszczepiłem ten pomysł z kopułą. Taka smutna prawda , że nic z tego nie mam :(

ocenił(a) serial na 6
Unibet_78

King miał już rękopis "Pod Kopułą" w 1976 roku.

ocenił(a) serial na 6
Observer737

tak a ty widziałeś(aś) ten rekopis. Fakt, że opublikował powieść w 2009 czy nawet później świadczy, że mało mu w oryginalności.

Unibet_78

Nie, nie widziałam, ale jeśli już czemuś mam wierzyć to chociażby słowom autora z samej książki, gdzie na końcu właśnie opowiada o tworzeniu "Under the Dome". Info o tym, że zaczynał w latach 70tych też jest chociażby na wikipedii. Po prostu warto sprawdzić info zanim się coś napisze. A Simpsonów też lubię, żeby nie było, że specjalnie autora bronię.