A tak na serio to poczytaj ten temat .
http://www.filmweb.pl/serial/Under+the+Dome-2013-555086/discussion/Pomysł+z+kopu łą+zaczerpnięty+z+GOTHIC+1,2231048
Jak dla mnie powinni pomysleć.... przecież nawet w serialu pada hasło że w Simpsonach już była kopuła :)
tak naprawdę kopuła to dość częsty temat. Wszak pokazuje zachowania ludzi odcięci od cywilizacji, kiedy budzą się ich największe demony wywołane strachem.
Na razie serial oceniam na 6, aktorsko jest bardzo słaby.
W emitowanym kiedyś w Polsce serialu "Outer limits" przewijał się w niektórych odcinkach od czasu do czasu wątek kopuły... :) więdz faktycznie, to dosyć częsty i nie taki nowy pomysł :)
Myślę, że sprawę musi zbadać zespół parlamentarny antoniego macierewicza i zbadać jakie siły spiskowe stoją za Kingiem :D
Tak się złożyło , że miałem okazję spotkać Pana Kinga w 1974. To ja mu wszczepiłem ten pomysł z kopułą. Taka smutna prawda , że nic z tego nie mam :(
tak a ty widziałeś(aś) ten rekopis. Fakt, że opublikował powieść w 2009 czy nawet później świadczy, że mało mu w oryginalności.
Nie, nie widziałam, ale jeśli już czemuś mam wierzyć to chociażby słowom autora z samej książki, gdzie na końcu właśnie opowiada o tworzeniu "Under the Dome". Info o tym, że zaczynał w latach 70tych też jest chociażby na wikipedii. Po prostu warto sprawdzić info zanim się coś napisze. A Simpsonów też lubię, żeby nie było, że specjalnie autora bronię.